Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Guemoun?

Het klimaat van Guemoun kent een gemiddelde jaartemperatuur van 24°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 16°C en stijgen tot 32°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 664 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Guemoun kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 2,1 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Guemoun is April tot Oktober en December. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Guemoun te bezoeken.

Temperature 16 tot 32°C
Rain 664 mm
Snow 2,1 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 24°C
  • Hoogste temperatuur: 32°C in Augustus
  • Laagste temperatuur: 16°C in Januari en Februari
  • Regen: 664 mm per jaar, gemiddeld 55 mm per maand
  • Droogste maanden: 3,2 mm in Juli, 7,5 mm in Augustus en 20 mm in Juni
  • Natste maanden: 107 mm in Januari, 103 mm in November en 95 mm in Maart
  • Sneeuwval: 2,1 cm per jaar

Klimaattabel van Guemoun

De klimaattabel van Guemoun toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Guemoun te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 16 16 19 21 24 28 31 32 29 26 21 18
Nachttemperatuur (°C) 7 6 9 12 14 18 22 22 20 16 12 9
Regen (mm) 107 47 95 40 46 20 3,2 7,5 53 52 103 90
Sneeuw (cm) 1,3 0,8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
UV-index 5 5 6 7 7 7 7 7 6 5 4 4
Beste reismaand No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No Yes

Gemiddelde temperatuur per maand in Guemoun

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Guemoun, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Guemoun, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Guemoun

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Guemoun, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Guemoun, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Guemoun

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Guemoun, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Guemoun, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Guemoun

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Guemoun, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Guemoun, Algerije

Temperatuur per jaar in Guemoun

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Guemoun, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Guemoun, Algerije

Regensom per jaar in Guemoun

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Guemoun, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Guemoun, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Guemoun

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Guemoun, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Guemoun, Algerije

Ervaringen met het weer in Guemoun

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Guemoun geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Guemoun achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Guemoun per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Guemoun en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Guemoun kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.