Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Algarve?

Algarve heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 23°C. Gedurende het jaar variëren de maandelijkse temperaturen van een minimum van 17°C tot een maximum van 29°C.

Jaarlijks valt er gemiddeld 310 mm neerslag in Algarve. Ter vergelijking, in Nederland valt er 862 mm neerslag per jaar.

De beste reistijd voor een zonvakantie naar Algarve is maart tot en met december. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Algarve te bezoeken. In de andere maanden van het jaar heb je teveel neerslag of is de temperatuur ongeschikt voor een zonovergoten vakantie.

Goedkope zonvakanties naar Algarve Link


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 17 17 19 21 24 26 29 29 26 24 20 18
Neerslag (mm) 23 28 45 42 21 4,9 0,1 1,0 7,0 46 61 31

Wil je naar Algarve?

Mis de beste vakantiedeals voor Algarve niet en ontdek wat onze partners voor jou in petto hebben. Klik op een logo voor alle vakantieaanbiedingen.

UitstekendStarStarStarStarStar

Zonnig en diverse tinten blauwe lucht, ideaal om te zwemmen ... meer

Sophie

UitstekendStarStarStarStarStar

Perfect voor een lentevakantie. Kon echt niet beter!... meer

Bram Veeneman

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 23°C
  • Hoogste temperatuur: 29°C in juli en augustus
  • Laagste temperatuur: 17°C in januari en februari
  • Neerslag: 310 mm per jaar, gemiddeld 26 mm per maand
  • Droogste maanden: 0,1 mm in juli, 1,0 mm in augustus en 4,9 mm in juni
  • Natste maanden: 61 mm in november, 46 mm in oktober en 45 mm in maart

Klimaattabel van Algarve

De klimaattabel van Algarve toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 17 17 19 21 24 26 29 29 26 24 20 18
Temp. min (°C) 10 10 12 14 17 19 21 20 19 18 13 11
Neerslag (mm) 23 28 45 42 21 4,9 0,1 1,0 7,0 46 61 31
UV-index 5 6 7 7 7 9 9 7 6 5 4 4

Gemiddelde temperatuur per maand in Algarve

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Algarve, Portugal. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Algarve, Portugal

Gemiddelde neerslag per maand in Algarve

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Algarve, Portugal gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Algarve, Portugal

Gemiddelde UV-index per maand in Algarve

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Algarve, Portugal. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Algarve, Portugal

Temperatuur per jaar in Algarve

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Algarve, Portugal. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Algarve, Portugal

Neerslagsom per jaar in Algarve

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen jaren is gevallen in Algarve, Portugal. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Algarve, Portugal

Meer klimaatinfo over Algarve

De betoverende Algarve, gelegen aan de zuidkust van Portugal, verwelkomt reizigers met zijn milde klimaat en weelderige landschappen. Dit gebied, bekend om zijn uitgestrekte stranden en schilderachtige kustplaatsen, wordt gekoesterd door een mediterraan klimaat, dat wordt gekenmerkt door warme, droge zomers en milde, vochtige winters.

Het mediterrane klimaat van de Algarve wordt beïnvloed door zijn geografische ligging en de nabijheid van de Atlantische Oceaan. De warme luchtstromingen uit het zuiden zorgen voor aangename temperaturen gedurende het hele jaar, terwijl de oceaan bijdraagt aan matiging van extremen en voorziet in verfrissende briesjes tijdens de zomermaanden.

Lente

In de lente ontwaakt de Algarve uit zijn winterse sluimer met bloeiende landschappen en aangename temperaturen. De dagen strekken zich uit onder een stralende zon, met temperaturen die langzaam klimmen naar een gemiddelde van 20 graden Celsius. Het is het perfecte seizoen om te genieten van wandelingen door de weelderige natuur en het verkennen van schilderachtige dorpjes langs de kust.

Herfst

De zomer in de Algarve is synoniem aan zonovergoten dagen en verkoelende zeebriesjes. Juli, de warmste maand, verwelkomt bezoekers met temperaturen die gemakkelijk de 27 graden Celsius overschrijden, ideaal voor luie dagen op het strand en verfrissende duiken in de azuurblauwe wateren van de Atlantische Oceaan. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat de Algarve een populaire bestemming is voor zonaanbidders en watersportliefhebbers van over de hele wereld.

Zomer

Naarmate de zomer overgaat in de herfst, blijft de Algarve genieten van aangename temperaturen en een overvloed aan zonlicht. De natuur transformeert zich langzaam met warme tinten en de oogsttijd brengt een overvloed aan verse producten voort. Het is een prachtig seizoen om te wandelen door de rustige binnenlanden of te genieten van de rustige atmosfeer van de kustplaatsen.

Winter

Wanneer de winter zijn intrede doet in de Algarve, wordt het landschap getooid in een vredige sereniteit. De gemiddelde temperaturen dalen tot een milde 15 graden Celsius in januari, waardoor het een ideale bestemming is voor winterzonzoekers. Terwijl de rest van Europa wordt geteisterd door kou en sneeuw, blijft de Algarve een oase van warmte en rust, waar bezoekers kunnen genieten van gezellige momenten bij de open haard en rustige wandelingen langs verlaten stranden.

Ervaringen met het weer in Algarve

Het weer in Algarve wordt gemiddeld beoordeeld met 4,6 van 5 sterren door 10 bezoekers.

Schrijf je eigen beoordeling
Weerervaring: Goed StarStarStarStar

De Algarve had in november aangename temperaturen, ideaal voor buitenactiviteiten. Hoewel er regenachtige dagen waren, scheen de zon vaak. Goede balans tussen zonnige en regenachtige dagen.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Februari in de Algarve was aangenaam. Aangename temperaturen overdag en koele nachten. Het regende af en toe, maar over het algemeen was het zonnig. Ideaal voor ontspannende wandelingen.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Zonnig en diverse tinten blauwe lucht, ideaal om te zwemmen en te zonnebaden. De zee was aangenaam warm. Een perfecte zonbestemming!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Ondanks januari, was het weer in Algarve aangenaam. Veel zon en temperaturen rond de 18 graden, ideaal voor lange wandelingen. Echter, koude nachten en enkele regen daalt de score.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Perfect voor een lentevakantie. Kon echt niet beter!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Een paar regendagen zorgden voor wat ongemak, maar over het algemeen een fantastische bestemming. Weinig toeristen, ideaal voor ontspanning.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Welke dagen waarop wat wind stond, maar in het algemeen: zonovergoten. Overvloedige zon en zachte temperaturen, ideaal voor buitenactiviteiten en ontspanning op het strand. 's Avonds werd het iets koeler. Al met al, een top zonbestemming. Elke dag volop zon, maar nooit te heet. Genoten van prachtige stranddagen en aangename avonden.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Warm maar goed te doen. Schaduw opzoeken. Van s,morgens vroeg tot laat in de middag zon. Heerlijk koele avonden

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Dagelijks fantastisch weer. Verblijf van 9 okt tm 19 okt en geen wolkje gezien. Zeewater heerlijk maar iets te ruige branding om te zwemmen. Zeer vele keuze’s kunnen maken via Google Earth om de mooiste stranden te ontdekken. Wat een prachtige kustgebieden!!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Alle dagen zon en 25-29c

Ben je ooit in Algarve geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Algarve achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Algarve per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Algarve en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Algarve kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Eilanden in Portugal

Terug naar boven