Het klimaat van Bryce Canyon City en de beste reistijd

Het klimaat van Bryce Canyon City in het kort

Het klimaat van Bryce Canyon City in Utah wordt gekenmerkt door warme zomers met temperaturen die kunnen oplopen tot 28 graden Celsius en koude winters met temperaturen die kunnen dalen tot -1 graden Celsius. Neerslag valt gedurende het hele jaar, met de meeste regenval in de maanden maart tot en met mei en september tot en met november. De winters kunnen besneeuwd zijn en zorgen voor prachtige winterlandschappen in de omgeving. Over het algemeen heeft Bryce Canyon City een gematigd klimaat met vier seizoenen en prachtige natuurlijke landschappen om van te genieten.

Het klimaat van Bryce Canyon City en de beste reistijd clear-day 11°C

Klimaatdetails Bryce Canyon City

  • Beste reistijd: juni t/m augustus
  • Jaartemperatuur: tussen -1°C en 28°C
  • Regen: 73 dagen per jaar en totaal 304 mm regen
  • Sneeuw: 14 dagen per jaar en 12.4 cm sneeuw
  • Zonuren: 3200 zonuren per jaar

Klimaat van Bryce Canyon City

In de zomer is het warm en droog en in de winter is het koud en nat. De gemiddelde jaartemperatuur voor Bryce Canyon City is 13 graden Celsius en er valt 304 mm regen per jaar. Het is 259 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 51% en een UV-index van 3.

De warmste maand is juli met 27 graden Celsius. De koudste maand is januari met 1 graden Celsius.

Klimaatgemiddelden Bryce Canyon City voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 1 en 27 graden Celsius en 's nachts tussen de -9 en 15 graden Celsius. Het regent 62 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 178 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 38 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 3482 zonuren.

Temperatuurgrafiek Bryce Canyon City

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Bryce Canyon City.

Neerslaggrafiek Bryce Canyon City

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Bryce Canyon City.

Maximum temperatuur: tussen 1°C en 27°C
Warmste maand: 27°C in juli
Koudste maand: 1°C in januari
Nachttemperatuur: tussen -9°C en 15°C
Droge dagen: 265 dagen
Dagen met regen: 62 dagen
Dagen met sneeuw: 38 dagen
Totale regensom: 178 mm
Aantal uren zon: 3482 uur

Bryce Canyon City ligt in de staat Utah. Bekijk onze pagina over het klimaat van Utah voor meer klimaatinfo over Utah of bekijk andere bestemmingen.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Bryce Canyon City.

Beste reistijd voor Bryce Canyon City

De beste reistijd voor Bryce Canyon City in de staat Utah is van juni t/m augustus. In deze periode heb je een warme temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Bryce Canyon City is 27°C in juli en de laagste is 1°C in januari.

Klimaattabel van Bryce Canyon City

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Bryce Canyon City is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Bryce Canyon City in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 1 2 7 11 17 25 27 25 22 14 8 1
Min °C -9 -7 -3 0 5 11 15 14 10 3 -3 -8
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 13 18 15 6 8 4 34 29 15 15 8 13
Dagen regen 2 3 4 4 5 3 14 10 7 5 2 3
Dagen sneeuw 6 8 6 3 2 - - - - 2 3 8
Dagen droog 23 17 21 23 24 27 17 21 23 24 25 20
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 8 9 11 12 12 12 12 10 8 7 7
Windkracht (Bft) 2 2 3 3 3 3 2 2 2 2 2 2
UV-index 2 2 2 3 4 6 6 5 4 3 2 2

Klimaat van Bryce Canyon City per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Bryce Canyon City? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Bryce Canyon City

Vandaag is het bewolkt in Bryce Canyon City en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 11 graden Celsius. De wind waait matig uit het noordnoordoosten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Bryce Canyon City

Wil je weten wat voor weer het is in Bryce Canyon City voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Bryce Canyon City en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Bryce Canyon City voor je in petto heeft.

Ervaringen met het klimaat van Bryce Canyon City

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Bryce Canyon City.

uitstekend

Super koud (we begonnen de wandeling met -1 celcius en het bleef maximaal 8 graden, maar magisch. Koud, strak blauw & zon: wintersportweer. Laagjes in kleding is super fijn.

redelijk

Bryce Canyon City in april vertegenwoordigde de overgang van een seizoen met wisselend weer: we hadden een aantal prachtige zonnige dagen, maar ook veel wolken en zelfs sneeuw. Geschikt voor landschapsfotografie, maar niet erg geschikt voor buitenactiviteiten.

uitstekend

De dagen waren magisch warm, met een aangenaam licht briesje, perfect om de prachtige omgeving te verkennen. De avonden waren gezellig en afgekoeld tot een aangename temperatuur. Een zonovergoten paradijs in september.

goed

Ideaal om te wandelen, maar niet om te zwemmen. Fascinerende landschappen!

goed

De dagen zijn zonnig en helder, ideaal om de fantastische natuur te verkennen. Het wordt 's nachts koud, dus neem een ​​jas mee!

matig

Begin mei was het erg koud beneden de tien graden Celsius en naarmate we verder het park in reden hoe kouder het werd. Op het hoogste punt sneeuwde het en was het net boven het vriespunt.

Ben je in Bryce Canyon City geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Bryce Canyon City achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.
Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.