Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in El Biod?

Het klimaat van El Biod kent een gemiddelde jaartemperatuur van 25°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 13°C en stijgen tot 38°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 379 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in El Biod kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 2,2 cm sneeuw.

De beste reistijd voor El Biod is Maart tot Mei, September en Oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om El Biod te bezoeken.

Temperature 13 tot 38°C
Rain 379 mm
Snow 2,2 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 25°C
  • Hoogste temperatuur: 38°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 13°C in Januari
  • Regen: 379 mm per jaar, gemiddeld 32 mm per maand
  • Droogste maanden: 8,1 mm in Juli, 13 mm in Januari en 14 mm in December
  • Natste maanden: 72 mm in Februari, 61 mm in Augustus en 53 mm in April
  • Sneeuwval: 2,2 cm per jaar

Klimaattabel van El Biod

De klimaattabel van El Biod toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar El Biod te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 13 14 19 24 28 34 38 35 32 25 17 14
Nachttemperatuur (°C) 1 3 5 10 14 18 23 22 18 12 6 3
Regen (mm) 13 72 26 53 18 24 8,1 61 21 17 51 14
Sneeuw (cm) 1,8 0,3 0,1 0 0 0 0 0 0 0 0 0
UV-index 6 6 9 9 10 10 10 9 8 7 6 5
Beste reismaand No No Yes Yes Yes No No No Yes Yes No No

Gemiddelde temperatuur per maand in El Biod

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in El Biod, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in El Biod, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in El Biod

Deze grafiek toont hoeveel regen er in El Biod, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in El Biod, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in El Biod

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in El Biod, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in El Biod, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in El Biod

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in El Biod, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in El Biod, Algerije

Temperatuur per jaar in El Biod

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in El Biod, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in El Biod, Algerije

Regensom per jaar in El Biod

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in El Biod, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in El Biod, Algerije

Sneeuwsom per jaar in El Biod

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in El Biod, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in El Biod, Algerije

Ervaringen met het weer in El Biod

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in El Biod geweest?

Laat je ervaringen met het weer in El Biod achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in El Biod per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in El Biod en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van El Biod kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.