Het klimaat van Guadeloupe en de beste reistijd

Guadeloupe kent temperaturen tussen de 24 en 31 graden. Neerslag valt gedurende het hele jaar, met de maanden juli en november als de natste periodes. De zon schijnt regelmatig en brengt warme dagen met zich mee. Het weer op Guadeloupe wordt beïnvloed door haar ligging in de Caribische Zee, waardoor het een tropisch klimaat heeft met een hoge luchtvochtigheid. Regenbuien kunnen plotseling opkomen, maar duren over het algemeen niet lang. Het eiland wordt af en toe getroffen door tropische stormen in de maanden juni tot en met november. Al met al is het weer op Guadeloupe warm en vochtig, ideaal voor een ontspannen vakantie aan het strand.

Klimaat van Guadeloupe

Het Caribische eiland Guadeloupe van de Kleine Antillen staat bekend om zijn prachtige stranden en warme klimaat. Het eiland bestaat uit verschillende kleinere eilanden naast de twee grote eilanden, Grande-Terre en Basse-Terre. Guadeloupe heeft het hele jaar door milde temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

De nabijheid van Guadeloupe bij de evenaar is de belangrijkste oorzaak van het tropische klimaat. Dit betekent dat het eiland veel zon krijgt, waardoor de temperaturen warm blijven en de luchtvochtigheid hoog. De Caribische Zee omringt het eiland ook, waardoor de temperaturen lager worden en er veel neerslag valt.

Klimaatdetails Guadeloupe

  • Beste reistijd: december t/m mei
  • Jaartemperatuur: tussen 24°C en 31°C
  • Regen: 249 dagen per jaar en totaal 1500-2000 mm regen
  • Zonuren: 2500-2800 zonuren per jaar

Lente

Het weer op Guadeloupe warmt gestaag op als het eiland overgaat van de mildere wintermaanden naar de warmere zomermaanden. Ongeveer 27 graden Celsius is de seizoensgemiddelde temperatuur, en de vochtigheidsgraad is nog steeds vrij hoog. Als je van het mooie weer wilt genieten zonder dat het te heet is, is dit een fantastische tijd om naar het eiland te gaan.

Zomer

Guadeloupe heeft zijn warmste weer in de zomer, wanneer de gemiddelde maxima rond de 30 graden Celsius schommelen. Tijdens dit seizoen is ook de luchtvochtigheid maximaal, waardoor het soms drukkend vochtig en onaangenaam kan lijken. Ondanks de hitte en de vochtigheid is dit vanwege het hoogseizoen een populaire tijd om het eiland te bezoeken.

Herfst

In de herfst is het weer op Guadeloupe iets kouder en minder vochtig. Het is een aangename tijd om het eiland in dit seizoen te bezoeken, want de gemiddelde temperatuur is ongeveer 27 graden Celsius. Wees voorbereid op een buitje, want in de herfst valt op het eiland de meeste regen.

Winter

Met gemiddelde temperaturen van ongeveer 25 graden Celsius is de winter het koudste seizoen op Guadeloupe. Deze tijd van het jaar lijkt aangenamer dan de zomer vanwege de lagere luchtvochtigheid. Als je de drukte wilt ontvluchten en wilt profiteren van het aangename weer, is dit een fantastische tijd om het eiland te bezoeken.

Regionaal klimaat van Guadeloupe

De verschillende delen van het eiland Guadeloupe kunnen een enigszins verschillend klimaat hebben. Zo is de kant van Grande-Eastern Terre, die aan de Atlantische Oceaan grenst, vaak winderiger en droger dan de westkant, die aan de Caribische Zee grenst. Evenzo heeft het eiland Basse-Terre door zijn grotere hoogte een iets kouder en natter klimaat dan Grande-Terre.

Samengevat heeft Guadeloupe een tropisch klimaat met het hele jaar door warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Het eiland is een geliefde vakantieplek, waarbij de zomermaanden het drukst zijn. Maar het eiland is een fantastische bestemming om het hele jaar door te verkennen, met elk seizoen een aparte ervaring. Houd rekening met de verschillen in het regionale klimaat als je een vakantie naar Guadeloupe plant.

Klimaatgemiddelden Guadeloupe voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 26 en 29 graden Celsius en 's nachts tussen de 25 en 28 graden Celsius. Het regent 249 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 1500-2000 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 2500-2800 zonuren.

Temperatuurgrafiek Guadeloupe

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Guadeloupe.

Neerslaggrafiek Guadeloupe

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Guadeloupe.

Maximum temperatuur: tussen 26°C en 29°C
Warmste maand: 29°C in juli
Koudste maand: 26°C in februari
Nachttemperatuur: tussen 25°C en 28°C
Droge dagen: 116 dagen
Dagen met regen: 249 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 1500-2000 mm
Aantal uren zon: 2500-2800 uur

Beste reistijd voor Guadeloupe

De beste reistijd voor Guadeloupe is december t/m mei. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. Op het eiland Guadeloupe is de warmste maand juli met 29°C en het meest koud is het in februari met 26°C.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Guadeloupe.

Ervaringen met het klimaat van Guadeloupe

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Guadeloupe.

Valentijn was in Guadeloupe in juni
goed

Af en toe een tropische regenbui zorgde voor welkome verlichting. De zon scheen volop, maar af en toe was het drukkend heet.

Sanne van der Kruk was in Guadeloupe in augustus
goed

Tijdens het regenseizoen kan er wat regen worden verwacht, maar deze is meestal van korte duur. Ideale temperatuur om te duiken.

Willeke was in Guadeloupe in december
uitstekend

Ideaal om te ontspannen in het zwembad en op het strand. Een paradijs voor zonaanbidders.

Karlijn was in Guadeloupe in januari
uitstekend

Ideaal voor een ontspannende zonnige vakantie. Absoluut een vijfsterrenervaring.

Eline was in Guadeloupe in juli
uitstekend

De zomer in Guadeloupe is fantastisch! Mooie zonnige dagen met een warme tropische bries. Lichte regen in de late namiddag, maar meestal vrij kort. Ideaal voor een zonnige vakantie!

Julia was in Guadeloupe in mei
uitstekend

Elke dag zon en temperaturen rond de 28 graden, ideaal om te zwemmen. De kleine regen die viel hield snel op en was verfrissend. Ideaal weer voor een strandvakantie.

Valentijn Drop was in Guadeloupe in april
uitstekend

April in Guadeloupe was spectaculair. De zon scheen elke dag en de temperatuur lag rond de 28 graden, wat perfect was om te ontspannen op het strand. Weinig regen en altijd een aangenaam briesje. Perfect, perfect weer!

Reinier van Lopik was in Guadeloupe in maart
uitstekend

Het zonnige weer was perfect voor stranddagen met een gemiddelde temperatuur van 29 graden. Er vielen af ​​en toe regenbuien, maar die waren kort en verfrissend. Heerlijke zonnige plek!

Hanne van Diest was in Guadeloupe in oktober
goed

De temperatuur bleef aangenaam. Paradijs voor zonaanbidders!

Elisa Spil was in Guadeloupe in september
goed

De occasionele regen zorgde voor welkome verlichting. Prachtig om te zwemmen en snorkelen!

Florine van der Tol was in Guadeloupe in november
uitstekend

Veel zon, bijna geen regen en de perfecte temperatuur voor een strandvakantie. We zouden elke dag naar het strand kunnen gaan. Een waar paradijs in de wintermaanden!

Sophie Friesen was in Guadeloupe in februari
uitstekend

Overdag is het rond de 28 graden en de hele tijd zonnig. Er wordt geen neerslag waargenomen. Een ideale plek voor een zonnige wintervakantie.

Ben je in Guadeloupe geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Guadeloupe achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Guadeloupe

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Guadeloupe is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Guadeloupe in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 27 26 27 27 28 28 29 29 29 29 28 27
Min °C 25 25 25 26 27 27 27 28 28 28 27 26
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 27 23 22 39 67 45 70 97 94 86 68 47
Dagen regen 20 17 16 18 22 20 24 24 21 23 21 23
Dagen droog 11 11 15 12 9 10 7 7 9 8 9 8
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 9 9 11 11 10 10 11 10 8 7 7
Windkracht (Bft) 4 4 4 4 4 4 4 4 3 3 4 4
UV-index 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7

Klimaat van Guadeloupe per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Guadeloupe? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Guadeloupe

Bekijk het volledige weerbericht voor Guadeloupe

Wil je weten wat voor weer het is in Guadeloupe voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Guadeloupe en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Guadeloupe voor je in petto heeft.

Populaire bestemmingen in Guadeloupe

Alle bestemmingen in Guadeloupe

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.