Het klimaat van Rome en de beste reistijd

Klimaatbeoordeling:
(12)
Het klimaat van Rome en de beste reistijd

Klimaat van Rome

In Rome is het klimaat mediterraan. Dat betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild en nat. Dit komt doordat Rome aan de westkust van Italië ligt, waardoor de stad wordt gekenmerkt door zachte temperaturen en een lange, droge zomer. De winters zijn mild en nat. Het is een aangename stad om te bezoeken in elk seizoen, met aangename temperaturen en voldoende zonneschijn om te genieten van alles wat Rome te bieden heeft.

Klimaatgemiddelden Rome voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 12 en 31 graden Celsius en 's nachts tussen de 6 en 21 graden Celsius. Het regent 127 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 486 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3367 zonuren.

  • Overdag: tussen 12°C en 31°C
  • Nacht: tussen 6°C en 21°C
  • Regen: 127 dagen per jaar en totaal 486 mm regen
  • Zonuren: 3367 zonuren per jaar

Temperatuurgrafiek

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Rome.

Neerslaggrafiek

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Rome.

Maximum temperatuur: tussen 12°C en 31°C
Warmste maand: 31°C in augustus
Koudste maand: 12°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 6°C en 21°C
Droge dagen: 238 dagen
Dagen met regen: 127 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 486 mm
Aantal uren zon: 3367 uur

Rome ligt in Italië. Bekijk onze pagina over het klimaat van Italië voor meer klimaatinfo over Italië of bekijk andere bestemmingen.

Zomer in Rome

In de zomer kan het in Rome behoorlijk warm worden. De temperaturen kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius, vooral in juli en augustus. Hoewel de zomers warm zijn, kun je genieten van een aangenaam briesje van zee, wat de hitte enigszins verlicht.

Winter in Rome

De winters in Rome zijn meestal mild en vochtig. Het kwik daalt zelden onder het vriespunt, maar het kan wel eens regenen of sneeuwen. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt rond de 10 graden Celsius.

Lente in Rome

De lente in Rome is een aangename tijd om naar de stad te gaan. De temperaturen stijgen langzaam en de luchtvochtigheid neemt af. De gemiddelde temperatuur in de lente ligt rond de 15 graden Celsius.

Herfst in Rome

De herfst is een populaire tijd om Rome te bezoeken vanwege het aangename klimaat. De temperaturen dalen langzaam en de luchtvochtigheid neemt toe. De gemiddelde temperatuur in de herfst ligt rond de 20 graden Celsius.

Wil je naar Rome?

Dit zijn de reisorganisaties waar je een vakantie naar Rome kunt boeken:

Aanbiedingen voor Rome

Beste reistijd voor Rome

De beste reistijd voor Rome in Italië is van april t/m oktober. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Rome is 31°C in augustus en de laagste is 12°C in januari.

Actuele weer in Rome

Vandaag is er veel bewolking in Rome en er valt flink wat regen. De temperatuur loopt op tot 16 graden Celsius. De wind waait matig uit het zuidoosten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Rome

Wil je weten wat voor weer het is in Rome voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Rome en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Rome voor je in petto heeft.

Klimaattabel van Rome

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Rome is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Rome in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 12 12 15 19 22 27 30 31 26 22 17 13
Min °C 6 6 8 10 13 17 20 21 18 15 11 7
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 51 55 42 30 31 19 15 10 37 67 84 45
Dagen regen 13 13 13 12 11 7 6 4 11 12 13 12
Dagen droog 18 15 18 18 20 23 25 27 19 19 17 19
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 6 9 11 12 12 12 12 11 7 6 6
Windkracht (Bft) 3 3 3 2 2 2 2 2 2 2 3 3
UV-index 3 3 4 5 5 6 7 6 6 5 4 3

Klimaat van Rome per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Rome? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Ervaringen met het klimaat van Rome

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Rome.

goed

De temperatuur was aangenaam; Ideaal om te wandelen en te ontspannen in parken. Gevarieerd maar vermakelijk.

uitstekend

Juni in Rome was adembenemend. De zon scheen bijna elke dag en de temperatuur was aangenaam 28°C. Ideaal voor sightseeing, terrasjes en ijsjes. Het regende niet, dus het is zeker 5 sterren!

uitstekend

De temperatuur was perfect voor zowel sightseeing als ontspannen op het terras. Het weer was perfect, geen druppel regen, perfect voor een zonnige locatie!

goed

Er waren een paar dagen regen, maar over het algemeen scheen de zon volop. Ideaal voor sightseeing, te koud om te zwemmen.

goed

Een paar dagen regen, maar dat deed niets af aan de magie van de stad. Geen strandweer, maar perfect voor sightseeing.

goed

Er was wat zon met een gematigde temperatuur rond de 15 graden. Hoewel het weer niet altijd zonnig was, maakte de lichte Italiaanse winterkou de ervaring verfrissend en authentiek.

uitstekend

Zeer zonnige, aangename temperaturen heersen bijna de hele maand. Het was precies wat we zochten: puur genieten. Geweldige plek om te zonnebaden!

uitstekend

Het was erg warm, dus hydratatie is essentieel!

goed

Het weer was gematigd, met zonnige en regenachtige dagen. De temperaturen waren aangenaam voor sightseeing en lagen gemiddeld rond de 15 graden. Niet bepaald een zonnige plek, maar aangenaam genoeg voor deze tijd van het jaar.

uitstekend

Niet te warm voor sightseeing en terrasjes, maar warm genoeg voor een ijsje. 5/5 sterren!

uitstekend

De lucht was bijna elke dag helderblauw en de zon scheen volop, ideaal voor liefhebbers van warm weer en zonneschijn. Het was perfect weer voor sightseeing en 's avonds ontspannen op de terrassen. Ik kan het zeker aanbevelen!

uitstekend

Twee weken geweest, temperatuur varieerde tussen 34 en 41 graden. 's Nachts rond 28 graden. Wel prettig soort warmte. Genoeg drinken en rustig tempo aanhouden.

Ben je in Rome geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Rome achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.
Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.