Het klimaat van Rhodos en de beste reistijd

Het klimaat op Rhodos in Griekenland is warm en zonnig, met temperaturen die variëren tussen de 12 en 30 graden. De zomermaanden zijn droog en heet, ideaal voor liefhebbers van zon en strand. De wintermaanden zijn mild en regenachtig, met temperaturen die zelden onder de 12 graden dalen. De herfst en lente bieden aangename temperaturen en minder drukte, perfect voor wie op zoek is naar rust en ontspanning. De Etesische wind, die bekend staat als de Meltemi, zorgt voor verkoeling in de zomermaanden en kan soms sterke windstoten veroorzaken. Over het algemeen geniet Rhodos van een mediterraan klimaat met veel zonuren en weinig neerslag, waardoor het een populaire vakantiebestemming is gedurende het hele jaar.

Klimaat van Rhodos

Op het betoverende eiland Rhodos kun je genieten van een heerlijk mediterraan klimaat, dat de perfecte omstandigheden biedt voor zowel ontspanning als avontuur. Gelegen in het hart van de Egeïsche Zee, omgeven door de betoverende blauwe wateren, verwelkomt Rhodos je met warme zomers en zachte winters, waardoor het een ideale bestemming is, ongeacht het seizoen. Rhodos verwelkomt bezoekers gedurende het hele jaar met een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden.

Het mediterrane klimaat van Rhodos wordt gekenmerkt door hete, droge zomers en milde winters, met een gemiddelde jaartemperatuur van 21 graden Celsius. Deze unieke atmosfeer wordt beïnvloed door de geografische ligging van Rhodos, gelegen in het zuidoostelijke deel van Griekenland, waar de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee samenkomen.

Klimaatdetails Rhodos

  • Beste reistijd: mei t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 12°C en 30°C
  • Zeetemperatuur: tussen 17°C en 30°C
  • Regen: 80 dagen per jaar en totaal 357 mm regen
  • Zonuren: 3000 zonuren per jaar

Rhodos heeft een gemiddelde luchtvochtigheid van 68% en een UV-index van 5 gedurende het grootste deel van het jaar, waardoor het belangrijk is om zonnebescherming te dragen, vooral tijdens de hete zomermaanden. Regenval is vrij zeldzaam op Rhodos, met ongeveer 80 regendagen per jaar en een totale neerslag van 357 mm.

Warme zomers

De zomers op Rhodos zijn gevuld met stralende zonneschijn en azuurblauwe luchten. Temperaturen kunnen in augustus oplopen tot een sfeervolle 29 graden Celsius, waardoor het eiland een paradijs wordt voor zonaanbidders en liefhebbers van wateractiviteiten. De zee is heerlijk warm, met temperaturen die schommelen tussen de 17 en 30 graden Celsius, ideaal om te zwemmen, te snorkelen en te genieten van de verfrissende briesjes.

Zachte winters

In de winter verandert Rhodos in een oase van rust, waar de milde temperaturen zorgen voor een aangename sfeer. Zelfs in januari, de koudste maand, blijft het kwik hangen rond een comfortabele 15 graden Celsius, waardoor het eiland een aantrekkelijke bestemming blijft voor winterzonzoekers en natuurliefhebbers.

Klimaatgemiddelden Rhodos voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 15 en 29 graden Celsius en 's nachts tussen de 13 en 26 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 17 en 30 graden Celsius. Het regent 80 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 357 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3479 zonuren.

Temperatuurgrafiek Rhodos

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Rhodos.

Neerslaggrafiek Rhodos

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Rhodos.

Maximum temperatuur: tussen 15°C en 29°C
Warmste maand: 29°C in augustus
Koudste maand: 15°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 13°C en 26°C
Zeetemperatuur: tussen 17°C en 30°C
Droge dagen: 285 dagen
Dagen met regen: 80 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 357 mm
Aantal uren zon: 3479 uur

Rhodos hoort bij Griekenland. Bekijk onze pagina over het klimaat van Griekenland voor meer klimaatinfo over Griekenland of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Rhodos

De beste reistijd voor Rhodos, Griekenland is mei t/m september. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. Op het eiland Rhodos is de warmste maand augustus met 29°C en het meest koud is het in januari met 15°C. De hoogste watertemperatuur is 30°C en het wordt niet kouder dan 17°C.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Rhodos.

Ervaringen met het klimaat van Rhodos

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Rhodos.

Lieve Gunter was in Rhodos in mei
uitstekend

Veel zonneschijn, helderblauwe lucht en warm genoeg om te genieten van het strand en de zee, die verrassend warm was voor de tijd van het jaar. Ideaal om te zwemmen. Kortom, een 5-sterren ervaring!

Lammert was in Rhodos in februari
redelijk

Er waren zonnige dagen maar ook dagen met regen. Het was niet koud, rond de 16 graden. Niet echt zonvakantie materiaal, maar goed te doen.

Olivia den Engelsman was in Rhodos in juni
uitstekend

Weinig regen ervaren. Volop zon met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. Weinig tot geen regenval en aangename zee temperaturen. Een echte zonbestemming, perfect voor zon- en strandliefhebbers!

Iris Schaareman was in Rhodos in juli
uitstekend

In juli was het weer in Rhodos fantastisch. Overvloedig zonneschijn en prachtig blauwe hemel elke dag. De temperatuur was perfect voor zonnebaden en zwemmen in de verfrissende zee. Een perfecte zonbestemming!

Nora van Hooft was in Rhodos in januari
redelijk

In januari een bezoek gebracht aan Rhodos. Overdag een prettige temperatuur van rond de 15 graden, maar 's nachts flink koud. Veelal bewolkt, met af en toe zon. Zwemmen in zee was geen optie, veel te koud.

Emiel Linssen was in Rhodos in november
redelijk

November in Rhodos was gemengd qua weer, met zowel zonnige als regenachtige dagen. De temperaturen waren prima voor sightseeing, maar te koud voor zwemmen. Iets te wisselvallig voor een 5-sterren beoordeling.

Freek Winder was in Rhodos in maart
uitstekend

Overwegend zon, ideaal voor een zonvakantie. Er waren een paar bewolkte dagen, maar de temperatuur bleef comfortabel. Goed voor degenen die veel buiten willen zijn, maar misschien niet perfect voor fanatieke zon aanbidders. Regen hebben we niet gezien. Zorg dus voor zonnebrand!

Dewi Wiertz was in Rhodos in september
uitstekend

Fantastisch weer in Rhodos in september: heerlijk warm met volop zon. Perfect voor zonnebaden en ontspannen bij het zwembad of strand. Niet te heet, gewoon perfect!

Abel Oudshoorn was in Rhodos in augustus
uitstekend

Augustus op Rhodos was schitterend; de blauwe hemel en zon schenen constant met hete temperaturen schommelend rond 30°C. Perfect voor strandliefhebbers en zonnebaden. Geen regen gezien.

Lize Deen was in Rhodos in december
goed

Hoewel het niet echt strandweer was, was er veel zonnige dagen en milde temperaturen. Ideaal voor sightseeing en ontspanning.

Anieta was in Rhodos in juli
uitstekend

Eigenlijk te warm om iets te bezoeken ik ga de volgede keer in april of oktober

Ben je op Rhodos geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Rhodos achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Rhodos

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Rhodos is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Rhodos in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 15 15 16 19 22 25 28 29 27 23 20 16
Min °C 13 13 14 16 20 23 25 26 24 21 18 14
Water °C 18 17 19 20 24 26 28 30 28 26 22 20
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 77 56 33 12 9 2 0 1 8 32 54 73
Dagen regen 15 11 9 7 6 2 - - 3 6 8 13
Dagen droog 16 17 22 23 25 28 31 31 27 25 22 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 6 9 12 12 12 12 13 12 7 7 6
Windkracht (Bft) 4 4 4 3 3 3 4 3 3 3 3 4
UV-index 4 4 5 5 6 6 7 7 6 5 5 4

Klimaat van Rhodos per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Rhodos? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer op Rhodos

Bekijk het volledige weerbericht voor Rhodos

Wil je weten wat voor weer het is op Rhodos voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting op Rhodos en zo ben je goed voorbereid op wat het weer op Rhodos voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.