Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in New York City?

New York City heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 18°C. Gedurende het jaar variëren de maandelijkse temperaturen van een minimum van 5°C tot een maximum van 30°C.

Jaarlijks valt er gemiddeld 1253 mm neerslag in New York City in de vorm van regen, sneeuw of hagel. Ter vergelijking, in Nederland valt er 862 mm neerslag per jaar. Van de totale neerslag valt er in een jaar ongeveer 54 cm in de vorm van sneeuw.

De beste reistijd voor een zonvakantie naar New York City is mei en juni. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om New York City te bezoeken. In de andere maanden van het jaar heb je teveel neerslag of is de temperatuur ongeschikt voor een zonovergoten vakantie.

Goedkope zonvakanties naar New York City Link


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 5 7 10 17 22 27 30 29 25 19 13 8
Neerslag (mm) 84 92 91 109 99 85 151 111 111 116 86 118
Sneeuw (cm) 21 15 12 0,5 0 0 0 0 0 0 0,7 4,9

Wil je naar New York City?

Mis de beste vakantiedeals voor New York City niet en ontdek wat onze partners voor jou in petto hebben. Klik op een logo voor alle vakantieaanbiedingen.

UitstekendStarStarStarStarStar

Begin december hier geweest, alles in de kerstsfeer en wat w... meer

Mark

GoedStarStarStarStar

Het regent zelden en de zon schijnt meestal fel, ideaal voor... meer

Adriaan Lensen

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 18°C
  • Hoogste temperatuur: 30°C in juli
  • Laagste temperatuur: 5°C in januari
  • Neerslag*: 1253 mm per jaar, gemiddeld 104 mm per maand
  • Sneeuwval: 54 cm per jaar
  • Droogste maanden: 84 mm in januari, 85 mm in juni en 86 mm in november
  • Natste maanden: 151 mm in juli, 118 mm in december en 116 mm in oktober

*Neerslag wordt gemeten als een combinatie van regen, sneeuw en hagel

Klimaattabel van New York City

De klimaattabel van New York City toont de gemiddelde temperaturen, neerslag, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 5 7 10 17 22 27 30 29 25 19 13 8
Temp. min (°C) -1 -1 3 8 14 19 22 22 18 13 6 3
Neerslag (mm) 84 92 91 109 99 85 151 111 111 116 86 118
Sneeuw (cm) 21 15 12 0,5 0 0 0 0 0 0 0,7 4,9
UV-index 3 3 6 6 7 7 8 5 5 4 3 2

Gemiddelde temperatuur per maand in New York City

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in New York City, New York. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in New York City, New York

Gemiddelde neerslag per maand in New York City

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in New York City, New York gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in New York City, New York

Gemiddelde sneeuwval per maand in New York City

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in New York City, New York gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in New York City, New York

Gemiddelde UV-index per maand in New York City

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in New York City, New York. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in New York City, New York

Temperatuur per jaar in New York City

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in New York City, New York. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in New York City, New York

Neerslagsom per jaar in New York City

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen jaren is gevallen in New York City, New York. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in New York City, New York

Sneeuwsom per jaar in New York City

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in New York City, New York. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in New York City, New York

Meer klimaatinfo over New York City

In New York City heerst een zeeklimaat, wat betekent dat het weer gematigd is met milde zomers en winters. Dit type klimaat wordt veroorzaakt door de ligging van de stad aan de oostkust van de Verenigde Staten en de invloed van de oceaan. De Atlantische Oceaan speelt een rol in het reguleren van de temperaturen, waardoor extremen worden gematigd.

Lente

In de lente komt New York City tot leven met aangename temperaturen die langzaam stijgen naarmate de dagen langer worden. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen 2 en 18 graden Celsius. Regenval is gebruikelijk in deze periode, wat bijdraagt aan het ontluikende groen in de stad.

Zomer

De zomer in New York City brengt warme dagen met zich mee, vooral in juli, de warmste maand, met temperaturen die kunnen oplopen tot 28 graden Celsius. De stad bruist van energie en activiteit, met veel mensen die genieten van buitenactiviteiten. De hoge luchtvochtigheid kan het soms benauwd maken.

Herfst

Terwijl de herfst aanbreekt, veranderen de bladeren van kleur en wordt New York City gehuld in prachtige herfsttinten. De temperaturen zijn aangenaam, met een gemiddelde tussen de 7 en 20 graden Celsius. Het is een perfect seizoen om te genieten van wandelingen in Central Park of langs de rivieroevers.

Winter

Winter in New York City brengt koelere temperaturen met zich mee, met januari als de koudste maand, waarin de thermometer kan dalen tot 2 graden Celsius. Sneeuwval is gebruikelijk, wat de stad transformeert tot een winters wonderland. Ondanks de kou blijft de stad levendig, met activiteiten zoals schaatsen in Central Park en het bewonderen van de feestelijke lichtjes.

De klimaatgegevens voor New York City laten zien dat het een gemiddelde jaarlijkse temperatuur heeft van 15 graden Celsius, met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van 605 mm. Hoewel regenval het hele jaar door voorkomt, zijn er ook veel droge dagen, ongeveer 199 per jaar. De luchtvochtigheid blijft gemiddeld rond de 75%, terwijl de UV-index op een bescheiden niveau van 4 blijft.

Over het algemeen geniet New York City van een gevarieerd klimaat dat bijdraagt aan de dynamiek en charme van de stad gedurende alle seizoenen.

Ervaringen met het weer in New York City

Het weer in New York City wordt gemiddeld beoordeeld met 3,7 van 5 sterren door 9 bezoekers.

Schrijf je eigen beoordeling
Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Het regent zelden en de zon schijnt meestal fel, ideaal voor sightseeing!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Ook een paar regenachtige dagen, maar over het algemeen prima vakantieweer.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Er waren zonnige en warme dagen, maar ook regenachtige dagen. Het wordt aanbevolen om een ​​zonnebril en een paraplu mee te nemen.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Hoewel het soms te warm en vochtig was voor comfort, met sporadische buien, was het over het algemeen geweldig.

Weerervaring: Matig StarStarStar

We hadden slechte dagen met regen. Kleed je dus warm aan!

Weerervaring: Slecht StarStar

We zagen wat sneeuw, wat de stad een mooi aanzien gaf maar het reizen lastig maakte.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Een mix van zonnige dagen en lichte regen, typisch herfstweer. Niet ideaal, maar goed genoeg voor sightseeing.

Weerervaring: Matig StarStarStar

Er waren zonnige dagen, ideaal voor sightseeing, maar ook koudere en regenachtigere dagen. Niet perfect, maar de stad zelf maakt het goed.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Begin december hier geweest, alles in de kerstsfeer en wat we hoopten gebeurde ook. We hebben een dag volop sneeuw gehad en hebben genoten van een koetsrit door de sneeuw in Central Park. Een goede winterjas was alle dagen niet onprettig. Zeker op grote hoogtes in de wolkenkrabbers en de overtocht naar Ellis Island waren zeer koud door de wind.

Ben je ooit in New York City geweest?

Laat je ervaringen met het weer in New York City achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in New York City per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in New York City en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van New York City kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Terug naar boven