Om naar Ethiopië te gaan is de beste reistijd januari t/m juni en september t/m december. In deze periode heb je een aangename temperatuur en weinig neerslag. In Ethiopië is maart de warmste maand met 24°C en de meeste koude maand is 19°C in augustus.
In de onderstaande tabel vind je snel het gemiddelde weer per maand in Ethiopië, de maandtemperatuur of wanneer het het meeste regent. De maandelijkse gemiddelden zijn gebaseerd op weergegevens van de laatste 30 jaar.
Ben je van plan Ethiopië te bezoeken, kijk dan eens bij deze bekende reisbureaus. Ze zijn door reizigers beoordeeld als de beste en bieden geweldige prijzen voor elk budget.
Ethiopië heeft een steppeklimaat. Het is het hele jaar warm tot heet en bomen groeien hier niet door de droogte. Het bestaat voornamelijk uit zand met grassen en soms struiken. De gemiddelde jaartemperatuur voor Ethiopië is 22°C en er valt in een jaar tijd 600 mm regen. Het is 163 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 64% en een UV-index van 5.
Hoe is het gemiddelde weer in een bepaalde maand voor Ethiopië? Laten we het uitzoeken! Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.
Ethiopië ligt in een kaarsrechte lijn op ongeveer 5.746 km van Nederland (Utrecht → Addis Ababa). Met de auto is de afstand 10.581 km. De totale reistijd is 145 uur en 50 minuten.
Hoelang is het vliegen naar Ethiopië?
De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Ethiopië is ongeveer 8 uur.
In Ethiopië wordt de Ethiopische birr (ETB) gebruikt om mee te betalen.
Wisselkoers op 31 maart 2023
1 Europese Euro = 56,01 Ethiopische birr
1 Ethiopische birr = 0,018 Europese Euro
100 Europese Euro = 5.600,91 Ethiopische birr
100 Ethiopische birr = 1,79 Europese Euro
Wat is het netnummer van Ethiopië?
Het netnummer om naar Ethiopië te bellen is +251.
Reisadvies Ethiopië
De kleurcode van het reisadvies voor Ethiopië is voor het grootste deel geel met een deel oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. De veiligheidssituatie in verschillende gebieden in de regio Oromia is de afgelopen tijd verslechterd, vooral in Awash en in het gebied en op de weg (A3) tussen Debre Libanos en Fitche (op de grens van Oromia en Amhara). Er zijn regelmatig ontvoeringen door gewapende groepen en aanvallen op burgers. De situatie is niet te voorspellen en kan snel wijzigen. Zie voor meer informatie over veiligheid de rubriek Veiligheidsrisico’s.