Het klimaat van Seoul en de beste reistijd

Het klimaat van Seoul in het kort

Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, kent een gematigd klimaat met warme zomers en koude winters. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot 29 graden Celsius, terwijl het in de winter kan dalen tot -5 graden Celsius. Neerslag is gelijkmatig verdeeld over het hele jaar, met regenval in alle seizoenen. De lente en herfst bieden aangename temperaturen en zijn ideaal voor een bezoek aan deze levendige stad. Kortom, Seoul heeft een aangenaam klimaat met duidelijke seizoenen en is het hele jaar door een geweldige bestemming om te verkennen.

Het klimaat van Seoul en de beste reistijd rain 13°C

Klimaatdetails Seoul

  • Beste reistijd: april t/m juni, september t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen -5°C en 29°C
  • Regen: 114 dagen per jaar en totaal 602 mm regen
  • Sneeuw: 22 dagen per jaar en 2.5 cm sneeuw
  • Zonuren: 2066 zonuren per jaar

Klimaat van Seoul

In de zomer is het warm en nat en in de winter is het koud en droog. De gemiddelde jaartemperatuur voor Seoul is 16 graden Celsius en er valt 602 mm regen per jaar. Het is 222 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 67% en een UV-index van 4.

De warmste maand is augustus met 29 graden Celsius. De koudste maand is januari met -1 graden Celsius.

Op vakantie naar Seoul?

Klimaatgemiddelden Seoul voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de -1 en 29 graden Celsius en 's nachts tussen de -7 en 22 graden Celsius. Het regent 114 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 602 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 15 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 2884 zonuren.

Temperatuurgrafiek Seoul

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Seoul.

Neerslaggrafiek Seoul

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Seoul.

Maximum temperatuur: tussen -1°C en 29°C
Warmste maand: 29°C in augustus
Koudste maand: -1°C in januari
Nachttemperatuur: tussen -7°C en 22°C
Droge dagen: 236 dagen
Dagen met regen: 114 dagen
Dagen met sneeuw: 15 dagen
Totale regensom: 602 mm
Aantal uren zon: 2884 uur

Seoul ligt in Zuid-Korea. Bekijk onze pagina over het klimaat van Zuid-Korea voor meer klimaatinfo over Zuid-Korea of bekijk andere bestemmingen.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Seoul.

Beste reistijd voor Seoul

De beste reistijd voor Seoul in Zuid-Korea is van april t/m juni, september t/m oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Seoul is 29°C in augustus en de laagste is -1°C in januari.

Klimaattabel van Seoul

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Seoul is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Seoul in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C -1 3 10 16 22 26 28 29 25 19 10 1
Min °C -7 -3 1 6 11 17 21 22 16 10 4 -4
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 6 16 22 36 42 60 167 115 46 43 30 19
Dagen regen 3 3 7 10 9 14 20 19 9 6 9 5
Dagen sneeuw 4 3 2 - - - - - - - 1 5
Dagen droog 24 22 22 20 22 16 11 12 21 25 20 21
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 8 8 9 10 10 8 9 8 7 6 6
Windkracht (Bft) 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
UV-index 2 2 3 4 5 6 6 6 5 3 2 2

Klimaat van Seoul per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Seoul? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Seoul

Vandaag is er veel bewolking in Seoul en er kan een lichte regenbui vallen. De temperatuur loopt op tot 13 graden Celsius. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Seoul

Wil je weten wat voor weer het is in Seoul voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Seoul en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Seoul voor je in petto heeft.

Ervaringen met het klimaat van Seoul

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Seoul.

goed

Heel weinig regen en veel zonneschijn!

redelijk

Hoewel de zon volop scheen, werd deze vaak onderbroken door onverwachte regenbuien. De hitte was soms onaangenaam.

redelijk

Februari in Seoul was koud, met temperaturen vaak rond het vriespunt. Af en toe scheen de zon, maar meestal was het bewolkt. Verwacht echt winterweer, geen zonnige locatie.

matig

Hoewel het besneeuwde landschap prachtig was, zorgde de extreme kou voor problemen.

goed

Ook al kan de regen wat benauwend zijn, het zorgt ervoor dat de natuur weelderig en groen wordt. De temperatuur is hoog en redelijk comfortabel.

goed

December in Seoul is koud maar pittoresk, de stad is bedekt met sneeuw. Ideaal voor winterliefhebbers in plaats van zonaanbidders. Goede winterkleding is een must!

goed

November in Seoul is cool maar erg verfrissend. Het goudgeel van de nazomer vervaagt in de winter, waardoor prachtige taferelen ontstaan. Ondanks de regen hebben wij er enorm van genoten!

goed

Warm maar niet te warm, zo'n 25 graden. Vrij zonnig, maar af en toe regent het. Niet bepaald een badplaats, maar prima om de stad te verkennen.

redelijk

Augustus in Seoul kan behoorlijk vochtig en heet zijn. Het regende veel tijdens mijn verblijf, wat jammer was, maar de stad zelf is prachtig. Ik zou aanraden om in een andere tijd van het jaar te bezoeken.

goed

Oktober in Seoul was mild met een paar regenachtige dagen. Het kleurenpalet van de bladeren was adembenemend. Niet ideaal voor strandliefhebbers, maar prima voor een stedentrip.

goed

Gematigde lentetemperaturen van 10-20 graden zijn ideaal voor sightseeing. Een paar regenachtige dagen, maar overwegend zonnig. Geen typische plek voor zon- of wintersport, maar wel leuk.

goed

De dag was zonnig met lichte regen. Dit is een ideale tijd voor sightseeing en het bijwonen van festivals. In de avond kan een lichte jas nodig zijn.

Ben je in Seoul geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Seoul achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.
Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.