Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Lissabon?

Lissabon heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 22°C. Gedurende het jaar variëren de maandelijkse temperaturen van een minimum van 14°C tot een maximum van 29°C.

Jaarlijks valt er gemiddeld 589 mm neerslag in Lissabon. Ter vergelijking, in Nederland valt er 862 mm neerslag per jaar.

De beste reistijd voor een zonvakantie naar Lissabon is maart tot en met oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Lissabon te bezoeken. In de andere maanden van het jaar heb je teveel neerslag of is de temperatuur ongeschikt voor een zonovergoten vakantie.

Goedkope zonvakanties naar Lissabon Link


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 14 16 18 21 24 26 29 29 27 24 18 16
Neerslag (mm) 77 59 56 61 35 10 4,9 3,4 19 76 104 83

Wil je naar Lissabon?

Mis de beste vakantiedeals voor Lissabon niet en ontdek wat onze partners voor jou in petto hebben. Klik op een logo voor alle vakantieaanbiedingen.

UitstekendStarStarStarStarStar

Warm genoeg om te ontspannen op het strand en te zwemmen in ... meer

Lars

UitstekendStarStarStarStarStar

Ideaal voor stedentrips en ontspannende stranddagen. De Atla... meer

Fieke

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 22°C
  • Hoogste temperatuur: 29°C in juli en augustus
  • Laagste temperatuur: 14°C in januari
  • Neerslag: 589 mm per jaar, gemiddeld 49 mm per maand
  • Droogste maanden: 3,4 mm in augustus, 4,9 mm in juli en 10 mm in juni
  • Natste maanden: 104 mm in november, 83 mm in december en 77 mm in januari

Klimaattabel van Lissabon

De klimaattabel van Lissabon toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 14 16 18 21 24 26 29 29 27 24 18 16
Temp. min (°C) 8 8 10 13 15 17 18 19 18 16 13 10
Neerslag (mm) 77 59 56 61 35 10 4,9 3,4 19 76 104 83
UV-index 4 5 7 8 8 9 9 8 7 6 4 4

Gemiddelde temperatuur per maand in Lissabon

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Lissabon, Portugal. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Lissabon, Portugal

Gemiddelde neerslag per maand in Lissabon

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Lissabon, Portugal gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Lissabon, Portugal

Gemiddelde UV-index per maand in Lissabon

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Lissabon, Portugal. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Lissabon, Portugal

Temperatuur per jaar in Lissabon

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Lissabon, Portugal. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Lissabon, Portugal

Neerslagsom per jaar in Lissabon

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen jaren is gevallen in Lissabon, Portugal. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Lissabon, Portugal

Meer klimaatinfo over Lissabon

Het klimaat in Lissabon is subtropisch mediterraan. Dit betekent dat de stad warm en zonnig is met milde winters en hete, droge zomers. Deze specifieke type klimaat is te danken aan de ligging van Lissabon aan de westkust van Portugal, aan de Atlantische Oceaan.

Lente in Lissabon

In de lente, van maart tot en met mei, wordt het in Lissabon steeds warmer en zonniger. De temperaturen stijgen naar gemiddeld 20 graden Celsius en er valt minder regen dan in de winter. Wil je Lissabon bezoeken in de lente, dan kun je genieten van de zon zonder dat het te warm is.

Zomer in Lissabon

In de zomer, van juni tot en met september, is het gemiddeld warm en droog in Lissabon. De temperaturen liggen tussen de 25 en 30 graden Celsius, met hoge luchtvochtigheid en weinig neerslag. Dit is een populaire tijd om naar Lissabon te reizen vanwege het aangename weer en het bruisende zomerse leven in de stad.

Herfst in Lissabon

In de herfst, van oktober tot en met november, is het nog steeds aangenaam in Lissabon, met temperaturen die meestal tussen de 15 en 20 graden Celsius liggen. Er is wat meer neerslag in de herfst, maar de dagen zijn meestal droog en zonnig. Het is een geweldige tijd om naar Lissabon te gaan en om te genieten van het nog steeds warme weer en minder toeristen.

Winter in Lissabon

In de wintermaanden, van december tot en met februari, kan het in Lissabon soms koud en regenachtig zijn. Gemiddeld liggen de temperaturen tijdens deze periode rond de 15 graden Celsius. Hoewel het niet extreem koud is, kan het 's nachts soms wel fris zijn dus neem een warme jas mee als je in de winter naar Lissabon gaat. Dit is niet de populairste tijd om naar Lissabon te reizen, maar het is een goedkopere optie en de stad is prachtig met een laagje mist en regen.

Beste reistijd voor Lissabon

Het kan moeilijk zijn om te beslissen wanneer je naar Lissabon moet gaan, want de stad heeft zo veel te bieden! Maar als je op zoek bent naar de beste reistijd voor Lissabon, dan hebben we goed nieuws voor je: er is eigenlijk geen slechte tijd om naar de stad te gaan.

In de zomermaanden, van juni tot en met augustus, kan het best warm zijn in Lissabon, met temperaturen die gemiddeld rond de 30 graden Celcius liggen. Dit is de populairste tijd om naar Lissabon te gaan, dus je moet rekening houden met drukte en hogere hotelprijzen. Maar als je houdt van warm weer en gezelligheid, dan is dit misschien wel de beste tijd voor jou om naar Lissabon te gaan.

In de lente en de herfst, van april tot en met mei en van september tot en met oktober, is het weer in Lissabon nog steeds aangenaam, met temperaturen die gemiddeld rond de 20 graden Celcius liggen. Dit is een fijne tijd om naar Lissabon te gaan als je wilt genieten van het lekkere weer zonder de hitte van de zomer. Ook is de stad minder druk dan in de zomer, dus je kunt rustiger rondkijken en meer genieten van alles wat Lissabon te bieden heeft.

In de wintermaanden, van november tot en met maart, is het weer in Lissabon nog steeds redelijk aangenaam, met temperaturen die gemiddeld rond de 15 graden Celcius liggen. Hoewel het af en toe wat kouder kan worden, is het nog steeds fijn om door de stad te wandelen en alles te ontdekken wat Lissabon te bieden heeft.

Ervaringen met het weer in Lissabon

Het weer in Lissabon wordt gemiddeld beoordeeld met 4,7 van 5 sterren door 10 bezoekers.

Schrijf je eigen beoordeling
Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Het werd af en toe heet, maar dit werd verlicht door frisse lucht uit de Atlantische Oceaan. Tip: neem voldoende zonnebrandcrème mee!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

November in Lissabon was over het algemeen aangenaam, met gemiddelde temperaturen en sporadische regenval. Ideale omstandigheden om de stad te verkennen. Voor koude avonden heb je een jas nodig.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Warm genoeg om te ontspannen op het strand en te zwemmen in de zee. Ook ideaal voor sightseeing. Perfecte maand om te bezoeken!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Ideaal voor stedentrips en ontspannende stranddagen. De Atlantische Oceaan was verfrissend om in te zwemmen. 5 sterren zomerweer!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Altijd felle zon met een temperatuur van rond de 27 graden. Licht briesje, ideaal om door de stad te slenteren, heerlijk weer op het terras. De zonsondergangen zijn adembenemend. Sterk aanbevolen.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Juni in Lissabon was absoluut prachtig, met veel zon en warme temperaturen, perfect voor een bezoek aan het strand en een duik in de aangename zee. Ideale plek voor de zomer!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

December in Lissabon was een genoegen. Het was een warme en enigszins zonnige dag, perfect om de stad te verkennen. De avonden waren koel. Het regende sporadisch.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Veel zon, gematigde temperaturen en weinig regen. Ideaal om de stad en omliggende gebieden te verkennen!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Droog,warm,zonnig.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Toen het zonnetje scheen was het heerlijk warm. We hebben alle dagen geen jas nodig gehad en het was droog gebleven.

Ben je ooit in Lissabon geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Lissabon achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Lissabon per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Lissabon en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Lissabon kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Eilanden in Portugal

Terug naar boven