Het klimaat van skigebied Drei Zinnen Dolomiten en de beste reistijd

In Drei Zinnen Dolomiten, Italië, variëren de temperaturen van 1 tot 15 graden. Neerslag is regelmatig aanwezig in dit gebied. Over het algemeen is het weer wisselvallig en kan het snel veranderen. Het landschap wordt vaak omgeven door wolken en mist, wat zorgt voor een mysterieuze sfeer. Bezoekers moeten voorbereid zijn op verschillende weersomstandigheden en koude temperaturen, zelfs in de zomermaanden. Het is aan te raden om warme kleding mee te nemen en regenbescherming in je tas te hebben. Het weer in Drei Zinnen Dolomiten kan een belangrijke rol spelen bij het plannen van buitenactiviteiten, dus wees flexibel en pas je plannen indien nodig aan.

Klimaat van Drei Zinnen Dolomiten

In de zomer is het warm en in de winter koud. De gemiddelde jaartemperatuur voor Drei Zinnen Dolomiten is 9 graden Celsius en er valt 900 mm regen per jaar. Het is 77 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 87% en een UV-index van 2.

Klimaatdetails Drei Zinnen Dolomiten

  • Beste reistijd: juni t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 1°C en 15°C
  • Regen: 80 dagen per jaar en totaal 900 mm regen
  • Sneeuw: 50 dagen per jaar en 40 cm sneeuw
  • Zonuren: 1600 zonuren per jaar

De warmste maand is juli met 21 graden Celsius. De koudste maand is januari met -2 graden Celsius.

Klimaatgemiddelden Drei Zinnen Dolomiten voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de -2 en 21 graden Celsius en 's nachts tussen de -13 en 9 graden Celsius. Het regent 233 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 2252 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 80 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 2755 zonuren.

Temperatuurgrafiek Drei Zinnen Dolomiten

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Drei Zinnen Dolomiten.

Neerslaggrafiek Drei Zinnen Dolomiten

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Drei Zinnen Dolomiten.

Maximum temperatuur: tussen -2°C en 21°C
Warmste maand: 21°C in juli
Koudste maand: -2°C in januari
Nachttemperatuur: tussen -13°C en 9°C
Droge dagen: 52 dagen
Dagen met regen: 233 dagen
Dagen met sneeuw: 80 dagen
Totale regensom: 2252 mm
Aantal uren zon: 2755 uur

Drei Zinnen Dolomiten ligt in Italië. Bekijk onze pagina over het klimaat van Italië voor meer klimaatinfo over Italië of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Drei Zinnen Dolomiten

De beste reistijd voor Drei Zinnen Dolomiten is juni t/m september. In deze periode heb je een zeer lage temperatuur en soms neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Drei Zinnen Dolomiten is 21°C in juli en de laagste is -2°C in januari.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Drei Zinnen Dolomiten.

Ervaringen met het klimaat van Drei Zinnen Dolomiten

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Drei Zinnen Dolomiten.

Klaas was in Drei Zinnen Dolomiten in mei
goed

De dagen zijn vaak helder en zonnig, maar de nachten kunnen koel zijn. Het regent af en toe, maar over het algemeen is het weer mild. Dit is een genot voor natuurliefhebbers.

Jolijn van der Horn was in Drei Zinnen Dolomiten in april
redelijk

Het aprilweer in de Drie Zinnen Dolomieten is moeilijk te voorspellen en schommelt tussen aangename zonnige dagen en onverwachte sneeuwval, waardoor prachtige beelden ontstaan. Dat maakte de vakantie avontuurlijk, maar tegelijkertijd onveilig.

Esmee was in Drei Zinnen Dolomiten in november
goed

Dagelijks kregen we te maken met regenbuien. Neem dus warme en waterdichte kleding mee!

Judith was in Drei Zinnen Dolomiten in augustus
goed

Warme, zonnige dagen werden gevolgd door onverwachte regen. De luchttemperatuur bleef gedurende de hele periode aangenaam. Ideaal om te wandelen of mountainbiken. Op koele avonden is de jas een must!

Sven Eijkelboom was in Drei Zinnen Dolomiten in december
goed

Prachtig besneeuwd landschap, maar koud! Een droomreportage voor winterliefhebbers zoals ik. De constante koude wind kan echter ongemakkelijk zijn. Een warme jas is een must!

Sam Kaptijn was in Drei Zinnen Dolomiten in januari
goed

Overdag lagen de temperaturen tussen de -10 en 0 graden Celsius. De sneeuwval maakte het landschap schilderachtig en ideaal voor wintersport. Het was een paar dagen behoorlijk bewolkt, maar over het algemeen was het weer aangenaam.

Loes was in Drei Zinnen Dolomiten in februari
goed

Zeer geschikt voor wintersportactiviteiten. Hoewel er sneeuwstormen waren, brachten ze verse sneeuw naar de pistes. De heldere nachten waren adembenemend.

Sara was in Drei Zinnen Dolomiten in juni
goed

Het was een zonnige dag en er stond een lichte, koele wind. Op sommige dagen was het bewolkt met lichte buien. Neem voor de zekerheid een jas mee.

Michiel was in Drei Zinnen Dolomiten in juli
goed

Overdag bereikten de temperaturen vaak een perfecte 20 graden Celsius. Soms regende het plotseling en was het niet elke dag zonnig. Maar de frisse lucht maakt dit ruimschoots goed.

Machteld was in Drei Zinnen Dolomiten in oktober
goed

Hoewel oktober koud kan zijn in de Three Senses Dolomieten, waren de prachtige herfstkleuren adembenemend. De zonsopgangen en zonsondergangen waren spectaculair, ook al regende het regelmatig. Ideaal voor buitenliefhebbers.

Ben je in Drei Zinnen Dolomiten geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Drei Zinnen Dolomiten achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Drei Zinnen Dolomiten

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Drei Zinnen Dolomiten is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Drei Zinnen Dolomiten in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C -2 -1 3 8 13 18 21 21 16 10 4 -2
Min °C -12 -13 -9 -2 4 8 9 8 4 -2 -5 -10
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 125 113 132 169 249 284 271 253 198 146 173 139
Dagen regen 10 12 14 22 29 28 29 26 21 16 14 12
Dagen sneeuw 14 19 14 8 1 - - - - 3 8 13
Dagen droog 7 - 3 - 1 2 2 5 9 12 8 6
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 5 5 6 7 9 11 12 9 8 8 5 5
Windkracht (Bft) 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
UV-index 1 1 1 2 3 4 4 3 3 2 1 1

Klimaat van Drei Zinnen Dolomiten per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Drei Zinnen Dolomiten? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Drei Zinnen Dolomiten

Vandaag is er veel bewolking in Drei Zinnen Dolomiten en er kan een lichte sneeuwbui vallen. De temperatuur loopt op tot 3 graden Celsius. De wind waait matig uit het zuiden.

Bekijk het volledige weerbericht voor Drei Zinnen Dolomiten

Wil je weten wat voor weer het is in Drei Zinnen Dolomiten voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Drei Zinnen Dolomiten en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Drei Zinnen Dolomiten voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Drei Zinnen Dolomiten

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.