Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Douar Rafsa?

Het klimaat van Douar Rafsa kent een gemiddelde jaartemperatuur van 25°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 14°C en stijgen tot 38°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 342 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Douar Rafsa kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 2,7 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Douar Rafsa is Maart tot Juni en September tot November. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Douar Rafsa te bezoeken.

Temperature 14 tot 38°C
Rain 342 mm
Snow 2,7 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 25°C
  • Hoogste temperatuur: 38°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 14°C in Januari
  • Regen: 342 mm per jaar, gemiddeld 29 mm per maand
  • Droogste maanden: 1,1 mm in Juli, 3,0 mm in Augustus en 17 mm in Juni
  • Natste maanden: 51 mm in Maart, 48 mm in Januari en 46 mm in November
  • Sneeuwval: 2,7 cm per jaar

Klimaattabel van Douar Rafsa

De klimaattabel van Douar Rafsa toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Douar Rafsa te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 14 17 18 22 27 32 38 37 31 26 19 15
Nachttemperatuur (°C) 2 5 5 8 11 16 20 20 17 12 8 4
Regen (mm) 48 32 51 37 19 17 1,1 3,0 28 24 46 35
Sneeuw (cm) 2,0 0,7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
UV-index 5 6 7 7 8 9 8 8 7 6 4 4
Beste reismaand No No Yes Yes Yes Yes No No Yes Yes Yes No

Gemiddelde temperatuur per maand in Douar Rafsa

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Douar Rafsa, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Douar Rafsa, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Douar Rafsa

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Douar Rafsa, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Douar Rafsa, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Douar Rafsa

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Douar Rafsa, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Douar Rafsa, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Douar Rafsa

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Douar Rafsa, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Douar Rafsa, Algerije

Temperatuur per jaar in Douar Rafsa

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Douar Rafsa, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Douar Rafsa, Algerije

Regensom per jaar in Douar Rafsa

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Douar Rafsa, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Douar Rafsa, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Douar Rafsa

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Douar Rafsa, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Douar Rafsa, Algerije

Ervaringen met het weer in Douar Rafsa

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Douar Rafsa geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Douar Rafsa achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Douar Rafsa per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Douar Rafsa en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Douar Rafsa kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.