Het klimaat van Landes en de beste reistijd

Landes, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, kent een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot 27 graden, terwijl het in de wintermaanden rond de 10 graden kan zijn. Neerslag is gelijkmatig verdeeld over het hele jaar. Landes ontvangt gemiddeld genoeg regenval om het landschap groen te houden. De combinatie van zonneschijn en regen zorgt voor een vruchtbare omgeving en maakt het gebied ideaal voor landbouw en tuinbouw. Over het algemeen kunnen bezoekers genieten van aangename temperaturen en een verfrissende bries vanuit de oceaan.

Klimaat van Landes

Er valt in alle maanden van het jaar regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Landes is 17 graden Celsius en er valt 900 mm regen per jaar. Het is 181 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 78% en een UV-index van 4.

Klimaatdetails Landes

  • Beste reistijd: juni t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 10°C en 27°C
  • Regen: 130 dagen per jaar en totaal 900 mm regen
  • Sneeuw: 2 dagen per jaar
  • Zonuren: 2000 zonuren per jaar

De warmste maand is augustus met 26 graden Celsius. De koudste maand is januari met 9 graden Celsius.

Klimaatgemiddelden Landes voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 9 en 26 graden Celsius en 's nachts tussen de 4 en 16 graden Celsius. Het regent 153 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 409 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 2 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 2783 zonuren.

Temperatuurgrafiek Landes

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Landes.

Neerslaggrafiek Landes

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Landes.

Maximum temperatuur: tussen 9°C en 26°C
Warmste maand: 26°C in augustus
Koudste maand: 9°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 4°C en 16°C
Droge dagen: 210 dagen
Dagen met regen: 153 dagen
Dagen met sneeuw: 2 dagen
Totale regensom: 409 mm
Aantal uren zon: 2783 uur

Landes ligt in Frankrijk. Bekijk onze pagina over het klimaat van Frankrijk voor meer klimaatinfo over Frankrijk of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Landes

De beste reistijd voor Landes in in Frankrijk is van juni t/m september. In deze periode heb je een aangename temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Landes is 26°C in augustus en de laagste is 9°C in januari.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Landes.

Ervaringen met het klimaat van Landes

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Landes.

Arend Langenkamp was in Landes in maart
redelijk

De luchttemperatuur lag rond de 15 graden, wat best aangenaam was. Regenachtige dagen verhinderden echter enkele buitenactiviteiten. En toch had het zijn eigen charme.

Jan was in Landes in januari
matig

Sommige dagen waren kalm en helder, terwijl andere merkbaar koeler en regenachtiger waren. Meestal bleef de temperatuur rond de 10 graden. De winter viel mee, maar het gevoel van de zomer zul je zeker niet voelen.

Marit was in Landes in augustus
goed

Tussen de middag kan het tropisch warm zijn, maar de avonden zijn koel en aangenaam. Een goede keuze voor een zomervakantie.

Daan Pluijmen was in Landes in april
redelijk

Gedeeltelijk bewolkt met wat regen, maar ook enkele zonnige dagen. De temperatuur was aangenaam, maar verwacht geen zomerhitte. Zorg ervoor dat u een jas meeneemt voor de avond.

Lisa was in Landes in juni
goed

Het was overwegend zonnig, met enkele bewolkte dagen en koele avonden. Hoewel zeldzaam, waren er ook regenachtige dagen. Ideaal voor vrije tijd en actieve recreatie.

Maud was in Landes in februari
matig

Mistige landschappen, lage temperaturen en hevige regenval maakten openluchtrecreatie vrijwel onmogelijk. Als je van koud en wisselvallig weer houdt, is dat prima. Voor mij was het een teleurstelling.

Lieve was in Landes in oktober
goed

Ideaal voor rustige dagen in de natuur zonder drukke massa's toeristen.

Sacha van Eijk was in Landes in december
redelijk

Koude ochtend en aangename dag met af en toe een bui. Hoewel de grijze lucht de lange wandelingen sfeervol maakte, konden ze onvoorspelbaar zijn. Neem voor de zekerheid een paraplu mee.

Wouter was in Landes in september
goed

Het was zonnig, er waren een paar bewolkte dagen en hevige regen. De gematigde temperaturen waren perfect voor wandelingen en picknicks in de frisse lucht. Aangename ervaring!

Ben je in Landes geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Landes achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Landes

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Landes is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Landes in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 9 10 13 16 19 22 25 26 23 19 14 10
Min °C 4 4 6 8 11 14 16 16 14 11 8 6
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 45 31 32 32 36 32 22 19 19 30 62 49
Dagen regen 16 13 15 13 14 12 11 8 9 12 15 15
Dagen sneeuw - 1 - - - - - - - - - 1
Dagen droog 15 14 16 17 17 18 20 23 21 19 15 15
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 5 7 7 8 9 10 10 10 8 7 5 5
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 3 3 3 2 3 3 3 3
UV-index 3 3 3 3 4 5 5 5 5 4 3 3

Klimaat van Landes per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Landes? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Landes

Vandaag is er veel bewolking in Landes en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 18 graden Celsius. De wind waait zwak uit het zuidwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Landes

Wil je weten wat voor weer het is in Landes voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Landes en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Landes voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.