Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Las Vegas?

Las Vegas heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 28°C. Gedurende het jaar variëren de maandelijkse temperaturen van een minimum van 15°C tot een maximum van 41°C.

Jaarlijks valt er gemiddeld 195 mm neerslag in Las Vegas in de vorm van regen, sneeuw of hagel. Ter vergelijking, in Nederland valt er 862 mm neerslag per jaar. Van de totale neerslag valt er in een jaar ongeveer 1,0 cm in de vorm van sneeuw.

De beste reistijd voor een zonvakantie naar Las Vegas is februari tot en met mei, oktober en november. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Las Vegas te bezoeken. In de andere maanden van het jaar heb je teveel neerslag of is de temperatuur ongeschikt voor een zonovergoten vakantie.

Goedkope zonvakanties naar Las Vegas Link


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 16 18 22 27 31 39 41 40 36 28 21 15
Neerslag (mm) 47 24 23 31 6,8 1,5 7,0 16 7,9 7,0 9,6 14
Sneeuw (cm) 0,5 0,5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Wil je naar Las Vegas?

Mis de beste vakantiedeals voor Las Vegas niet en ontdek wat onze partners voor jou in petto hebben. Klik op een logo voor alle vakantieaanbiedingen.

UitstekendStarStarStarStarStar

Het was erg warm . 35 gr maar heerlijk zwemweer. Ga in 2024 ... meer

Monica dubie

GoedStarStarStarStar

Hoewel de temperatuur 's nachts daalt, schijnt de zon overd... meer

Sjoerd Pauwels

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 28°C
  • Hoogste temperatuur: 41°C in juli
  • Laagste temperatuur: 15°C in december
  • Neerslag*: 195 mm per jaar, gemiddeld 16 mm per maand
  • Sneeuwval: 1,0 cm per jaar
  • Droogste maanden: 1,5 mm in juni, 6,8 mm in mei en 7,0 mm in juli
  • Natste maanden: 47 mm in januari, 31 mm in april en 24 mm in februari

*Neerslag wordt gemeten als een combinatie van regen, sneeuw en hagel

Klimaattabel van Las Vegas

De klimaattabel van Las Vegas toont de gemiddelde temperaturen, neerslag, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 16 18 22 27 31 39 41 40 36 28 21 15
Temp. min (°C) 6 7 11 15 20 26 29 27 23 17 9 5
Neerslag (mm) 47 24 23 31 6,8 1,5 7,0 16 7,9 7,0 9,6 14
Sneeuw (cm) 0,5 0,5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
UV-index 2 6 8 9 8 9 8 8 8 7 6 3

Gemiddelde temperatuur per maand in Las Vegas

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Las Vegas, Nevada. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Las Vegas, Nevada

Gemiddelde neerslag per maand in Las Vegas

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Las Vegas, Nevada gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Las Vegas, Nevada

Gemiddelde sneeuwval per maand in Las Vegas

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Las Vegas, Nevada gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Las Vegas, Nevada

Gemiddelde UV-index per maand in Las Vegas

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Las Vegas, Nevada. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Las Vegas, Nevada

Temperatuur per jaar in Las Vegas

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Las Vegas, Nevada. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Las Vegas, Nevada

Neerslagsom per jaar in Las Vegas

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen jaren is gevallen in Las Vegas, Nevada. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Las Vegas, Nevada

Sneeuwsom per jaar in Las Vegas

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Las Vegas, Nevada. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Las Vegas, Nevada

Meer klimaatinfo over Las Vegas

Las Vegas, een stad die bekend staat om zijn bruisende nachtleven en luxueuze casino's, heeft ook een uniek klimaat dat bezoekers en bewoners het hele jaar door beïnvloedt. Las Vegas biedt een unieke combinatie van klimatologische omstandigheden die het hele jaar door invloed hebben op de stad en haar bezoekers.

Van de hete, droge zomers tot de milde winters, het klimaat van Las Vegas is een cruciaal aspect om te overwegen bij het plannen van een bezoek. Door de beste reistijden en seizoensvariaties in acht te nemen kun je het meeste uit je verblijf halen en genieten van alles wat deze levendige stad te bieden heeft.

Het woestijnklimaat van Las Vegas

Las Vegas ligt in de Mojavewoestijn en heeft een subtropisch, warm woestijnklimaat. Dit resulteert in milde winters en hete, stoffige zomers. De stad geniet van een overvloed aan zonneschijn, met gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar en meer dan 3.800 uur zonneschijn. Temperaturen kunnen in de zomermaanden gemakkelijk de 40 graden Celsius overstijgen, terwijl regen zeldzaam is, wat bijdraagt aan de droge en stoffige omstandigheden.

Temperatuurvariaties en jaarlijkse gemiddelden

De gemiddelde jaartemperatuur in Las Vegas is 23 graden Celsius, met een jaarlijkse neerslag van slechts 150 mm. De stad ervaart 278 droge dagen per jaar, met een lage gemiddelde luchtvochtigheid van 31% en een UV-index van 5. De warmste maand is juli, met een gemiddelde temperatuur van 36 graden Celsius, terwijl december de koudste maand is, met gemiddelde temperaturen rond de 10 graden Celsius.

Overdag variëren de temperaturen tussen de 10 en 36 graden Celsius, afhankelijk van het seizoen, terwijl de nachttemperaturen tussen de 3 en 25 graden Celsius liggen. Ondanks de schaarse regenval, met slechts 57 regendagen per jaar, geniet Las Vegas van een indrukwekkend aantal van 3590 zonuren per jaar.

De beste reistijd voor Las Vegas

Gezien de extreme temperaturen in de zomer, wordt de beste reistijd voor Las Vegas beschouwd als de lente of de herfst. Tijdens deze seizoenen zijn de temperaturen aangenamer, en is er de minste kans op regen. Vanaf november wordt het rustiger in de stad, wat kan leiden tot lagere prijzen voor accommodaties en activiteiten. De keuze van de beste reistijd hangt echter af van persoonlijke voorkeuren, vooral wat betreft de tolerantie voor hitte.

Seizoensvariaties

Elk seizoen in Las Vegas heeft zijn eigen unieke kenmerken. De zomers zijn heet en droog, terwijl de lente en herfst gematigder zijn. Winters zijn mild, met sneeuwval als een zeldzaamheid. De natste maand is februari, met gemiddeld vier dagen regen. Deze seizoensvariaties zijn cruciaal om te overwegen bij het plannen van een reis naar Las Vegas, vooral als het gaat om het inpakken van geschikte kleding.

Ervaringen met het weer in Las Vegas

Het weer in Las Vegas wordt gemiddeld beoordeeld met 4,2 van 5 sterren door 5 bezoekers.

Schrijf je eigen beoordeling
Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Hoewel de temperatuur 's nachts daalt, schijnt de zon overdag nog volop. Verwacht geen warme dagen zoals in de zomer, maar wees voorbereid op koele en aangename temperaturen.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

De zwembaden en airconditioning hebben veel geholpen. Wees voorbereid op droogte!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

's Avonds kan het behoorlijk fris worden, dus neem een ​​jas mee!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Het was erg warm . 35 gr maar heerlijk zwemweer. Ga in 2024 terug in november

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Ben twee dagen begin Juni geweest was tussen 35 en 40 graden zweten doe je bijna niet vanwege de droge lucht anders dan in Orlando Florida waar je constant zweet ook begin Juni maar je heb genoeg af te koelen in de gebouwen met airco,s.

Ben je ooit in Las Vegas geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Las Vegas achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Las Vegas per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Las Vegas en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Las Vegas kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Terug naar boven