Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Fontaine du Génie?

Het klimaat van Fontaine du Génie kent een gemiddelde jaartemperatuur van 26°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 15°C en stijgen tot 39°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 689 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Fontaine du Génie kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 1,1 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Fontaine du Génie is Februari, April, Mei en Oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Fontaine du Génie te bezoeken.

Temperature 15 tot 39°C
Rain 689 mm
Snow 1,1 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 26°C
  • Hoogste temperatuur: 39°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 15°C in Januari
  • Regen: 689 mm per jaar, gemiddeld 57 mm per maand
  • Droogste maanden: 3,6 mm in Augustus, 4,2 mm in Juli en 22 mm in Juni
  • Natste maanden: 109 mm in Januari, 109 mm in November en 99 mm in Maart
  • Sneeuwval: 1,1 cm per jaar

Klimaattabel van Fontaine du Génie

De klimaattabel van Fontaine du Génie toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Fontaine du Génie te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 15 19 19 23 27 33 39 38 33 27 21 17
Nachttemperatuur (°C) 6 8 9 11 15 19 24 23 20 16 11 8
Regen (mm) 109 77 99 77 28 22 4,2 3,6 33 35 109 92
Sneeuw (cm) 0,2 0,9 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
UV-index 5 5 7 8 9 8 8 8 6 6 4 4
Beste reismaand No Yes No Yes Yes No No No No Yes No No

Gemiddelde temperatuur per maand in Fontaine du Génie

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Fontaine du Génie, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Fontaine du Génie, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Fontaine du Génie

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Fontaine du Génie, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Fontaine du Génie, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Fontaine du Génie

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Fontaine du Génie, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Fontaine du Génie, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Fontaine du Génie

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Fontaine du Génie, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Fontaine du Génie, Algerije

Temperatuur per jaar in Fontaine du Génie

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Fontaine du Génie, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Fontaine du Génie, Algerije

Regensom per jaar in Fontaine du Génie

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Fontaine du Génie, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Fontaine du Génie, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Fontaine du Génie

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Fontaine du Génie, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Fontaine du Génie, Algerije

Ervaringen met het weer in Fontaine du Génie

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Fontaine du Génie geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Fontaine du Génie achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Fontaine du Génie per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Fontaine du Génie en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Fontaine du Génie kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.