Het klimaat van de Rode Zee en de beste reistijd

De Rode Zee in Egypte kent temperaturen tussen de 21 en 37 graden. Het klimaat is over het algemeen warm en zonnig, met weinig neerslag. De zeebries zorgt voor verkoeling langs de kust, wat het aangenaam maakt voor bezoekers. Vanwege de constante temperaturen en weinig regenval is de Rode Zee een populaire bestemming voor zonliefhebbers en watersporters. Het weer is doorgaans stabiel en voorspelbaar, waardoor het een ideale plek is voor een ontspannen vakantie aan zee.

Klimaat van de Rode Zee

De temperatuur overdag is warm tot heet, terwijl het 's nachts ook koud kan zijn. Regen zul je hier niet snel hebben. De gemiddelde jaartemperatuur voor Rode Zee is 29 graden Celsius en er valt 7 mm regen per jaar. Het is 356 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 49% en een UV-index van 7.

Klimaatdetails Rode Zee

  • Beste reistijd: maart t/m mei, september t/m november
  • Jaartemperatuur: tussen 21°C en 37°C
  • Zeetemperatuur: tussen 24°C en 30°C
  • Regen: 5 dagen per jaar en totaal 7 mm regen
  • Zonuren: 3600 zonuren per jaar

De warmste maand is augustus met 35 graden Celsius. De koudste maand is januari met 21 graden Celsius.

Klimaatgemiddelden de Rode Zee voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 21 en 35 graden Celsius en 's nachts tussen de 16 en 29 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 24 en 30 graden Celsius. Het regent 5 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 7 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3700 zonuren.

Temperatuurgrafiek de Rode Zee

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor de Rode Zee.

Neerslaggrafiek de Rode Zee

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor de Rode Zee.

Maximum temperatuur: tussen 21°C en 35°C
Warmste maand: 35°C in augustus
Koudste maand: 21°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 16°C en 29°C
Zeetemperatuur: tussen 24°C en 30°C
Droge dagen: 360 dagen
Dagen met regen: 5 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 7 mm
Aantal uren zon: 3700 uur

de Rode Zee ligt in Egypte. Bekijk onze pagina over het klimaat van Egypte voor meer klimaatinfo over Egypte of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Rode Zee

Voor een bezoek aan Rode Zee in in Egypte is de beste reistijd maart t/m mei, september t/m november. In deze periode heb je een warme temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in de regio Rode Zee is 35°C in augustus en de laagste is 21°C in januari. De gemiddelde watertemperatuur ligt tussen 24°C en 30°C.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in de Rode Zee.

Ervaringen met het klimaat van de Rode Zee

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van de Rode Zee.

Olivier Kromkamp was in Rode Zee in mei
goed

De dag was overwegend zonnig en warm, maar niet te warm, rond de 30°C. Het was 's avonds aangenaam koud. Het enige minpunt is de soms harde wind.

Sjoerd Gravesteijn was in Rode Zee in januari
goed

De dagtemperaturen schommelen rond de 22 graden, aangenaam voor actieve recreatie. Minder ideaal om te zwemmen vanwege het koelere water, maar toch aangenaam in de avonduren.

Anne van Leuken was in Rode Zee in februari
goed

Niet te warm, maar warm genoeg om buiten comfortabel te zijn. Gedeeltelijk bewolkt maar overwegend zonnig. Heerlijk vakantieweer.

Rik Sterenborg was in Rode Zee in maart
goed

De temperaturen lagen tussen de 22 en 28 graden Celsius, dus het was aangenaam warm zonder benauwend te zijn. Er waren echter dagen met harde wind, wat niet zo prettig was.

Ruben was in Rode Zee in december
goed

Niet heel warm, maar perfect voor een ontspannen dagje in de zon. Sommige dagen waren overwegend bewolkt, maar nog steeds geschikt voor buitenactiviteiten.

Valerie was in Rode Zee in november
uitstekend

Warme temperaturen en constante zonneschijn werden alleen onderbroken door zeldzame koele avonden. Ideaal voor een ontspannen strandvakantie.

Maud van Donk was in Rode Zee in april
uitstekend

Zeer zonnig, helderblauwe lucht, lekker warm, rond de 29 graden. Ideaal om ontspannen te zonnen en zwemmen. Zeker een aanrader voor een voorjaarswandeling.

Erik Hoiting was in Rode Zee in september
uitstekend

Rond de 35 graden en constant zonnig, ideaal voor zonaanbidders. Er waren bijna nooit wolken, laat staan ​​regen. Echt het beste klimaat.

Merel Verhaag was in Rode Zee in juli
goed

Avonden zijn comfortabel. Draag zonnebrand!

Lennart was in Rode Zee in juni
redelijk

Er waren veel zonnige, warme dagen, ideaal om te zwemmen en te ontspannen. De hitte kan echter soms zo intens zijn dat het oncomfortabel wordt.

Wiel Nelis was in Rode Zee in augustus
uitstekend

Eigenlijknet iets te warm, vooral de wind die blaast de het lucht als een föhn in je gezicht, gevoelsmatig lijkt het wel boven de 40 graden.

Ben je de Rode Zee geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Rode Zee achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van de Rode Zee

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor de Rode Zee is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van de Rode Zee in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 21 23 25 28 31 33 34 35 33 30 26 23
Min °C 16 17 19 21 24 27 28 29 27 24 21 18
Water °C 25 24 24 24 26 28 30 30 29 29 28 26
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 1 0 1 1 1 0 0 0 0 1 1 1
Dagen regen 1 - - 1 1 - - - - 1 1 -
Dagen droog 30 28 31 29 30 30 31 31 30 30 29 31
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 7 9 12 12 13 12 12 10 10 9 7
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
UV-index 5 6 6 7 7 8 8 8 7 6 6 5

Klimaat van de Rode Zee per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor de Rode Zee? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer de Rode Zee

Vandaag is het bewolkt de de Rode Zee en er kan een lichte regenbui vallen. De temperatuur loopt op tot 26 graden Celsius. De wind waait sterk uit het noorden.

Bekijk het volledige weerbericht voor Rode Zee

Wil je weten wat voor weer het is de Rode Zee voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting de Rode Zee en zo ben je goed voorbereid op wat het weer de Rode Zee voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.