Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Mechta Boumia?

Het klimaat van Mechta Boumia kent een gemiddelde jaartemperatuur van 25°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 13°C en stijgen tot 37°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 264 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Mechta Boumia kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 4,7 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Mechta Boumia is April, Mei en September tot November. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Mechta Boumia te bezoeken.

Temperature 13 tot 37°C
Rain 264 mm
Snow 4,7 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 25°C
  • Hoogste temperatuur: 37°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 13°C in Januari
  • Regen: 264 mm per jaar, gemiddeld 22 mm per maand
  • Droogste maanden: 2,8 mm in Juli, 15 mm in Februari en 18 mm in September
  • Natste maanden: 35 mm in Maart, 35 mm in Mei en 30 mm in April
  • Sneeuwval: 4,7 cm per jaar

Klimaattabel van Mechta Boumia

De klimaattabel van Mechta Boumia toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Mechta Boumia te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 13 15 17 22 27 33 37 36 31 25 18 15
Nachttemperatuur (°C) 1 1 4 7 11 16 19 18 16 10 6 3
Regen (mm) 22 15 35 30 35 21 2,8 19 18 22 23 21
Sneeuw (cm) 2,6 1,2 0,4 0 0 0 0 0 0 0 0 0,5
UV-index 5 6 7 8 8 8 10 8 7 6 5 4
Beste reismaand No No No Yes Yes No No No Yes Yes Yes No

Gemiddelde temperatuur per maand in Mechta Boumia

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Mechta Boumia, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Mechta Boumia, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Mechta Boumia

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Mechta Boumia, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Mechta Boumia, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Mechta Boumia

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Mechta Boumia, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Mechta Boumia, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Mechta Boumia

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Mechta Boumia, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Mechta Boumia, Algerije

Temperatuur per jaar in Mechta Boumia

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Mechta Boumia, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Mechta Boumia, Algerije

Regensom per jaar in Mechta Boumia

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Mechta Boumia, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Mechta Boumia, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Mechta Boumia

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Mechta Boumia, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Mechta Boumia, Algerije

Ervaringen met het weer in Mechta Boumia

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Mechta Boumia geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Mechta Boumia achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Mechta Boumia per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Mechta Boumia en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Mechta Boumia kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.