Lissabon
28°C
max. temp
15°C
min. temp
335 mm
regen
257 dagen
droog
108 dagen
regen
0 dagen
sneeuw

Inhoudsopgave

Klimaat van Lissabon

Het klimaat in Lissabon is subtropisch mediterraan. Dit betekent dat de stad warm en zonnig is met milde winters en hete, droge zomers. Deze specifieke type klimaat is te danken aan de ligging van Lissabon aan de westkust van Portugal, aan de Atlantische Oceaan.

Lissabon ligt in Portugal. Bekijk onze pagina over het klimaat van Portugal voor meer klimaatinfo over Portugal of bekijk andere bestemmingen.

Klimaatgemiddelden Lissabon voor het hele jaar

  • Overdag: de gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 15°C en 28°C
  • Nacht: de gemiddelde temperatuur ligt 's nachts tussen de 9°C en 18°C
  • Zeetemperatuur: de zeetemperatuur ligt tussen de 16°C en 22°C
  • Regen: het regent 108 dagen en er valt in totaal ongeveer 335 mm regen
  • Zonuren: gedurende het hele jaar zijn er 3146 zonuren
Maximum temperatuur: tussen 15°C en 28°C
Warmste maand: 28°C in augustus
Koudste maand: 15°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 9°C en 18°C
Zeetemperatuur: tussen 16°C en 22°C
Droge dagen: 257 dagen
Dagen met regen: 108 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 335 mm
Aantal uren zon: 3146 uur

Bevalt het klimaat voor Lissabon?

Ontdek alle vakantiedeals voor Lissabon bij:

Lente in Lissabon

In de lente, van maart tot en met mei, wordt het in Lissabon steeds warmer en zonniger. De temperaturen stijgen naar gemiddeld 20 graden Celsius en er valt minder regen dan in de winter. Wil je Lissabon bezoeken in de lente, dan kun je genieten van de zon zonder dat het te warm is.

Zomer in Lissabon

In de zomer, van juni tot en met september, is het gemiddeld warm en droog in Lissabon. De temperaturen liggen tussen de 25 en 30 graden Celsius, met hoge luchtvochtigheid en weinig neerslag. Dit is een populaire tijd om naar Lissabon te reizen vanwege het aangename weer en het bruisende zomerse leven in de stad.

Herfst in Lissabon

In de herfst, van oktober tot en met november, is het nog steeds aangenaam in Lissabon, met temperaturen die meestal tussen de 15 en 20 graden Celsius liggen. Er is wat meer neerslag in de herfst, maar de dagen zijn meestal droog en zonnig. Het is een geweldige tijd om naar Lissabon te gaan en om te genieten van het nog steeds warme weer en minder toeristen.

Winter in Lissabon

In de wintermaanden, van december tot en met februari, kan het in Lissabon soms koud en regenachtig zijn. Gemiddeld liggen de temperaturen tijdens deze periode rond de 15 graden Celsius. Hoewel het niet extreem koud is, kan het 's nachts soms wel fris zijn dus neem een warme jas mee als je in de winter naar Lissabon gaat. Dit is niet de populairste tijd om naar Lissabon te reizen, maar het is een goedkopere optie en de stad is prachtig met een laagje mist en regen.

Beste reistijd voor Lissabon

Het kan moeilijk zijn om te beslissen wanneer je naar Lissabon moet gaan, want de stad heeft zo veel te bieden! Maar als je op zoek bent naar de beste reistijd voor Lissabon, dan hebben we goed nieuws voor je: er is eigenlijk geen slechte tijd om naar de stad te gaan.

In de zomermaanden, van juni tot en met augustus, kan het best warm zijn in Lissabon, met temperaturen die gemiddeld rond de 30 graden Celcius liggen. Dit is de populairste tijd om naar Lissabon te gaan, dus je moet rekening houden met drukte en hogere hotelprijzen. Maar als je houdt van warm weer en gezelligheid, dan is dit misschien wel de beste tijd voor jou om naar Lissabon te gaan.

In de lente en de herfst, van april tot en met mei en van september tot en met oktober, is het weer in Lissabon nog steeds aangenaam, met temperaturen die gemiddeld rond de 20 graden Celcius liggen. Dit is een fijne tijd om naar Lissabon te gaan als je wilt genieten van het lekkere weer zonder de hitte van de zomer. Ook is de stad minder druk dan in de zomer, dus je kunt rustiger rondkijken en meer genieten van alles wat Lissabon te bieden heeft.

In de wintermaanden, van november tot en met maart, is het weer in Lissabon nog steeds redelijk aangenaam, met temperaturen die gemiddeld rond de 15 graden Celcius liggen. Hoewel het af en toe wat kouder kan worden, is het nog steeds fijn om door de stad te wandelen en alles te ontdekken wat Lissabon te bieden heeft.

Actuele weer in Lissabon

Wil je weten wat voor weer het is in Lissabon voor nu of de komende dagen? Ga dan naar onze pagina met het weer in Lissabon of bekijk de weersverwachting in Lissabon voor 14 dagen vooruit.

Wil je naar Lissabon?

Dit zijn de reisorganisaties waar je een vakantie naar Lissabon kunt boeken:

Aanbiedingen voor Lissabon

Temperatuurgrafiek

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Lissabon.

Neerslaggrafiek

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Lissabon.

Klimaattabel van Lissabon

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Lissabon is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Lissabon in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 15 15 17 19 22 24 26 28 26 23 18 16
Min °C 10 9 11 12 14 16 17 18 17 16 13 10
Water °C 17 16 17 18 20 20 21 22 21 21 20 17
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag 37 33 36 32 25 9 2 4 18 43 57 39
Dagen
regen
13 11 12 12 9 6 3 2 6 10 13 11
Dagen
droog
18 17 19 18 22 24 28 29 24 21 17 20
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren
per dag
5 7 8 9 11 11 12 11 9 7 6 6
Windkracht
in Bft
3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
UV-index 3 4 4 4 5 6 6 6 6 5 4 3

Klimaat van Lissabon per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Lissabon? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Ervaringen met het klimaat van Lissabon

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Lissabon.

uitstekend

Warm genoeg om te ontspannen op het strand en te zwemmen in de zee. Ook ideaal voor sightseeing. Perfecte maand om te bezoeken!

uitstekend

Ideaal voor stedentrips en ontspannende stranddagen. De Atlantische Oceaan was verfrissend om in te zwemmen. 5 sterren zomerweer!

uitstekend

Altijd felle zon met een temperatuur van rond de 27 graden. Licht briesje, ideaal om door de stad te slenteren, heerlijk weer op het terras. De zonsondergangen zijn adembenemend. Sterk aanbevolen.

uitstekend

Juni in Lissabon was absoluut prachtig, met veel zon en warme temperaturen, perfect voor een bezoek aan het strand en een duik in de aangename zee. Ideale plek voor de zomer!

goed

December in Lissabon was een genoegen. Het was een warme en enigszins zonnige dag, perfect om de stad te verkennen. De avonden waren koel. Het regende sporadisch.

uitstekend

Veel zon, gematigde temperaturen en weinig regen. Ideaal om de stad en omliggende gebieden te verkennen!

uitstekend

Droog,warm,zonnig.

uitstekend

Toen het zonnetje scheen was het heerlijk warm. We hebben alle dagen geen jas nodig gehad en het was droog gebleven.


Bekijk het weer voor Lissabon

Ben je in Lissabon geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Lissabon achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.
Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.