Beste reistijd, weer en klimaat Thailand
Intro

Thailand is een koninkrijk in het Zuid-Oosten van Azië en is groot en langgerekt land.Er wonen ongeveer 69 miljoen mensen en met een oppervlakte van 513.000 vierkante kilometer is het land maar liefst twaalf keer zo groot als Nederland. In Thailand spreekt men Thais en de bevolking is er Boeddistisch. Doordat je van noord naar zuid grote verschillen in de gemiddelde hoeveelheid mm neerslag hebt valt de beste reistijd voor Thailand niet voor het gehele land te bepalen. Er is daarom een verdeling gemaakt tussen noord, midden en zuid Thailand.

Beste reistijd Thailand

Beste reistijd Thailand

De beste reistijd voor Thailand is van januari t/m september en november en december, waarin je een warme of hete temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Thailand is 35°C in april en de laagste is 31°C in december. Het weer en klimaat van Thailand is geschikt voor een zonvakantie.

Het gemiddelde klimaatcijfer voor Thailand is een 8,8. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de gemiddelde temperaturen, kans op neerslag en weer ervaringen van anderen.

Thailand heeft een tropisch savanneklimaat. Het is elke maand warm met zowel een nat als droog seizoen. Het gemiddelde klimaat van Thailand, de maandtemperatuur of wanneer de meeste regen of sneeuw valt kun je hieronder snel vinden. Zo ben je goed voorbereid voor je volgende reis of vakantie. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

Beste reistijd Thailand per maand

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
32°C 33°C 34°C 35°C 34°C 33°C 32°C 32°C 32°C 32°C 32°C 31°C
14
mm
10
mm
26
mm
43
mm
83
mm
81
mm
78
mm
78
mm
117
mm
171
mm
61
mm
13
mm
Alle klimaatinfo van Thailand
Klimaatgegevens van: Bangkok