Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in El Ghenanma?

Het klimaat van El Ghenanma kent een gemiddelde jaartemperatuur van 27°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 17°C en stijgen tot 38°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 361 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in El Ghenanma kan verwachten.

De beste reistijd voor El Ghenanma is Februari tot Mei en Oktober tot December. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om El Ghenanma te bezoeken.

Temperature 17 tot 38°C
Rain 361 mm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 27°C
  • Hoogste temperatuur: 38°C in Juli en Augustus
  • Laagste temperatuur: 17°C in Januari
  • Regen: 361 mm per jaar, gemiddeld 30 mm per maand
  • Droogste maanden: 0,4 mm in Juli, 1,0 mm in Augustus en 12 mm in Juni
  • Natste maanden: 59 mm in November, 56 mm in Januari en 51 mm in Maart

Klimaattabel van El Ghenanma

De klimaattabel van El Ghenanma toont de gemiddelde temperaturen, regen en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar El Ghenanma te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 17 19 21 25 29 33 38 38 33 29 22 19
Nachttemperatuur (°C) 5 7 8 11 14 19 22 22 19 15 10 8
Regen (mm) 56 37 51 36 19 12 0,4 1,0 30 22 59 37
UV-index 5 6 7 7 8 9 9 8 6 6 5 4
Beste reismaand No Yes Yes Yes Yes No No No No Yes Yes Yes

Gemiddelde temperatuur per maand in El Ghenanma

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in El Ghenanma, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in El Ghenanma, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in El Ghenanma

Deze grafiek toont hoeveel regen er in El Ghenanma, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in El Ghenanma, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in El Ghenanma

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in El Ghenanma, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in El Ghenanma, Algerije

Temperatuur per jaar in El Ghenanma

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in El Ghenanma, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in El Ghenanma, Algerije

Regensom per jaar in El Ghenanma

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in El Ghenanma, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in El Ghenanma, Algerije

Ervaringen met het weer in El Ghenanma

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in El Ghenanma geweest?

Laat je ervaringen met het weer in El Ghenanma achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in El Ghenanma per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in El Ghenanma en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van El Ghenanma kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.