Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Meloneras?

Meloneras heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 25°C. Gedurende het jaar variëren de maandelijkse temperaturen van een minimum van 21°C tot een maximum van 29°C.

Jaarlijks valt er gemiddeld 100 mm neerslag in Meloneras. Ter vergelijking, in Nederland valt er 862 mm neerslag per jaar.

De beste reistijd voor een zonvakantie naar Meloneras is januari tot en met december. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Meloneras te bezoeken. In de andere maanden van het jaar heb je teveel neerslag of is de temperatuur ongeschikt voor een zonovergoten vakantie.

Goedkope zonvakanties naar Meloneras Link


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 21 22 22 23 25 26 28 29 28 27 25 23
Neerslag (mm) 13 22 7,9 3,3 0,7 0,3 0,9 0,7 5,0 21 12 13

Wil je naar Meloneras?

Mis de beste vakantiedeals voor Meloneras niet en ontdek wat onze partners voor jou in petto hebben. Klik op een logo voor alle vakantieaanbiedingen.

UitstekendStarStarStarStarStar

18 dagen zonovergoten en geen enkele wolk gezien. Voor de 8s... meer

Ron

UitstekendStarStarStarStarStar

Heldere zonneschijn overdag en aangenaam warme avonden creër... meer

Joeri

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 25°C
  • Hoogste temperatuur: 29°C in augustus
  • Laagste temperatuur: 21°C in januari
  • Neerslag:: 100 mm per jaar
  • Droogste maanden: 0,3 mm in juni, 0,7 mm in mei en augustus
  • Natste maanden: 22 mm in februari, 21 mm in oktober en 13 mm in januari

Klimaattabel van Meloneras

De klimaattabel van Meloneras toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 21 22 22 23 25 26 28 29 28 27 25 23
Temp. min (°C) 16 16 17 18 19 20 22 23 23 22 20 18
Neerslag (mm) 13 22 7,9 3,3 0,7 0,3 0,9 0,7 5,0 21 12 13
UV-index 6 7 9 9 9 9 9 9 8 7 6 6

Gemiddelde temperatuur per maand in Meloneras

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Meloneras, Gran Canaria. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Meloneras, Gran Canaria

Gemiddelde neerslag per maand in Meloneras

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Meloneras, Gran Canaria gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Meloneras, Gran Canaria

Gemiddelde UV-index per maand in Meloneras

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Meloneras, Gran Canaria. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Meloneras, Gran Canaria

Temperatuur per jaar in Meloneras

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Meloneras, Gran Canaria. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Meloneras, Gran Canaria

Neerslagsom per jaar in Meloneras

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen jaren is gevallen in Meloneras, Gran Canaria. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Meloneras, Gran Canaria

Meer klimaatinfo over Meloneras

Meloneras, een juweel op Gran Canaria, staat bekend om zijn aangename klimaat dat bezoekers het hele jaar door aantrekt. Meloneras is een bestemming die charmeert met zijn klimaat, het hele jaar door aangename temperaturen biedt, en overvloedige zonneschijn garandeert. Dit maakt het tot een perfecte keuze voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zowel ontspanning als avontuur in een klimaat dat zelden teleurstelt.

Het mediterrane klimaat van Meloneras

Meloneras geniet van een mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme, droge zomers en mildere winters. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 22 graden Celsius, wat het een ideale bestemming maakt voor diegenen die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de extremen van zowel hitte als kou. Met slechts 90 mm neerslag per jaar en 259 droge dagen, is het duidelijk dat Meloneras een droombestemming is voor liefhebbers van zonneschijn.

Temperatuurvariaties door het jaar heen

De temperatuur in Meloneras varieert gematigd door het jaar heen, met een piek in augustus wanneer het kwik gemiddeld 25 graden Celsius bereikt. De koelste maand is januari, met een gemiddelde temperatuur van 19 graden Celsius. Dagtemperaturen schommelen tussen de 19 en 25 graden Celsius, terwijl de nachttemperaturen een comfortabele 16 tot 22 graden Celsius aanhouden. Deze milde temperatuurvariaties maken Meloneras tot een aantrekkelijke bestemming, ongeacht het seizoen.

Zonneschijn en neerslag

Een opmerkelijk kenmerk van het klimaat in Meloneras is de overvloed aan zonneschijn. Met 3424 zonuren per jaar en een UV-index van 6, is het essentieel voor bezoekers om zonnebrandcrème en beschermende kleding mee te nemen. De zeetemperatuur, variërend van 19 tot 24 graden Celsius, nodigt het hele jaar door uit tot zwemmen en watersporten.

Ondanks de geringe hoeveelheid neerslag, met slechts 47 regendagen per jaar, blijft de luchtvochtigheid met een gemiddelde van 75% relatief hoog. Dit draagt bij aan het gevoel van frisheid en verfrissing, zelfs op de warmste dagen.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Meloneras te bezoeken hangt af van persoonlijke voorkeuren. Voor degenen die de voorkeur geven aan warmere temperaturen, zijn de zomermaanden ideaal, terwijl de mildere temperaturen in de wintermaanden aantrekkelijk kunnen zijn voor bezoekers die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de koude klimaten elders.

Ervaringen met het weer in Meloneras

Het weer in Meloneras wordt gemiddeld beoordeeld met 4,5 van 5 sterren door 11 bezoekers.

Schrijf je eigen beoordeling
Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

18 dagen zonovergoten en geen enkele wolk gezien. Voor de 8ste keer in September geweest en altijd zonovergoten. Op de dag rond de 33 graden en in de avond rond de 26 graden. We zijn ook een aantal keer in Juni geweest en het grote voordeel van September ten opzichte van Juni is, is dat in de avond het vrijwel windstil is (al die 8 x keer). Dit in tegenstelling tot al die keren (4 x) in Juni.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Warme temperaturen en veel zon gedurende de dag. Op een aantal dagen was het echter bewolkt en viel er lichte regen. Het zorgde echter voor een leuke onderbreking van de hitte.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Af en toe wisselden zonnige dagen af ​​met bewolkte dagen, maar regen zagen we vrijwel niet. Overdag aangename temperaturen, maar 's avonds kan het wat fris zijn.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Zeker de moeite waard in deze maand.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Oktober in Meloneras was aangenaam, met veel zon en ideale temperaturen om te ontspannen op het strand. Het regende slechts een paar dagen, maar over het algemeen was het weer gunstig.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Het maartweer in Meloneras was geweldig. De dag was warm genoeg voor korte kleding, met een gemiddelde temperatuur van rond de 22 graden. De nachten waren iets koeler, maar aangenamer. Lichte regen, maar overwegend heldere dagen.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Heldere zonneschijn overdag en aangenaam warme avonden creëren ideale omstandigheden voor ontspanning. Een licht, koel briesje maakt de zonnestralen draaglijk.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Overdag zonnig, temperatuur rond de 20°C, 's nachts iets koeler. Een paar bewolkte dagen met wat regen, maar overwegend droog en zonnig. Ideaal om te ontspannen en te zonnebaden. De wind was matig. Een ideale plek voor winterzon.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

De temperatuur is aangenaam warm, niet te warm. Wacht niet op regen. Let op zonbescherming!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

We hebben dagen vol zonneschijn meegemaakt en geen enkele dag regen. De perfecte temperatuur om te ontspannen op het strand of bij het zwembad.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Heerlijk aangenaam

Ben je ooit in Meloneras geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Meloneras achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Meloneras per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Meloneras en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Meloneras kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Terug naar boven