Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Bou Rebza?

Het klimaat van Bou Rebza kent een gemiddelde jaartemperatuur van 28°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 12°C en stijgen tot 40°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 216 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Bou Rebza kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 6,8 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Bou Rebza is Maart, April, Oktober en November. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Bou Rebza te bezoeken.

Temperature 12 tot 40°C
Rain 216 mm
Snow 6,8 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 28°C
  • Hoogste temperatuur: 40°C in Augustus
  • Laagste temperatuur: 12°C in Januari
  • Regen: 216 mm per jaar, gemiddeld 18 mm per maand
  • Droogste maanden: 3,0 mm in Juli, 5,6 mm in Augustus en 11 mm in Juni
  • Natste maanden: 31 mm in September, 26 mm in Januari en 24 mm in Mei
  • Sneeuwval: 6,8 cm per jaar

Klimaattabel van Bou Rebza

De klimaattabel van Bou Rebza toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Bou Rebza te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 12 16 23 28 33 38 38 40 36 30 23 15
Nachttemperatuur (°C) 2 5 12 16 20 25 23 28 25 18 12 4
Regen (mm) 26 17 21 19 24 11 3,0 5,6 31 17 18 23
Sneeuw (cm) 3,7 0,8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2,3
UV-index 5 6 7 7 8 8 8 7 6 6 4 4
Beste reismaand No No Yes Yes No No No No No Yes Yes No

Gemiddelde temperatuur per maand in Bou Rebza

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Bou Rebza, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Bou Rebza, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Bou Rebza

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Bou Rebza, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Bou Rebza, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Bou Rebza

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Bou Rebza, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Bou Rebza, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Bou Rebza

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Bou Rebza, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Bou Rebza, Algerije

Temperatuur per jaar in Bou Rebza

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Bou Rebza, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Bou Rebza, Algerije

Regensom per jaar in Bou Rebza

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Bou Rebza, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Bou Rebza, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Bou Rebza

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Bou Rebza, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Bou Rebza, Algerije

Ervaringen met het weer in Bou Rebza

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Bou Rebza geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Bou Rebza achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Bou Rebza per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Bou Rebza en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Bou Rebza kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.