Het klimaat van Jemen en de beste reistijd

Jemen kent een warm klimaat met temperaturen variërend tussen 21 en 38 graden. Het weer wordt voornamelijk beïnvloed door de ligging aan de Rode Zee en de Golf van Aden. In de zomermaanden zijn de temperaturen hoog en kan het erg heet worden. Neerslag is schaars en valt voornamelijk in de wintermaanden, met name tussen november en februari. De lente en herfst zijn aangename seizoenen met mildere temperaturen. Het weer in Jemen wordt verder gekenmerkt door een droog klimaat en een overwegend zonnige weersvoorspelling. De invloed van zeewinden zorgt voor verkoeling aan de kustgebieden. Kortom, Jemen heeft een typisch warm en droog klimaat met af en toe neerslag in de wintermaanden.

Klimaat van Jemen

Jemen heeft een woestijnklimaat met zeer beperkte regenval en veel zonuren. De gemiddelde jaartemperatuur voor Jemen is 23°C en er valt in een jaar tijd 50-250 mm regen. Jemen heeft 2900-3200 uren aan zon per jaar. Het is 177 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 39% en een UV-index van 5.

Klimaatdetails Jemen

  • Beste reistijd: november t/m maart
  • Jaartemperatuur: tussen 21°C en 38°C
  • Regen: 40 dagen per jaar en totaal 200 mm regen
  • Zonuren: 2900-3200 zonuren per jaar

De warmste maand is juni met 27 graden Celsius. De koudste maand is januari met 20 graden Celsius.

Klimaatgemiddelden Jemen voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 20 en 27 graden Celsius en 's nachts tussen de 9 en 19 graden Celsius. Het regent 141 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 50-250 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 2900-3200 zonuren.

Temperatuurgrafiek Jemen

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Jemen.

Neerslaggrafiek Jemen

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Jemen.

Maximum temperatuur: tussen 20°C en 27°C
Warmste maand: 27°C in juni
Koudste maand: 20°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 9°C en 19°C
Droge dagen: 224 dagen
Dagen met regen: 141 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 50-250 mm
Aantal uren zon: 2900-3200 uur

Beste reistijd voor Jemen

In het algemeen is de beste tijd om Jemen te bezoeken tussen oktober en april. Na het regenseizoen en vóór de intense hitte in de zomer. Het regenseizoen loopt van maart tot mei en in juli en augustus.

Op de hoog- en middelhoogvlakten heerst een meer gematigd klimaat. Hier is het vochtig in de zomer en droog in de winter, met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht.

Regionale verschillen

De zuidelijke kuststreek heeft weinig neerslag is zijn het hele jaar door heet en vochtig, met zomertemperaturen die soms oplopen tot wel 54°C.

De centrale hooglanden zijn warm in de zomer met gemiddelde temperaturen van 30°C. De winters zijn koud met frequente vorst.

Het noordelijke deel is het hele jaar door heet en droog. De zomertemperaturen schommelen hier rond de 30°C. Hier kun je zelfs gebieden vinden waar het al jaren niet heeft geregend.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Jemen.

Ervaringen met het klimaat van Jemen

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Jemen.

Yfke was in Jemen in mei
goed

Er viel vrijwel geen regen, waardoor het landschap te droog was voor een perfecte score.

Mathijs was in Jemen in juli
goed

Juli in Jemen bleek warm, zonder overmatige hitte, ideaal voor sightseeing. Hoewel het geen typische strandbestemming is, waren de bergen adembenemend. Zorg ervoor dat u voldoende water meeneemt tijdens uw reis.

Myrthe was in Jemen in december
goed

Overdag was het warm, maar niet benauwd, en de avonden waren aangenaam koel. Overvloedige zonneschijn maakte het bezichtigen aangenaam, hoewel sporadische woestijnwinden stof deden opwaaien. Een echte aanrader voor winterzonliefhebbers!

Nadine was in Jemen in augustus
goed

De temperaturen kunnen oplopen tot 38 graden, dus wees voorbereid op extreme hitte. 's Avonds is het iets koeler, maar nog steeds heerlijk warm. Geen perfecte 5 sterren vanwege de extreme hitte.

Jesse Loermans was in Jemen in september
goed

September in Jemen is warm met veel zon, ideaal voor zonaanbidders. Hoge temperaturen en een vrijwel volledig gebrek aan regen. Voor sommigen is het te warm, maar perfect voor warmteliefhebbers.

Valentijn was in Jemen in april
goed

Het weer verandert nauwelijks. Onvoorspelbaar vanwege periodieke woestijnwinden. Een goede plek om te zonnebaden, maar niet ideaal.

Wessel was in Jemen in februari
goed

Februari in Jemen biedt mild weer, ideaal om de stad te verkennen. Overdag schijnt de zon royaal, maar het is nooit te warm. Het kan echter 's nachts iets koeler worden. Kortom een ​​geweldige weerervaring.

Björn Kerkstra was in Jemen in november
goed

Het weer in Jemen in november was overwegend zonnig en aangenaam. Perfect voor buitenactiviteiten en ontspanning. Echter, sporadische stofstormen verminderden het plezier iets.

Ben je in Jemen geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Jemen achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Jemen

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Jemen is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Jemen in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 20 22 23 23 25 27 26 25 25 23 21 20
Min °C 9 11 13 15 17 18 19 18 16 13 11 9
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 9 17 56 93 57 27 79 101 16 5 11 5
Dagen regen 6 7 18 19 12 11 26 23 8 2 5 4
Dagen droog 25 21 13 11 19 19 5 8 22 29 25 27
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 8 10 10 12 12 12 12 12 11 10 8 7
Windkracht (Bft) 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
UV-index 5 5 5 5 6 6 5 6 5 5 4 4

Klimaat van Jemen per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Jemen? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Jemen

Bekijk het volledige weerbericht voor Jemen

Wil je weten wat voor weer het is in Jemen voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Jemen en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Jemen voor je in petto heeft.

Populaire bestemmingen in Jemen

Alle bestemmingen in Jemen

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.