Het klimaat van Napels en de beste reistijd

Napels in Italië heeft een mediterraan klimaat met milde, vochtige winters en hete, droge zomers. De gemiddelde temperatuur varieert van 12 graden in de winter tot 31 graden in de zomer. In de zomermaanden schijnt de zon volop en valt er bijna geen regen. De beste periode om Napels te bezoeken is van mei tot september, wanneer de temperatuur aangenaam is en er weinig neerslag valt. De zeebries zorgt voor verkoeling tijdens de warme zomermaanden. Een typische wind in deze regio is de Sirocco, een warme, vochtige wind die vanuit de Sahara waait. Het weer in Napels is over het algemeen zonnig en aangenaam, perfect voor het verkennen van deze prachtige stad en haar omgeving.

Klimaat van Napels

In Napels is het weer net zo aantrekkelijk als de stad zelf, met een klimaat dat typerend mediterraan is. Dit betekent dat je hier kunt genieten van hete, droge zomers en milde winters. Gemiddeld schommelt de temperatuur gedurende het jaar rond de 20 graden Celsius. Regenval is gematigd, met zo'n 497 mm per jaar. Over het algemeen blijft het 197 dagen per jaar droog, met een luchtvochtigheid van ongeveer 69% en een UV-index van 5.

Lente in Napels

De lente in Napels is een ware traktatie. De temperaturen beginnen langzaam te stijgen, met overdag gemiddelden tussen de 12 en 22 graden Celsius. 's Nachts koelt het wat af, maar het blijft aangenaam, met temperaturen tussen de 8 en 15 graden Celsius. Het regent niet al te vaak en de zon begint steeds vaker te schijnen.

Klimaatdetails Napels

  • Beste reistijd: april t/m juni
  • Jaartemperatuur: tussen 12°C en 31°C
  • Zeetemperatuur: tussen 15°C en 28°C
  • Regen: 135 dagen per jaar en totaal 497 mm regen
  • Zonuren: 2500 zonuren per jaar

Zomer in Napels

Zomers in Napels zijn heet en zinderend, precies zoals je zou verwachten in een mediterraan klimaat. Augustus is de warmste maand, met temperaturen die gemakkelijk de 30 graden Celsius bereiken. Het is droog en de zon schijnt uitbundig, waardoor het perfect is om te genieten van de prachtige stranden langs de kustlijn.

Herfst in Napels

Na de hitte van de zomer komt de herfst als een verademing. De temperaturen beginnen te dalen, maar blijven nog steeds aangenaam, met gemiddelden tussen de 15 en 25 graden Celsius overdag. 's Nachts koelt het wat meer af, maar het blijft comfortabel genoeg om buiten te zijn. Regenval neemt geleidelijk toe naarmate de herfst vordert.

Winter in Napels

Winters in Napels zijn mild en zachtaardig, met temperaturen die zelden onder de 10 graden Celsius dalen. Januari is de koudste maand, maar zelfs dan is het nog steeds redelijk aangenaam met gemiddelden rond de 12 graden Celsius. Regenval kan vaker voorkomen dan in de zomer, maar over het algemeen blijft het nog steeds vrij droog.

Het mediterrane klimaat van Napels wordt veroorzaakt door de ligging aan de Middellandse Zee, waardoor het wordt beïnvloed door de warme zeestromingen en de beschermende bergketens in de buurt. Dit zorgt voor de perfecte omstandigheden voor lange, warme zomers en milde, vochtige winters.

Klimaatgemiddelden Napels voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 12 en 30 graden Celsius en 's nachts tussen de 8 en 22 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 15 en 28 graden Celsius. Het regent 135 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 497 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3317 zonuren.

Temperatuurgrafiek Napels

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Napels.

Neerslaggrafiek Napels

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Napels.

Maximum temperatuur: tussen 12°C en 30°C
Warmste maand: 30°C in augustus
Koudste maand: 12°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 8°C en 22°C
Zeetemperatuur: tussen 15°C en 28°C
Droge dagen: 230 dagen
Dagen met regen: 135 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 497 mm
Aantal uren zon: 3317 uur

Napels ligt in Italië. Bekijk onze pagina over het klimaat van Italië voor meer klimaatinfo over Italië of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Napels

De beste reistijd voor Napels in in Italië is van april t/m juni. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Napels is 30°C in augustus en de laagste is 12°C in januari. De watertemperatuur is 28°C op z'n hoogst en in andere maanden kan het 15°C worden.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Napels.

Ervaringen met het klimaat van Napels

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Napels.

Gwen was in Napels in juni
uitstekend

Ideaal voor ontspannen stranddagen en avondwandelingen. Voor de avonduren is een lichte jas voldoende.

Eelco was in Napels in december
redelijk

Het was overwegend koud met wat regen. Heldere dagen met zonneschijn waren zeldzaam. Dikke kleding vereist! Op heldere dagen was de winterzon echter heerlijk.

Joris was in Napels in juli
matig

Er was veel zon en vrijwel geen neerslag. De zomer is echt te warm voor mij.

Olivier was in Napels in maart
goed

De zon scheen regelmatig, al waren er ook regenachtige dagen. Neem een ​​jas mee voor de koelere avonden.

Willem Rave was in Napels in november
goed

Veel zon, ideaal om door de stad te slenteren, maar het zeewater is te koel om te zwemmen. Sterke 4 sterren voor het weer!

Florine was in Napels in januari
redelijk

Het is niet koud voor winterse omstandigheden, maar zonneschijn is ook niet gegarandeerd. Goed voor sightseeing, maar niet voor het strand.

Vincent was in Napels in februari
goed

Het was een zonnige dag en de temperatuur was lager dan verwacht. Een paar regenachtige dagen, maar over het algemeen goed voor sightseeing en ontspanning.

Ben je in Napels geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Napels achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Napels

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Napels is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Napels in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 12 12 15 18 21 26 29 30 26 22 18 13
Min °C 8 8 9 12 14 18 21 22 19 16 13 9
Water °C 16 15 16 17 23 27 28 28 27 24 21 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 71 56 44 27 28 18 10 8 39 68 81 47
Dagen regen 16 15 13 12 12 7 5 4 11 14 13 13
Dagen droog 15 13 18 18 19 23 26 27 19 17 17 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 5 6 8 11 11 12 12 12 11 7 6 6
Windkracht (Bft) 3 3 3 2 2 2 2 2 2 2 3 3
UV-index 3 3 4 5 5 6 7 6 5 5 4 3

Klimaat van Napels per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Napels? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Napels

Bekijk het volledige weerbericht voor Napels

Wil je weten wat voor weer het is in Napels voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Napels en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Napels voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.