Het klimaat van Las Vegas en de beste reistijd

Las Vegas in Nevada kent extreme temperaturen, met zomers die heet en droog zijn en winters die mild en koel zijn. De gemiddelde temperatuur varieert tussen 4 en 41 graden Celsius. In de zomer kunnen de temperaturen boven de 40 graden uitkomen, terwijl de winters meestal rond de 4 graden liggen. De neerslag is zeer minimaal in Las Vegas, met weinig regenval gedurende het hele jaar. In de zomermaanden kan de hitte soms ondraaglijk zijn, maar de lage luchtvochtigheid zorgt voor wat verlichting. Kortom, Las Vegas heeft een woestijnklimaat met extreme temperaturen en weinig neerslag.

Klimaat van Las Vegas

Las Vegas, een stad die bekend staat om zijn bruisende nachtleven en luxueuze casino's, heeft ook een uniek klimaat dat bezoekers en bewoners het hele jaar door beïnvloedt. Las Vegas biedt een unieke combinatie van klimatologische omstandigheden die het hele jaar door invloed hebben op de stad en haar bezoekers.

Van de hete, droge zomers tot de milde winters, het klimaat van Las Vegas is een cruciaal aspect om te overwegen bij het plannen van een bezoek. Door de beste reistijden en seizoensvariaties in acht te nemen kun je het meeste uit je verblijf halen en genieten van alles wat deze levendige stad te bieden heeft.

Klimaatdetails Las Vegas

  • Beste reistijd: maart t/m mei, september t/m november
  • Jaartemperatuur: tussen 4°C en 41°C
  • Regen: 57 dagen per jaar en totaal 150 mm regen
  • Zonuren: 3825 zonuren per jaar

Het woestijnklimaat van Las Vegas

Las Vegas ligt in de Mojavewoestijn en heeft een subtropisch, warm woestijnklimaat. Dit resulteert in milde winters en hete, stoffige zomers. De stad geniet van een overvloed aan zonneschijn, met gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar en meer dan 3.800 uur zonneschijn. Temperaturen kunnen in de zomermaanden gemakkelijk de 40 graden Celsius overstijgen, terwijl regen zeldzaam is, wat bijdraagt aan de droge en stoffige omstandigheden.

Temperatuurvariaties en jaarlijkse gemiddelden

De gemiddelde jaartemperatuur in Las Vegas is 23 graden Celsius, met een jaarlijkse neerslag van slechts 150 mm. De stad ervaart 278 droge dagen per jaar, met een lage gemiddelde luchtvochtigheid van 31% en een UV-index van 5. De warmste maand is juli, met een gemiddelde temperatuur van 36 graden Celsius, terwijl december de koudste maand is, met gemiddelde temperaturen rond de 10 graden Celsius.

Overdag variëren de temperaturen tussen de 10 en 36 graden Celsius, afhankelijk van het seizoen, terwijl de nachttemperaturen tussen de 3 en 25 graden Celsius liggen. Ondanks de schaarse regenval, met slechts 57 regendagen per jaar, geniet Las Vegas van een indrukwekkend aantal van 3590 zonuren per jaar.

De beste reistijd voor Las Vegas

Gezien de extreme temperaturen in de zomer, wordt de beste reistijd voor Las Vegas beschouwd als de lente of de herfst. Tijdens deze seizoenen zijn de temperaturen aangenamer, en is er de minste kans op regen. Vanaf november wordt het rustiger in de stad, wat kan leiden tot lagere prijzen voor accommodaties en activiteiten. De keuze van de beste reistijd hangt echter af van persoonlijke voorkeuren, vooral wat betreft de tolerantie voor hitte.

Seizoensvariaties

Elk seizoen in Las Vegas heeft zijn eigen unieke kenmerken. De zomers zijn heet en droog, terwijl de lente en herfst gematigder zijn. Winters zijn mild, met sneeuwval als een zeldzaamheid. De natste maand is februari, met gemiddeld vier dagen regen. Deze seizoensvariaties zijn cruciaal om te overwegen bij het plannen van een reis naar Las Vegas, vooral als het gaat om het inpakken van geschikte kleding.

Klimaatgemiddelden Las Vegas voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 10 en 36 graden Celsius en 's nachts tussen de 3 en 25 graden Celsius. Het regent 57 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 150 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3590 zonuren.

Temperatuurgrafiek Las Vegas

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Las Vegas.

Neerslaggrafiek Las Vegas

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Las Vegas.

Maximum temperatuur: tussen 10°C en 36°C
Warmste maand: 36°C in juli
Koudste maand: 10°C in december
Nachttemperatuur: tussen 3°C en 25°C
Droge dagen: 308 dagen
Dagen met regen: 57 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 150 mm
Aantal uren zon: 3590 uur

Las Vegas ligt in de staat Nevada. Bekijk onze pagina over het klimaat van Nevada voor meer klimaatinfo over Nevada of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Las Vegas

De beste reistijd voor Las Vegas in de staat in Nevada is van maart t/m mei, september t/m november. In deze periode heb je een warme temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Las Vegas is 36°C in juli en de laagste is 10°C in december.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Las Vegas.

Ervaringen met het klimaat van Las Vegas

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Las Vegas.

Sjoerd Pauwels was in Las Vegas in januari
goed

Hoewel de temperatuur 's nachts daalt, schijnt de zon overdag nog volop. Verwacht geen warme dagen zoals in de zomer, maar wees voorbereid op koele en aangename temperaturen.

Joeri was in Las Vegas in september
goed

De zwembaden en airconditioning hebben veel geholpen. Wees voorbereid op droogte!

Lucas Tanis was in Las Vegas in november
goed

's Avonds kan het behoorlijk fris worden, dus neem een ​​jas mee!

Monica dubie was in Las Vegas in augustus
uitstekend

Het was erg warm . 35 gr maar heerlijk zwemweer. Ga in 2024 terug in november

Daniël Burger was in Las Vegas in juni
goed

Ben twee dagen begin Juni geweest was tussen 35 en 40 graden zweten doe je bijna niet vanwege de droge lucht anders dan in Orlando Florida waar je constant zweet ook begin Juni maar je heb genoeg af te koelen in de gebouwen met airco,s.

Ben je in Las Vegas geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Las Vegas achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Las Vegas

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Las Vegas is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Las Vegas in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 11 13 18 22 27 34 36 35 31 23 16 10
Min °C 4 5 9 11 16 22 25 25 21 15 8 3
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 15 17 6 6 7 3 24 24 14 13 6 15
Dagen regen 5 5 5 5 3 1 9 7 5 5 2 5
Dagen droog 26 23 26 25 28 29 22 24 25 26 28 26
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 7 9 12 12 12 12 12 10 9 7 7
Windkracht (Bft) 2 2 3 3 3 3 2 2 2 2 2 2
UV-index 3 3 4 5 6 8 8 7 6 5 3 2

Klimaat van Las Vegas per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Las Vegas? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Las Vegas

Bekijk het volledige weerbericht voor Las Vegas

Wil je weten wat voor weer het is in Las Vegas voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Las Vegas en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Las Vegas voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Las Vegas

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.