Het klimaat van Barcelona en de beste reistijd

Het klimaat van Barcelona in het kort

Barcelona, gelegen aan de Spaanse kust, geniet van een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. In de zomer liggen de temperaturen rond de 29°C, terwijl ze in de winter zelden onder de 10°C dalen. Neerslag is het hele jaar door mogelijk, maar voornamelijk in het late voorjaar en de herfst, waarbij oktober de natste maand is. Het gebied staat bekend om de 'Tramontana', een sterke noordenwind, vooral in de winter. Dit draagt bij aan het soms wisselvallige weer, maar over het algemeen biedt Barcelona veel zonnige dagen, ideaal voor strandbezoek en stedelijke verkenningen.

Het klimaat van Barcelona en de beste reistijd partly-cloudy-day 17°C

Klimaatdetails Barcelona

  • Beste reistijd: mei t/m juni, september t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 8°C en 30°C
  • Zeetemperatuur: tussen 14°C en 27°C
  • Regen: 55 dagen per jaar en totaal 600 mm regen
  • Zonuren: 2591 zonuren per jaar

Klimaat van Barcelona

Door het mediterrane klimaat van Barcelona zijn de zomers vaak heet en droog, terwijl de winters meestal warm en nat zijn. Het klimaat van de stad wordt beïnvloed door de nabijheid van de Middellandse Zee aan de oostkust van Spanje.

Door de gunstige ligging ten opzichte van de Middellandse Zee en de grote verscheidenheid aan buitenactiviteiten is het een geliefde vakantiebestemming voor zowel bezoekers als inwoners.

Ondanks het mediterrane klimaat kan het weer in Barcelona per gebied sterk verschillen. Vooral in de winter is dit het geval. Hoger gelegen gebieden zoals Tibidabo en Montjuïc hebben vaak mildere temperaturen en minder neerslag dan de kustgebieden van de stad.

Er zijn vier verschillende seizoenen in Barcelona, en elk heeft zijn eigen unieke weerpatronen.

Op vakantie naar Barcelona?

Lente in Barcelona

Met gebruikelijke maxima van 12 tot 18 graden Celsius is de lente een geweldige tijd om Barcelona te bezoeken. In deze tijd van het jaar valt er soms wat regen in de stad. Toch is er nog steeds veel zon en is de temperatuur aangenaam voor een stedentrip.

Zomer in Barcelona

De zomers in Barcelona zijn vaak heet en droog, met temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius. De stad heeft een aanzienlijke toename van bezoekers in deze tijd van het jaar als gevolg van haar reputatie als warme, zonnige vakantieplek. De kans op bosbranden in de regio is echter groter door het hete en droge weer.

Herfst in Barcelona

Barcelona heeft warme temperaturen en meer neerslag in de herfst. De stad heeft in deze tijd van het jaar gemiddelde temperaturen die variëren van 12 tot 18 graden Celsius. De vele parken en tuinen van de stad zijn in deze tijd van het jaar versierd met oogverblindende oranje, rode en gele bladeren.

Winter in Barcelona

Barcelona kent warme winters, met gemiddelde dieptepunten van 5 tot 12 graden Celsius, waardoor dit de ideale tijd is om erheen te reizen. Met elke dag kans op neerslag dit het natste seizoen van het jaar in de stad. Ondanks het slechte weer bezoeken veel toeristen in groten getale de stad om te profiteren van de positieve vibes en de verschillende culturele bezienswaardigheden te bekijken.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Barcelona.

Beste reistijd voor Barcelona

Barcelona is een prachtige stad die toeristen veel te bieden heeft, maar wanneer is de beste tijd voor een bezoek? Het antwoord hangt af van wat je zoekt. Als je op zoek bent naar mooi weer, dan is de beste tijd om Barcelona te bezoeken tussen mei en oktober. Ben je echter op zoek naar goedkopere vluchten en hotels, dan kun je het beste tussen tussen november en april Barcelona bezoeken.

Goed weer

De beste tijd om Barcelona te bezoeken als je op zoek bent naar goed weer is dus tussen mei en oktober. Dan heeft de stad de meeste zonnige dagen en de minste regen. De temperaturen in deze tijd van het jaar zijn gemiddeld maximum 27 graden Celsius in juli en augustus. Als je koelere temperaturen niet erg vindt, zijn maart en april ook goede maanden om Barcelona te bezoeken, omdat ze dan meestal zonnig zijn met relatief weinig regen.

Goedkopere vluchten en hotels

Als je op zoek bent naar goedkopere vluchten en hotels, dan is de beste tijd om Barcelona te bezoeken tussen november en april. Dit komt omdat het toerisme in deze maanden laag is, niet alleen vanwege de koelere temperaturen, maar ook omdat kinderen op school zitten. Dit betekent dat er minder gezinnen reizen in deze tijd van het jaar. Het is echter belangrijk op te merken dat sommige attracties, zoals musea en galeries, tijdens de wintermaanden verminderde uren kunnen hebben of helemaal gesloten zijn.

Dus, wanneer is de beste tijd om Barcelona te bezoeken? Het antwoord hangt af van wat je zoekt. Als je op zoek bent naar mooi weer, dan kun je het beste Barcelona bezoeken tussen mei en oktober. Ben je echter op zoek naar goedkopere vluchten en hotels, dan is tussen november en april de beste tijd om Barcelona te bezoeken. Het maakt niet uit wanneer je besluit te bezoeken, je zult zeker een heerlijke tijd hebben in deze prachtige stad!

Klimaattabel van Barcelona

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Barcelona is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Barcelona in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 12 13 15 17 20 24 27 27 25 21 16 13
Min °C 7 7 9 11 14 18 21 22 19 16 11 8
Water °C 14 14 14 17 21 26 27 27 27 25 20 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 19 17 32 32 23 23 17 22 36 54 44 15
Dagen regen 9 8 10 12 9 7 8 9 13 13 9 6
Dagen droog 22 20 21 18 22 23 23 22 17 18 21 25
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 9 9 9 12 12 12 11 9 8 7 7
Windkracht (Bft) 3 3 3 2 2 2 2 2 2 2 3 2
UV-index 3 3 4 4 5 6 6 6 6 5 4 4

Klimaat van Barcelona per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Barcelona? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Barcelona

Vandaag is het bewolkt in Barcelona en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 17 graden Celsius. De wind waait matig uit het westnoordwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Barcelona

Wil je weten wat voor weer het is in Barcelona voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Barcelona en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Barcelona voor je in petto heeft.

Ervaringen met het klimaat van Barcelona

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Barcelona.

goed

Overdag scheen vooral de zon en bleef de temperatuur rond de 16 graden. Het werd 's nachts iets kouder. Er waren een paar dagen regen, maar niets ernstigs.

goed

April in Barcelona was aangenaam. Warm maar niet heet, met een paar dagen lichte regen. Ideaal weer voor lichte kleding en zonnehoeden. 'S Avonds was het iets koeler, maar het was aangenaam om buiten te dineren.

goed

Veel zonnige dagen met koele avonden. Tijdens mijn bezoek heeft het slechts één keer geregend. Zorg ervoor dat je een jas of trui meeneemt, want het kan koud zijn!

goed

In de late namiddag viel er af en toe regen, maar dat was zeldzaam. Over het algemeen niet slecht voor de late herfst!

goed

Verwacht de hele dag hoge hitte en vochtigheid. Ideaal voor stranddagen, maar voor sommigen kan het vermoeiend zijn. In de avond wordt het gezelliger.

uitstekend

In de avond koelde het lekker af. Omdat het nog vroeg in het seizoen was, was het strand niet al te druk. De perfecte zonnige plek deze tijd van het jaar!

uitstekend

Ideaal voor strand, zwemmen en sightseeing. Ondanks de hitte maakte de zeebries het draaglijk. Zonnebrillen en zonnebrandcrème zijn een must!

uitstekend

Ik was hier begin mei en toen was het al best warm. Korte broek en t-shirt was meer dan genoeg. In de volle zon was het zelfs erg warm.

Ben je in Barcelona geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Barcelona achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Bestemmingen in de buurt van Barcelona

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.