Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Douar Amamra?

Het klimaat van Douar Amamra kent een gemiddelde jaartemperatuur van 27°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 17°C en stijgen tot 38°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 350 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Douar Amamra kan verwachten.

De beste reistijd voor Douar Amamra is Februari tot Mei en Oktober tot December. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Douar Amamra te bezoeken.

Temperature 17 tot 38°C
Rain 350 mm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 27°C
  • Hoogste temperatuur: 38°C in Juli en Augustus
  • Laagste temperatuur: 17°C in Januari
  • Regen: 350 mm per jaar, gemiddeld 29 mm per maand
  • Droogste maanden: 0,7 mm in Juli, 1,3 mm in Augustus en 11 mm in Juni
  • Natste maanden: 55 mm in November, 54 mm in Januari en 50 mm in Maart

Klimaattabel van Douar Amamra

De klimaattabel van Douar Amamra toont de gemiddelde temperaturen, regen en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Douar Amamra te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 17 19 20 24 29 33 38 38 33 28 21 18
Nachttemperatuur (°C) 4 5 6 9 13 17 21 21 18 13 8 6
Regen (mm) 54 34 50 38 20 11 0,7 1,3 29 21 55 36
UV-index 5 6 7 7 8 9 9 8 7 6 5 4
Beste reismaand No Yes Yes Yes Yes No No No No Yes Yes Yes

Gemiddelde temperatuur per maand in Douar Amamra

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Douar Amamra, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Douar Amamra, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Douar Amamra

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Douar Amamra, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Douar Amamra, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Douar Amamra

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Douar Amamra, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Douar Amamra, Algerije

Temperatuur per jaar in Douar Amamra

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Douar Amamra, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Douar Amamra, Algerije

Regensom per jaar in Douar Amamra

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Douar Amamra, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Douar Amamra, Algerije

Ervaringen met het weer in Douar Amamra

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Douar Amamra geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Douar Amamra achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Douar Amamra per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Douar Amamra en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Douar Amamra kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.