Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Astūghunchah?

Astūghunchah heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 26°C. Gedurende het jaar variëren de maandelijkse temperaturen van een minimum van 12°C tot een maximum van 38°C.

Jaarlijks valt er gemiddeld 400 mm neerslag in Astūghunchah in de vorm van regen, sneeuw of hagel. Ter vergelijking, in Nederland valt er 862 mm neerslag per jaar. Van de totale neerslag valt er in een jaar ongeveer 30 cm in de vorm van sneeuw.

De beste reistijd voor een zonvakantie naar Astūghunchah is maart tot en met mei, september en oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Astūghunchah te bezoeken. In de andere maanden van het jaar heb je teveel neerslag of is de temperatuur ongeschikt voor een zonovergoten vakantie.


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 12 14 20 26 32 37 38 36 32 25 17 14
Neerslag (mm) 73 72 66 58 22 0,7 0,1 0 0 13 59 36
Sneeuw (cm) 13 11 0,2 0,2 0 0 0 0 0 0 2,1 4,0
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 26°C
  • Hoogste temperatuur: 38°C in juli
  • Laagste temperatuur: 12°C in januari
  • Neerslag*: 400 mm per jaar, gemiddeld 33 mm per maand
  • Sneeuwval: 30 cm per jaar
  • Droogste maanden: 0 mm in augustus, september en 0,1 mm in juli
  • Natste maanden: 73 mm in januari, 72 mm in februari en 66 mm in maart

*Neerslag wordt gemeten als een combinatie van regen, sneeuw en hagel

Klimaattabel van Astūghunchah

De klimaattabel van Astūghunchah toont de gemiddelde temperaturen, neerslag, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 12 14 20 26 32 37 38 36 32 25 17 14
Temp. min (°C) -1 1 6 10 14 20 23 18 14 7 3 0
Neerslag (mm) 73 72 66 58 22 0,7 0,1 0 0 13 59 36
Sneeuw (cm) 13 11 0,2 0,2 0 0 0 0 0 0 2,1 4,0
UV-index 6 6 8 9 9 10 10 10 9 7 6 5

Gemiddelde temperatuur per maand in Astūghunchah

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Astūghunchah, Afghanistan. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Astūghunchah, Afghanistan

Gemiddelde neerslag per maand in Astūghunchah

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Astūghunchah, Afghanistan gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Astūghunchah, Afghanistan

Gemiddelde sneeuwval per maand in Astūghunchah

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Astūghunchah, Afghanistan gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Astūghunchah, Afghanistan

Gemiddelde UV-index per maand in Astūghunchah

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Astūghunchah, Afghanistan. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Astūghunchah, Afghanistan

Temperatuur per jaar in Astūghunchah

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Astūghunchah, Afghanistan. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Astūghunchah, Afghanistan

Neerslagsom per jaar in Astūghunchah

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen jaren is gevallen in Astūghunchah, Afghanistan. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Astūghunchah, Afghanistan

Sneeuwsom per jaar in Astūghunchah

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Astūghunchah, Afghanistan. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Astūghunchah, Afghanistan

Ervaringen met het weer in Astūghunchah

Ben je ooit in Astūghunchah geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Astūghunchah achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Astūghunchah per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Astūghunchah en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Astūghunchah kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Terug naar boven