Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Boutouchent?

Het klimaat van Boutouchent kent een gemiddelde jaartemperatuur van 27°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 17°C en stijgen tot 39°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 387 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Boutouchent kan verwachten.

De beste reistijd voor Boutouchent is Februari tot Mei en Oktober tot December. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Boutouchent te bezoeken.

Temperature 17 tot 39°C
Rain 387 mm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 27°C
  • Hoogste temperatuur: 39°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 17°C in Januari
  • Regen: 387 mm per jaar, gemiddeld 32 mm per maand
  • Droogste maanden: 0,2 mm in Juli, 0,4 mm in Augustus en 17 mm in Mei
  • Natste maanden: 68 mm in November, 59 mm in Maart en 52 mm in Januari

Klimaattabel van Boutouchent

De klimaattabel van Boutouchent toont de gemiddelde temperaturen, regen en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Boutouchent te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 17 19 20 25 29 34 39 38 34 29 21 18
Nachttemperatuur (°C) 7 9 9 13 16 20 24 24 21 17 12 9
Regen (mm) 52 39 59 42 17 28 0,2 0,4 19 21 68 41
UV-index 5 5 7 7 7 8 7 7 6 5 4 3
Beste reismaand No Yes Yes Yes Yes No No No No Yes Yes Yes

Gemiddelde temperatuur per maand in Boutouchent

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Boutouchent, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Boutouchent, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Boutouchent

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Boutouchent, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Boutouchent, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Boutouchent

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Boutouchent, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Boutouchent, Algerije

Temperatuur per jaar in Boutouchent

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Boutouchent, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Boutouchent, Algerije

Regensom per jaar in Boutouchent

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Boutouchent, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Boutouchent, Algerije

Ervaringen met het weer in Boutouchent

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Boutouchent geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Boutouchent achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Boutouchent per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Boutouchent en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Boutouchent kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.