Namibië
Intro

In het noorden van Namibië vind je het op twee na grootste wildreservaat ter wereld, het Nationaal Park Etosha. Met meer dan 150 soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten is het hier een walhalla voor de dierenliefhebbers. Je kunt er enorme aantallen olifanten, zebra's, giraffes, gnoes, springbokken en ook de met uitsterven bedreigde zwarte nijlpaarden vinden. Ieder jaar zijn er na de regentijd (april/mei) een paar dagen lang tienduizenden flamingo's en pelikanen te zien in de met water gevulde bekkens. Dit land is al met al perfect voor een safari. Namibië heeft een gevarieerde en overvloedige fauna die zich heeft aangepast aan de woestijnachtige omstandigheden.

Beste reistijd Namibië

Beste reistijd Namibië

De beste reistijd voor Namibië is van januari t/m december, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en geen tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Namibië is 30°C in december en de laagste is 20°C in juni. Het weer en klimaat van Namibië is geschikt voor een zonvakantie.

Het gemiddelde klimaatcijfer voor Namibië is een 9,2. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de gemiddelde temperaturen, kans op neerslag en weer ervaringen van anderen.

Namibië heeft 2 soorten klimaten, namelijk het steppeklimaat en woestijnklimaat. Als je wilt weten wat de gemiddelde temperatuur in Namibië is of wanneer de meeste regen of sneeuw valt, dan kun je dit hieronder snel vinden. Zo ben je goed voorbereid. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

Beste reistijd Namibië per maand

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
29°C 28°C 26°C 24°C 23°C 20°C 20°C 24°C 27°C 29°C 29°C 30°C
48
mm
69
mm
52
mm
18
mm
2
mm
0
mm
0
mm
0
mm
2
mm
11
mm
18
mm
41
mm