Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Londen?

Londen heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 16°C. Gedurende het jaar variëren de maandelijkse temperaturen van een minimum van 8°C tot een maximum van 23°C.

Jaarlijks valt er gemiddeld 692 mm neerslag in Londen in de vorm van regen, sneeuw of hagel. Ter vergelijking, in Nederland valt er 862 mm neerslag per jaar. Van de totale neerslag valt er in een jaar ongeveer 4,3 cm in de vorm van sneeuw.

De beste reistijd voor een zonvakantie naar Londen is mei tot en met september. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Londen te bezoeken. In de andere maanden van het jaar heb je teveel neerslag of is de temperatuur ongeschikt voor een zonovergoten vakantie.

Goedkope zonvakanties naar Londen Link


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 8 10 11 15 18 22 23 22 20 15 11 9
Neerslag (mm) 58 46 55 29 46 57 52 60 44 115 63 67
Sneeuw (cm) 0,8 0,5 1,7 0 0 0 0 0 0 0 0 1,3

Wil je naar Londen?

Mis de beste vakantiedeals voor Londen niet en ontdek wat onze partners voor jou in petto hebben. Klik op een logo voor alle vakantieaanbiedingen.

UitstekendStarStarStarStarStar

Ik was hier in 2015 begin december en toen was het best warm... meer

Mark

GoedStarStarStarStar

Verrassend genoeg viel er minder regen dan verwacht. Het wol... meer

Sanne

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 16°C
  • Hoogste temperatuur: 23°C in juli
  • Laagste temperatuur: 8°C in januari
  • Neerslag*: 692 mm per jaar, gemiddeld 58 mm per maand
  • Sneeuwval: 4,3 cm per jaar
  • Droogste maanden: 29 mm in april, 44 mm in september en 46 mm in februari
  • Natste maanden: 115 mm in oktober, 67 mm in december en 63 mm in november

*Neerslag wordt gemeten als een combinatie van regen, sneeuw en hagel

Klimaattabel van Londen

De klimaattabel van Londen toont de gemiddelde temperaturen, neerslag, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 8 10 11 15 18 22 23 22 20 15 11 9
Temp. min (°C) 3 4 4 6 9 13 15 14 12 9 6 4
Neerslag (mm) 58 46 55 29 46 57 52 60 44 115 63 67
Sneeuw (cm) 0,8 0,5 1,7 0 0 0 0 0 0 0 0 1,3
UV-index 1 3 4 6 6 6 6 5 5 3 2 1

Gemiddelde temperatuur per maand in Londen

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Londen, Engeland. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Londen, Engeland

Gemiddelde neerslag per maand in Londen

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Londen, Engeland gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Londen, Engeland

Gemiddelde sneeuwval per maand in Londen

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Londen, Engeland gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Londen, Engeland

Gemiddelde UV-index per maand in Londen

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Londen, Engeland. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Londen, Engeland

Temperatuur per jaar in Londen

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Londen, Engeland. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Londen, Engeland

Neerslagsom per jaar in Londen

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen jaren is gevallen in Londen, Engeland. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Londen, Engeland

Sneeuwsom per jaar in Londen

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Londen, Engeland. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Londen, Engeland

Meer klimaatinfo over Londen

In Londen heerst een speciaal klimaat dat bekend staat als een zeeklimaat. Dit betekent dat het weer hier het hele jaar door beïnvloed wordt door de nabijheid van de zee. Dit klimaat typeert zich door milde temperaturen en vrij veel neerslag gedurende het hele jaar.

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Londen bedraagt 14 graden Celsius, wat betekent dat het over het algemeen niet extreem heet of koud is. Regen is een constante metgezel in deze stad, met neerslag in alle maanden van het jaar. Dit geeft het landschap zijn kenmerkende groene uitstraling. Londen ontvangt gemiddeld zo'n 283 mm regen per jaar. Dit verklaart waarom het landschap zo weelderig en groen is.

Lente

In de lente ontwaakt Londen langzaam uit zijn winterslaap. De temperaturen beginnen te stijgen, met gemiddelde temperaturen overdag variërend tussen 7 en 13 graden Celsius. De stad wordt omhuld in een blos van kleur terwijl bloemen bloeien en bomen hun bladeren terugkrijgen. Regenbuien zijn gebruikelijk in deze periode, waardoor de stad er nog frisser en levendiger uitziet.

Zomer

De zomer in Londen is een levendige tijd, met juli als de warmste maand met gemiddelde temperaturen rond de 22 graden Celsius. De stad bruist van activiteiten en evenementen, terwijl mensen genieten van de langere dagen en aangename avonden. Regen komt nog steeds voor, maar meestal in korte, verfrissende buien die de hitte verzachten.

Herfst

Als de herfst aanbreekt, brengen de veranderende kleuren van de bladeren een prachtig schouwspel naar de straten van Londen. De temperaturen beginnen langzaam te dalen, met overdag gemiddelden tussen 7 en 13 graden Celsius. Regen is een gebruikelijk gezicht in deze periode, maar het draagt bij aan de romantische sfeer van de stad.

Winter

In de winter hult Londen zich in een deken van kou. Januari is de koudste maand, met gemiddelde temperaturen rond de 7 graden Celsius. Af en toe kan er wat sneeuw vallen, waardoor de stad een magisch tintje krijgt. Maar over het algemeen blijft de neerslag beperkt en zijn de dagen korter, wat de stad een intieme en knusse sfeer geeft.

Al met al kenmerkt het klimaat van Londen zich door zijn gematigdheid en de constante aanwezigheid van regen. Dit komt door de nabijheid van de zee, die het weer gedurende het hele jaar beïnvloedt. Het is deze unieke combinatie die Londen zijn karakteristieke groenheid en levendige atmosfeer geeft, ongeacht het seizoen.

Ervaringen met het weer in Londen

Het weer in Londen wordt gemiddeld beoordeeld met 3,1 van 5 sterren door 9 bezoekers.

Schrijf je eigen beoordeling
Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Verrassend genoeg viel er minder regen dan verwacht. Het wolkendek verlichtte vaak de drukkende hitte. Een paraplu is echter vereist.

Weerervaring: Matig StarStarStar

De dagen begonnen vaak zonnig, maar in de middag regende het. De temperatuur was echter aangenaam voor een wandeling in het park.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Zonnige momenten werden afgewisseld met koele dagen en lichte regen. Niettemin overheerste de warmte en was de algehele sfeer verrassend verfrissend.

Weerervaring: Matig StarStarStar

Juli in Londen was mild met matige regen en zonneschijn. Het weer was typisch Brits, onvoorspelbaar maar over het algemeen aangenaam genoeg om van te genieten. Kleed je in lagen om voorbereid te zijn op veranderende weersomstandigheden.

Weerervaring: Slecht StarStar

Hoewel de natte omstandigheden geschikt waren voor sightseeing in traditionele Britse pubs, was het beslist geen plek voor zon of sneeuw. Kleed je warm aan!

Weerervaring: Matig StarStarStar

Augustus was in Londen verrassend mild, met temperaturen rond de 20 graden Celsius. Helaas werd het prachtige weer regelmatig onderbroken door onverwachte regenbuien. Geen typische zonneplek, maar af en toe een zonnige plek was wel fijn.

Weerervaring: Slecht StarStar

Niet echt geschikt voor buitenactiviteiten. Een warme jas en een paraplu zijn noodzakelijke spullen. Wacht niet op zonneschijn of sneeuwvlokken.

Weerervaring: Slecht StarStar

Verwacht geen zonnige dagen of sneeuwpret. Warme kleding en een paraplu zijn verplicht!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Ik was hier in 2015 begin december en toen was het best warm voor de tijd van het jaar. We liepen er toen zonder jas. In Nederland was het toen ook uitzonderlijk warm.

Ben je ooit in Londen geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Londen achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Londen per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Londen en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Londen kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Terug naar boven