Het klimaat van de Verenigde Staten en de beste reistijd

Het klimaat van de Verenigde Staten varieert sterk van regio tot regio. In het noorden en oosten van het land zijn de temperaturen gematigd, met koude winters en warme zomers. In het zuiden heerst een subtropisch klimaat, met hete en vochtige zomers en milde winters. De westkust heeft een mediterraan klimaat, met droge zomers en milde winters. In het zuidwesten van de Verenigde Staten heerst een woestijnklimaat, met hete zomers en milde winters. In het westen van de Verenigde Staten komt de Santa Ana-wind voor, die bekend staat om zijn sterke, warme en droge winden. Deze wind kan bosbranden aanwakkeren en de temperaturen doen stijgen. In sommige gebieden kan de temperatuur oplopen tot wel 38 graden Celsius, terwijl de koudste periode van het jaar temperaturen tot -7 graden Celsius kan bereiken. Neerslag varieert van regen in het noorden tot bijna geen neerslag in de woestijngebieden in het zuiden en westen. Over het algemeen heeft de Verenigde Staten een gevarieerd klimaat met extreme weerpatronen in sommige regio's.

Klimaat van de Verenigde Staten

De Verenigde Staten, een land van immense geografische diversiteit, herbergt een breed scala aan klimaatzones, variërend van de tropische stranden van Hawaii tot de ijzige vlaktes van Alaska. Deze variëteit zorgt voor een rijke tapestry van weersomstandigheden, diep beïnvloed door regionale geografie en variërende hoogtes.

Regionale klimaatverschillen

In het noordoosten vinden we een vochtig continentaal klimaat, waar de seizoenen zich van hun meest dramatische kant laten zien: hete zomers en koude, sneeuwrijke winters. Het zuidoosten, daarentegen, geniet van een vochtig subtropisch klimaat met milde winters en hete, vochtige zomers, vaak gepaard met hevige onweersbuien.

Klimaatdetails Verenigde Staten

  • Beste reistijd: april t/m juni, september, oktober
  • Jaartemperatuur: tussen -7°C en 38°C
  • Zeetemperatuur: tussen 13°C en 15°C
  • Regen: 80 dagen per jaar en totaal 300-1500 mm regen
  • Zonuren: 1800-3000 zonuren per jaar

De centrale vlaktes en de Grote Meren regio zijn bekend om hun extreme weersomstandigheden, van tornado's tot zware sneeuwval, terwijl de westelijke staten, met hun bergen en woestijnen, een mix van mediterrane, woestijn- en hooggebergteklimaten ervaren.

Klimaatgemiddelden

Met een gemiddelde temperatuur die overdag schommelt tussen de 13 en 21 graden Celsius en 's nachts tussen de 9 en 14 graden Celsius, bieden de Verenigde Staten een comfortabel leefklimaat voor velen. De zeetemperatuur, variërend van 13 tot 15 graden Celsius, draagt bij aan de populariteit van de kustgebieden voor recreatie en toerisme.

De neerslag is even divers als het land zelf, met een jaarlijkse hoeveelheid die varieert van 300 tot 1500 mm, afhankelijk van de regio. Het aantal zonuren, variërend van 1800 tot 3000 per jaar, benadrukt de grote verschillen in zonlicht die de verschillende delen van het land ervaren.

Klimaatgemiddelden de Verenigde Staten voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 13 en 21 graden Celsius en 's nachts tussen de 9 en 14 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 13 en 15 graden Celsius. Het regent 80 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 300-1500 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 1800-3000 zonuren.

Temperatuurgrafiek de Verenigde Staten

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor de Verenigde Staten.

Neerslaggrafiek de Verenigde Staten

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor de Verenigde Staten.

Maximum temperatuur: tussen 13°C en 21°C
Warmste maand: 21°C in september
Koudste maand: 13°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 9°C en 14°C
Zeetemperatuur: tussen 13°C en 15°C
Droge dagen: 285 dagen
Dagen met regen: 80 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 300-1500 mm
Aantal uren zon: 1800-3000 uur

Beste reistijd voor Verenigde Staten

Om naar Verenigde Staten te gaan is de beste reistijd april t/m juni, september, oktober. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. In Verenigde Staten is juli de warmste maand met 30°C en de meeste koude maand is 4°C in januari. De gemiddelde watertemperatuur ligt rond de 14°C.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in de Verenigde Staten.

Meest populaire bestemmingen

Krijg direct inzicht in het weer en klimaat van deze bestemmingen de Verenigde Staten:

Ervaringen met het klimaat van de Verenigde Staten

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van de Verenigde Staten.

Laurens was in Verenigde Staten in augustus
goed

De vele heldere, zonnige dagen maakten de hitte draaglijker. De stranden waren een heerlijke plek om te ontspannen.

Tim was in Verenigde Staten in september
goed

Californië presenteerde niet minder hittegolven, en New York - herfstdagen. Warme zonneschijn en periodieke regenval zorgden voor een contrasterende sfeer.

Ilse Ceelen was in Verenigde Staten in maart
goed

In de zuidelijke staten was het verrassend warm, maar in het noorden was het nog steeds een beetje koel. Het regende af en toe, maar over het algemeen was het behoorlijk zonnig.

Valerie Melenhorst was in Verenigde Staten in januari
matig

Het varieerde sterk per regio, maar was over het algemeen onaangenaam en onvoorspelbaar. Dikke jas is een must! Wij adviseren een andere reisperiode te kiezen.

Rianne Rothuizen was in Verenigde Staten in oktober
goed

De luchttemperaturen varieerden van gematigd in het noorden tot redelijk warm in het zuiden; Ideaal voor een actieve vakantie. Een paar dagen regen konden de pret niet drukken.

Maarten was in Verenigde Staten in mei
goed

Het zuiden was warm en vochtig, het noorden aangenaam mild en het westen zonnig en droog. Al met al een verrassend complex scala aan klimaten!

Fenna Dullaart was in Verenigde Staten in juni
redelijk

De zon scheen vaak, maar de hoge luchtvochtigheid kon ongemakkelijk zijn. Vooral in het zuiden, waar soms hevige onweersbuien voorkomen. Zorg voor een plan B voor buitenactiviteiten.

Ben je de Verenigde Staten geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Verenigde Staten achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van de Verenigde Staten

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor de Verenigde Staten is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van de Verenigde Staten in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 13 14 15 16 17 19 20 20 21 19 16 13
Min °C 9 9 9 9 10 12 12 13 14 13 11 9
Water °C 14 14 14 13 14 14 14 15 15 15 14 14
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 58 78 56 16 7 5 2 2 3 19 39 47
Dagen regen 10 10 12 8 4 3 3 3 3 6 8 10
Dagen droog 21 18 19 22 27 27 28 28 27 25 22 21
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 6 8 11 10 11 12 12 11 7 6 6
Windkracht (Bft) 2 3 3 3 3 3 2 2 2 2 2 3
UV-index 4 3 4 4 4 5 4 5 5 4 3 3

Klimaat van de Verenigde Staten per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor de Verenigde Staten? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer de Verenigde Staten

Vandaag is het bewolkt de de Verenigde Staten en er kan een lichte regenbui vallen. De temperatuur loopt op tot 22 graden Celsius. De wind waait matig uit het westen.

Bekijk het volledige weerbericht voor Verenigde Staten

Wil je weten wat voor weer het is de Verenigde Staten voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting de Verenigde Staten en zo ben je goed voorbereid op wat het weer de Verenigde Staten voor je in petto heeft.

Populaire bestemmingen de Verenigde Staten

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.