Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Tousnina?

Het klimaat van Tousnina kent een gemiddelde jaartemperatuur van 24°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 12°C en stijgen tot 37°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 341 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Tousnina kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 5,1 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Tousnina is April tot Juni, September en Oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Tousnina te bezoeken.

Temperature 12 tot 37°C
Rain 341 mm
Snow 5,1 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 24°C
  • Hoogste temperatuur: 37°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 12°C in Januari
  • Regen: 341 mm per jaar, gemiddeld 28 mm per maand
  • Droogste maanden: 1,6 mm in Juli, 6,1 mm in Augustus en 21 mm in Juni
  • Natste maanden: 50 mm in Maart, 43 mm in Januari en 39 mm in April
  • Sneeuwval: 5,1 cm per jaar

Klimaattabel van Tousnina

De klimaattabel van Tousnina toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Tousnina te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 12 14 16 21 26 31 37 35 30 24 17 14
Nachttemperatuur (°C) 1 3 5 7 11 15 20 19 16 11 6 3
Regen (mm) 43 33 50 39 22 21 1,6 6,1 31 28 32 34
Sneeuw (cm) 3,1 1,3 0,4 0 0 0 0 0 0 0,1 0 0,2
UV-index 5 6 6 7 7 8 8 7 6 6 4 4
Beste reismaand No No No Yes Yes Yes No No Yes Yes No No

Gemiddelde temperatuur per maand in Tousnina

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Tousnina, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Tousnina, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Tousnina

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Tousnina, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Tousnina, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Tousnina

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Tousnina, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Tousnina, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Tousnina

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Tousnina, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Tousnina, Algerije

Temperatuur per jaar in Tousnina

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Tousnina, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Tousnina, Algerije

Regensom per jaar in Tousnina

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Tousnina, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Tousnina, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Tousnina

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Tousnina, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Tousnina, Algerije

Ervaringen met het weer in Tousnina

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Tousnina geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Tousnina achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Tousnina per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Tousnina en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Tousnina kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.