Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Turkse Rivièra?

Turkse Rivièra heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 25°C. Gedurende het jaar variëren de maandelijkse temperaturen van een minimum van 16°C tot een maximum van 35°C.

Jaarlijks valt er gemiddeld 1101 mm neerslag in Turkse Rivièra. Ter vergelijking, in Nederland valt er 862 mm neerslag per jaar.

De beste reistijd voor een zonvakantie naar Turkse Rivièra is april tot en met oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Turkse Rivièra te bezoeken. In de andere maanden van het jaar heb je teveel neerslag of is de temperatuur ongeschikt voor een zonovergoten vakantie.

Goedkope zonvakanties naar Turkse Rivièra Link


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 16 17 19 22 27 31 34 35 32 27 22 17
Neerslag (mm) 292 129 129 44 31 14 1,8 0,7 18 76 164 201

Wil je naar Turkse Rivièra?

Mis de beste vakantiedeals voor Turkse Rivièra niet en ontdek wat onze partners voor jou in petto hebben. Klik op een logo voor alle vakantieaanbiedingen.

UitstekendStarStarStarStarStar

Ideaal voor zon- en strandliefhebbers. De avonden waren aang... meer

Rik

UitstekendStarStarStarStarStar

Heldere, zonnige dagen met een zeer aangename gemiddelde tem... meer

Rianne

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 25°C
  • Hoogste temperatuur: 35°C in augustus
  • Laagste temperatuur: 16°C in januari
  • Neerslag: 1101 mm per jaar, gemiddeld 92 mm per maand
  • Droogste maanden: 0,7 mm in augustus, 1,8 mm in juli en 14 mm in juni
  • Natste maanden: 292 mm in januari, 201 mm in december en 164 mm in november

Klimaattabel van Turkse Rivièra

De klimaattabel van Turkse Rivièra toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 16 17 19 22 27 31 34 35 32 27 22 17
Temp. min (°C) 8 8 9 13 17 21 24 25 21 17 12 9
Neerslag (mm) 292 129 129 44 31 14 1,8 0,7 18 76 164 201
UV-index 4 4 6 6 6 8 8 8 6 5 4 3

Gemiddelde temperatuur per maand in Turkse Rivièra

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Turkse Rivièra, Turkije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Turkse Rivièra, Turkije

Gemiddelde neerslag per maand in Turkse Rivièra

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Turkse Rivièra, Turkije gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Turkse Rivièra, Turkije

Gemiddelde UV-index per maand in Turkse Rivièra

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Turkse Rivièra, Turkije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Turkse Rivièra, Turkije

Temperatuur per jaar in Turkse Rivièra

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Turkse Rivièra, Turkije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Turkse Rivièra, Turkije

Neerslagsom per jaar in Turkse Rivièra

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen jaren is gevallen in Turkse Rivièra, Turkije. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Turkse Rivièra, Turkije

Meer klimaatinfo over Turkse Rivièra

De prachtige regio van de Turkse Rivièra, gelegen langs de kust van Turkije, wordt gezegend met een betoverend mediterraan klimaat dat het hele jaar door een aangename sfeer creëert. Dit klimaat wordt gekenmerkt door hete en droge zomers, terwijl de winters mild zijn, waardoor het een ideale bestemming is voor liefhebbers van zon en strand.

De Turkse Rivièra, gevormd door de betoverende kustlijn van Turkije, biedt een mediterraan klimaat dat wordt gekenmerkt door lange, zonnige dagen en milde nachten. Deze regio, die bekend staat om zijn adembenemende landschappen en culturele rijkdom, wordt omarmd door warme zomers en zachte winters, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor reizigers van over de hele wereld.

Het mediterrane klimaat van de Turkse Rivièra wordt gevormd door zijn geografische ligging, omarmd door de Middellandse Zee en omringd door bergachtig terrein. Deze combinatie van factoren resulteert in lange, warme zomers en milde winters, waardoor het een ideale omgeving is voor een verscheidenheid aan activiteiten, van zonnebaden tot het verkennen van de natuurlijke schoonheid van de regio.

Lente

De Turkse Rivièra ontwaakt in de lente met milde temperaturen rond de 20 graden Celsius. Het landschap bloeit met kleurrijke bloemen langs de kust en groene velden in het binnenland. Ideaal voor buitenactiviteiten, wandelingen en lokale festivals die de overgang naar het warmere seizoen vieren.

Zomer

In de zomer schittert de Turkse Rivièra met stralende dagen waarop de zon hoog aan de hemel staat en de temperaturen oplopen tot een verkwikkende 32 graden Celsius. Dit seizoen, dat gekenmerkt wordt door heldere hemels en een verfrissende zeebries, nodigt uit tot ontspanning op de gouden stranden die de kust sieren. Het mediterrane klimaat van de regio zorgt voor een aangename luchtvochtigheid en een UV-index van 5, waardoor het een ideale omgeving is voor zonliefhebbers om te genieten van de warmte en de prachtige omgeving.

Herfst

Terwijl de zomer langzaam plaatsmaakt voor de herfst, blijft de Turkse Rivièra zijn charme behouden met aangename temperaturen en een levendig landschap. Gedurende dit seizoen koestert de regio zich in milde dagen en koele nachten, waarbij de gemiddelde temperatuur nog steeds een comfortabele 22 graden Celsius bedraagt. Dit is de perfecte tijd om de vele culturele schatten en pittoreske dorpjes van de regio te verkennen, terwijl de natuur langzaam verandert in warme tinten van rood en goud.

Winter

Met de komst van de winter blijft de Turkse Rivièra verrassen met zijn gastvrije klimaat, waarbij de temperaturen zelden onder de 12 graden Celsius dalen. Dit seizoen biedt een welkome ontsnapping aan de kou elders, met zachte dagen die uitnodigen tot wandelingen langs de kustlijn en verkenning van historische bezienswaardigheden. De Turkse Rivièra blijft een oase van rust en warmte, zelfs in de koelere maanden, waardoor het een populaire bestemming blijft voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen uitje.

Ervaringen met het weer in Turkse Rivièra

Het weer in Turkse Rivièra wordt gemiddeld beoordeeld met 3,9 van 5 sterren door 11 bezoekers.

Schrijf je eigen beoordeling
Weerervaring: Goed StarStarStarStar

November aan de Turkse Rivièra was aangenaam met zonnige dagen en temperaturen rond de 20 graden - perfect voor ontspannende dagen op het strand. Het regent af en toe, maar het is meestal droog en matig.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Juli aan de Turkse Rivièra is zonnig en warm, ideaal voor strandliefhebbers. Het enige nadeel is de intense hitte; vooral in de middag kan de temperatuur oplopen tot 40 graden.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Helderblauwe luchten en temperaturen tot 30°C zorgden voor een zomerse sfeer. Er waren echter ook dagen met onverwachte regen. Over het algemeen goede weersomstandigheden.

Weerervaring: Matig StarStarStar

April aan de Turkse Rivièra was vol verwachting, de dagen wisselden zon en regen af. Overdag is het warm genoeg voor een strandvakantie, maar 's avonds is het koel. Ideaal voor mensen die geen extreme hitte willen, maar onvoorspelbaar zijn voor de mensen om hen heen.

Weerervaring: Matig StarStarStar

Overdag kon je genieten van een prachtige zon, maar 's avonds was het behoorlijk fris. Niet ideaal voor een strandvakantie, maar wel geschikt voor een ontspannen vakantie.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Ideaal voor zon- en strandliefhebbers. De avonden waren aangenaam warm. Mediterraan paradijs!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Heldere, zonnige dagen met een zeer aangename gemiddelde temperatuur van 25°C maakten elke dag tot een perfecte stranddag. Zeker van een 5-sterren beoordeling!

Weerervaring: Matig StarStarStar

Februari in de Turkse Rivièra kent gematigd weer. Hoewel er redelijk wat zonuren waren, was het zeker geen strandweer. Een mix van zon en bewolking, met af en toe regen.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Weliswaar nooit een stralende zon maar ook zeker niet koud met een enkele regenbui. Prima om te vertoeven.

Weerervaring: Matig StarStarStar

Dagen met aangename zon, perfect om te wandelen, maar nog te koud voor strandbezoek. Enkele regendagen onderbroken de relaxte sfeer.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Geweldige temperatuur en klimaat ideaal voor mensen met artrose,jicht!!!

Ben je ooit in Turkse Rivièra geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Turkse Rivièra achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Turkse Rivièra per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Turkse Rivièra en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Turkse Rivièra kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Terug naar boven