Weer in Dahan-e Dēwāl in mei 2024

Het weer voor Dahan-e Dēwāl in mei kent een frisse temperatuur rond de 15 graden Celsius. Gedurende mei kun je verwachten dat er gemiddeld 12 regendagen zijn, met een totale neerslag van 27 mm. Geniet in deze maand van overvloedige zonneschijn, met gemiddeld 13 uur zon per dag in Dahan-e Dēwāl. 's Nachts daalt de temperatuur tot een gemiddelde van ongeveer 5 graden Celsius.

Het zijn temperaturen die overdag aangenaam zijn met geschikte kleding.


Deze grafiek toont de dagelijkse temperatuur en neerslag in Dahan-e Dēwāl voor de maand mei. Ga je naar Dahan-e Dēwāl dan is dit het weer dat je in mei 2024 kunt verwachten.

Weerdetails Dahan-e Dēwāl mei

 • Gemiddelde dagtemperatuur: 15°C
 • Gemiddelde nachttemperatuur: 5°C
 • Regen: 27 mm
 • Sneeuwdagen: 1 dag
 • Zonuren: 13 uur zon per dag

UV-index van 4

De UV-index staat rond de 4, wat aangeeft dat de zonkracht matig is. Er is enige risico op schade door onbeschermde blootstelling aan de zon. Bescherming is nodig, zoals het dragen van zonnebrandcrème, een hoed, en UV-beschermende kleding. Vooral tijdens de late ochtend tot de vroege namiddag wanneer de zon het krachtigst is.

Weersverwachting voor Dahan-e Dēwāl in mei 2024

Hier vind je wat je gemiddeld qua weer in Dahan-e Dēwāl in mei 2024 kunt verwachten. Deze weergegevens zijn samengesteld op basis van het gemiddelde weer in de afgelopen 30 jaar. Natuurlijk zijn er ieder jaar verschillen, waardoor het in mei 2024 alsnog warmer, kouder, droger of natter kan uitvallen. Toch geven onze weergegevens je een goed beeld van het verwachte weer in deze maand.

 • Middag temperatuur: 15°C
 • Nacht temperatuur: 5°C
 • Droge dagen: 18 dagen
 • Dagen met regen: 12 dagen
 • Dagen met sneeuw: 1 dag
 • Totale neerslag: 27 mm
 • Zonuren: 13 uur per dag
 • Gemiddelde windkracht: 3 Bft
 • Gemiddelde UV-index: 4 van 11

Ervaringen met het klimaat van Dahan-e Dēwāl

Plaats je review over je ervaringen met het weer in mei in Dahan-e Dēwāl.


Ben je in Dahan-e Dēwāl geweest in mei?

Laat je ervaring met het weer in de maand mei van Dahan-e Dēwāl achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Meer weer en klimaatinfo voor Dahan-e Dēwāl

Ben je benieuwd of je je paraplu of zonnebril moet inpakken voor je aanstaande bezoek? Bekijk de meest recente weersvoorspellingen in Dahan-e Dēwāl, zodat je perfect voorbereid bent op wat deze bestemming je te bieden heeft. Als je meer wilt weten over het algemene klimaat in Dahan-e Dēwāl doorheen het jaar, ga dan naar de uitgebreide klimaatinfo over Dahan-e Dēwāl en plan je reis met alle benodigde informatie.

Uitleg van de weerstatistieken voor mei in Dahan-e Dēwāl

Onze weergegevens zijn samengesteld uit een combinatie van historische klimaatgegevens van Dahan-e Dēwāl en geavanceerde meteorologische modellen. De historische weergegevens geven inzicht in de gemiddelde weersomstandigheden in Dahan-e Dēwāl voor mei, terwijl de meteorologische modellen helpen bij het voorspellen van trends en veranderingen in het weer. Door deze gegevens te combineren, kunnen we een nauwkeurig en betrouwbaar overzicht bieden van wat je kunt verwachten in Dahan-e Dēwāl gedurende de maand mei.

Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel deze gegevens een goede indicatie geven van het verwachte weer in mei in Dahan-e Dēwāl, het weer altijd kan veranderen. Daarom raden we aan om dichter bij je reisdatum het weer voor Dahan-e Dēwāl regelmatig te controleren voor de meest actuele informatie.

Meer bestemmingen in Afghanistan

Alle bestemmingen in Afghanistan

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.