Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Illizi?

Het klimaat van Illizi kent een gemiddelde jaartemperatuur van 33°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 21°C en stijgen tot 42°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 15 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Illizi kan verwachten.

De beste reistijd voor Illizi is Januari tot Maart, November en December. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Illizi te bezoeken.

Temperature 21 tot 42°C
Rain 15 mm

Klimaattabel van Illizi

De klimaattabel van Illizi toont de gemiddelde temperaturen, regen en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Illizi te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 21 24 28 34 38 41 42 42 40 34 27 22
Nachttemperatuur (°C) 6 9 13 19 24 27 27 28 25 19 13 8
Regen (mm) 0 1,6 1,4 1,0 1,0 1,5 0,2 0,4 2,4 2,5 1,7 0,7
UV-index 7 8 9 10 10 10 10 10 9 8 7 7
Beste reismaand Yes Yes Yes No No No No No No No Yes Yes

Gemiddelde temperatuur per maand in Illizi

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Illizi, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Illizi, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Illizi

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Illizi, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Illizi, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Illizi

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Illizi, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Illizi, Algerije

Temperatuur per jaar in Illizi

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Illizi, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Illizi, Algerije

Regensom per jaar in Illizi

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Illizi, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Illizi, Algerije

Ervaringen met het weer in Illizi

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Illizi geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Illizi achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Illizi per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Illizi en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Illizi kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.