Het klimaat van Egypte en de beste reistijd

Egypte kent een warm klimaat met temperaturen tussen de 15 en 35 graden. De zomermaanden zijn heet en droog, met weinig neerslag. In de winter koelt het af, maar blijft het aangenaam warm. De zon schijnt het hele jaar door, wat het land een populaire zonbestemming maakt. De kustgebieden genieten van een verfrissend briesje vanuit de Middellandse Zee, terwijl het binnenland een droger en heter klimaat heeft. In de avonduren kan de temperatuur dalen, dus is het aan te raden om lichte kleding en een trui mee te nemen. Regen valt zelden voor, waardoor Egypte een droog klimaat heeft. Het is een ideale bestemming voor zonliefhebbers die willen genieten van warm weer en weinig neerslag.

Klimaat van Egypte

Het klimaat van Egypte wordt gekenmerkt door hete en droge omstandigheden, met weinig neerslag. Dit komt door de ligging van het land in het woestijngebied van Noord-Afrika, waar in de zomer extreem hoge temperaturen heersen. In Egypte varieert de gemiddelde temperatuur van ongeveer 24 graden Celsius in de winter tot meer dan 38 graden Celsius in de zomer.

Egypte in de lente

In Egypte is de lente typisch warm, met temperaturen die geleidelijk stijgen naarmate het seizoen vordert. De gemiddelde temperatuur in maart is ongeveer 24 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in mei ongeveer 29 graden Celsius bedraagt. In de lente valt er weinig regen, gemiddeld slechts een paar centimeter per jaar.

Klimaatdetails Egypte

  • Beste reistijd: oktober t/m april
  • Jaartemperatuur: tussen 15°C en 35°C
  • Zeetemperatuur: tussen 24°C en 30°C
  • Regen: 10 dagen per jaar en totaal 20 mm regen
  • Zonuren: 3650 zonuren per jaar

Egypte in de zomer

De zomer in Egypte is heet en droog, met temperaturen die regelmatig boven de 38 graden Celsius uitkomen. De hitte kan drukkend zijn, vooral in steden waar betonnen gebouwen en bestrating de warmte vasthouden. In de zomer valt er bijna geen regen, met een jaarlijks gemiddelde van minder dan een centimeter.

Egypte in de herfst

De herfst in Egypte is vergelijkbaar met de lente in die zin dat de temperaturen geleidelijk afnemen naarmate het seizoen vordert. De gemiddelde temperatuur in september ligt rond de 29 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in november rond de 24 graden Celsius ligt. Regenval is nog steeds ongewoon tijdens het herfstseizoen, er valt gemiddeld slechts een paar centimeter per jaar.

Egypte in de winter

De winter is het koelste seizoen in Egypte, met temperaturen van gemiddeld ongeveer 24 graden Celsius. De nachten daarentegen kunnen behoorlijk kil zijn, met temperaturen die in sommige gebieden dalen tot ongeveer 10 graden Celsius. In de wintermaanden valt er vaker regen, met een jaarlijks gemiddelde van een paar centimeter.

Klimaatgemiddelden Egypte voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 21 en 35 graden Celsius en 's nachts tussen de 16 en 29 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 24 en 30 graden Celsius. Het regent 5 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 10-100 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3500 zonuren.

Temperatuurgrafiek Egypte

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Egypte.

Neerslaggrafiek Egypte

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Egypte.

Maximum temperatuur: tussen 21°C en 35°C
Warmste maand: 35°C in augustus
Koudste maand: 21°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 16°C en 29°C
Zeetemperatuur: tussen 24°C en 30°C
Droge dagen: 360 dagen
Dagen met regen: 5 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 10-100 mm
Aantal uren zon: 3500 uur

Beste reistijd voor Egypte

De beste tijd van het jaar om Egypte te bezoeken hangt af van je plannen. Reizen naar Egypte tussen oktober en april is ideaal als je de piramides en andere oude bezienswaardigheden wilt zien. Een extreem lage luchtvochtigheid en temperaturen tot 20 graden Celsius kenmerken deze maanden. Het toeristische hoogseizoen loopt van mei tot september, dus als je buiten die periode komt, kun je de drukte vermijden.

De maanden mei tot en met september zijn ideaal voor strandgangers en watersporters. De temperaturen liggen in deze maanden gemiddeld tussen de 25 en 35 graden Celsius, en de luchtvochtigheid is hoog. Houd er wel rekening mee dat de Rode Zee in deze periode behoorlijk druk kan worden, dus je kunt overwegen om naar een van de minder populaire stranden te gaan.

Over het algemeen zijn de maanden oktober tot en met april de beste tijd om Egypte te bezoeken. Er is geen betere tijd voor een bezoek dan deze maanden, wanneer het weer aangenaam is en er minder mensen zijn. Festivals en culturele evenementen, zoals de Luxor Temple Sound and Light Show en het Cairo International Film Festival, zijn in deze tijd ook op hun hoogtepunt.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Egypte.

Ervaringen met het klimaat van Egypte

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Egypte.

Nanette was in Egypte in april
uitstekend

Wat een verassing! Resort was top, eten prima en zalig weer! 30 graden, terwijl in Nederland het Quick niet hoger komt dan 10 graden met regen. Zeker voor herhaling vatbaar. En zoals zovelen hier aangeven; Zonnebrand is het meest belangrijke om mee te nemen.

Coen Poiesz was in Egypte in juni
goed

De hitte kan intens zijn, vooral overdag, maar 's avonds is het verfrissend. Het is belangrijk om voldoende water te drinken!

Hugo was in Egypte in december
goed

De dagen zijn warm en zonnig, maar de nachten kunnen behoorlijk koel zijn. Wees dus voorbereid op temperatuurschommelingen. Lichte regen en veel heldere dagen.

Lieke Uil was in Egypte in mei
goed

De zon schijnt fel, er is bijna geen bewolking en niet te vergeten regen. Het is ideaal voor zonaanbidders, maar als je niet tegen de extreme hitte kunt, kan het soms iets te warm worden.

Aniek Verheijden was in Egypte in augustus
redelijk

De temperatuur bereikte gemakkelijk de 40 graden, wat voor sommigen misschien wat overweldigend is. Hoewel de avonden aangenaam koel zijn, kan er overdag oververhitting optreden. Zorg ervoor dat je voldoende water en zonnebrandcrème bij je hebt.

Karlijn Buit was in Egypte in november
goed

Warme dagen om te ontspannen en niet te warm. In de avond is het iets koeler, dus een lichte jas is aan te raden. Goed voor buitenactiviteiten en ontspanning.

Valentijn was in Egypte in maart
uitstekend

Het was zonnig en warm, perfect voor sightseeing en stranddagen. Het zeewater was verfrissend, ideaal voor zwemmen. Echt een 5-sterren zonbestemming!

Jesse Boogert was in Egypte in juli
uitstekend

Egypte in juli was ongelooflijk heet maar perfect voor een zonaanbidder zoals ik. De helderblauwe luchten en aanhoudende zonneschijn maakten elke dag de ideale stranddag. Onthoud dat zonnebrandcrème een must is!

Sander was in Egypte in oktober
uitstekend

Warm en zonnig, ideaal voor een strandvakantie. De dagen waren lang, helder en aangenaam heet zonder extreem te zijn. Gewoon perfect. Met dagelijks zon en aangename temperaturen rond de 30 graden, is de herfst in Egypte ideaal voor zonliefhebbers. Elke dag heldere lucht en stralende zon, puur genieten!

Maaike Schwarz was in Egypte in februari
uitstekend

Egypte in februari was fantastisch! De zon scheen bijna elke dag, met aangename temperaturen rond de 22 graden. Perfect voor sightseeing en relaxen aan het strand. Een zonbestemming in de winter!

Els vander voort was in Egypte in oktober
uitstekend

Geweldig met ze 12 man gezellig weer was heel erg goed. Hotel perfect

Steijvers was in Egypte in januari
uitstekend

We hebben pracht vakantie gehad en het weer was ook heerlijk voor de tijd van het jaar .

Ben je in Egypte geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Egypte achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Egypte

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Egypte is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Egypte in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 21 23 25 28 31 33 34 35 33 30 26 23
Min °C 16 17 19 21 24 27 28 29 27 24 21 18
Water °C 25 24 24 24 26 28 30 30 29 29 28 26
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 1 0 1 1 1 0 0 0 0 1 1 1
Dagen regen 1 - - 1 1 - - - - 1 1 -
Dagen droog 30 28 31 29 30 30 31 31 30 30 29 31
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 7 9 12 12 13 12 12 10 10 9 7
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
UV-index 5 6 6 7 7 8 8 8 7 6 6 5

Klimaat van Egypte per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Egypte? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Egypte

Bekijk het volledige weerbericht voor Egypte

Wil je weten wat voor weer het is in Egypte voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Egypte en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Egypte voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.