Om naar Nigeria te gaan is de beste reistijd in september. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. In Nigeria is maart de warmste maand met 40°C en de meeste koude maand is 29°C in augustus.
In onderstaande tabel vind je snel het gemiddelde weer per maand in Nigeria, de maandelijkse temperaturen of de meeste regen. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op gegevens van de afgelopen 30 jaar.
Ben je van plan Nigeria te bezoeken, kijk dan eens bij deze bekende reisbureaus. Ze zijn door reizigers beoordeeld als de beste en bieden geweldige prijzen voor elk budget.
Nigeria heeft een tropisch savanneklimaat. Het is elke maand warm met zowel een nat als droog seizoen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Nigeria is 35°C en er valt in een jaar tijd 502 mm regen. Het is 205 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 55% en een UV-index van 7.
Hoe is het gemiddelde weer in een bepaalde maand voor Nigeria? Laten we het uitzoeken! Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.
Nigeria ligt in een kaarsrechte lijn op ongeveer 4.793 km van Nederland (Utrecht → Abuja). Met de auto is de afstand 6.571 km. De totale reistijd is 86 uur en 30 minuten.
Hoelang is het vliegen naar Nigeria?
De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Nigeria is ongeveer 7 u. 30 min.
In Nigeria wordt de Nigeriaanse naira (NGN) gebruikt om mee te betalen.
Wisselkoers op 21 maart 2023
1 Europese Euro = 462,99 Nigeriaanse naira
1 Nigeriaanse naira = 0,002 Europese Euro
100 Europese Euro = 46.299,05 Nigeriaanse naira
100 Nigeriaanse naira = 0,22 Europese Euro
Wat is het netnummer van Nigeria?
Het netnummer om naar Nigeria te bellen is +234.
Reisadvies Nigeria
Op 25 februari 2023 zijn er in Nigeria presidentsverkiezingen, gevolgd door gouverneursverkiezingen in maart 2023. Daarom worden de komende tijd in het hele land politieke bijeenkomsten gehouden, die massale vormen kunnen aannemen. Door de invoering van nieuwe nationale bankbiljetten is er een tekort aan contant geld. Zonder een Nigeriaanse bankrekening is het niet mogelijk om aan contant geld te komen en internationale bankpassen werken vaak niet. Ook is er schaarste aan brandstof. De politieke bijeenkomsten, het tekort aan contant geld en de brandstofschaarste zorgen voor onrust in het hele land, die tot geweld kan leiden. In heel Nigeria, ook in Abuja, is een verhoogd risico op geweldsincidenten waaronder terreuraanslagen. Vermijd plekken waar veel mensen komen. Zie voor meer informatie over veiligheid de rubriek Veiligheidsrisico’s. De kleurcode van het reisadvies voor Nigeria is oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden.