Het klimaat van Caïro en de beste reistijd

Het klimaat van Caïro in het kort

Caïro, gelegen in Egypte, ervaart een woestijnklimaat met hete zomers en mildere winters. In de zomer kunnen temperaturen oplopen tot 35°C, terwijl de wintermaanden koeler zijn met een laagtepunt rond de 9°C. Neerslag is schaars, waardoor de stad het grootste deel van het jaar droog blijft. Het meest opvallende weersverschijnsel in Caïro is de Khamsin-wind, een hete, droge woestijnwind die voornamelijk in het voorjaar waait en zand en stof vanuit de Sahara aanvoert. Deze kan het zicht aanzienlijk verminderen en zorgt voor een plotselinge temperatuurstijging.

Het klimaat van Caïro en de beste reistijd partly-cloudy-day 21°C

Klimaatdetails Caïro

  • Beste reistijd: maart t/m april en oktober t/m november
  • Jaartemperatuur: tussen 9°C en 35°C
  • Regen: 4 dagen per jaar en totaal 5 mm regen
  • Zonuren: 3542 zonuren per jaar

Klimaat van Caïro

De temperatuur overdag is warm tot heet, terwijl het 's nachts ook koud kan zijn. Regen zul je hier niet snel hebben. De gemiddelde jaartemperatuur voor Caïro is 29 graden Celsius en er valt 5 mm regen per jaar. Het is 354 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 50% en een UV-index van 6.

De warmste maand is juli met 36 graden Celsius. De koudste maand is januari met 19 graden Celsius.

Op vakantie naar Caïro?

Klimaatgemiddelden Caïro voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 19 en 36 graden Celsius en 's nachts tussen de 10 en 23 graden Celsius. Het regent 8 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 2 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3637 zonuren.

Temperatuurgrafiek Caïro

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Caïro.

Neerslaggrafiek Caïro

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Caïro.

Maximum temperatuur: tussen 19°C en 36°C
Warmste maand: 36°C in juli
Koudste maand: 19°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 10°C en 23°C
Droge dagen: 357 dagen
Dagen met regen: 8 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 2 mm
Aantal uren zon: 3637 uur

Caïro ligt in Egypte. Bekijk onze pagina over het klimaat van Egypte voor meer klimaatinfo over Egypte of bekijk andere bestemmingen.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Caïro.

Beste reistijd voor Caïro

De beste reistijd voor Caïro in Egypte is van maart t/m april en oktober t/m november. In deze periode heb je een hoge temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Caïro is 36°C in juli en de laagste is 19°C in januari.

Klimaattabel van Caïro

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Caïro is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Caïro in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 19 21 25 29 32 35 36 36 34 30 25 20
Min °C 10 11 12 14 18 21 22 23 21 19 16 12
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1
Dagen regen 1 1 2 1 - - - - - - 1 2
Dagen droog 30 27 29 29 31 30 31 31 30 31 29 29
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 7 10 12 12 13 13 12 11 9 7 7
Windkracht (Bft) 2 2 3 3 3 3 3 3 3 3 2 2
UV-index 4 5 5 6 7 7 7 7 7 6 5 4

Klimaat van Caïro per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Caïro? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Caïro

Vandaag is het bewolkt in Caïro en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 21 graden Celsius. De wind waait matig uit het westen.

Bekijk het volledige weerbericht voor Caïro

Wil je weten wat voor weer het is in Caïro voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Caïro en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Caïro voor je in petto heeft.

Ervaringen met het klimaat van Caïro

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Caïro.

goed

Het weer was overwegend zonnig, met aangename temperaturen overdag rond de 20 graden Celsius, ideaal voor buitenactiviteiten. Omdat de avonden echter wat fris waren, was een jas essentieel. Het weer is overwegend droog, met af en toe een bui.

goed

Ideaal voor ontspanning en culturele verkenning. Midden op de dag kan het echter behoorlijk warm worden.

goed

Hoewel de nachten koel waren, maakte de warme winterzon de dagen aangenaam. Zeer praktisch voor succesvolle vakantie-evenementen.

goed

Hoewel de temperatuur gedurende de dag aanzienlijk steeg, werd het nooit ondraaglijk warm. Tegen de avond werd het aanzienlijk kouder. Minder prettig was de sporadische zandstorm.

uitstekend

Het is heerlijk met het zonnetje erbij gaan regen het bevalt me goed nu is het september en ik ben nog steeds niet in Caïro eind september ga ik trouwen hier dus voorlopig Ben ik nog in Caïro met mn man heerlijk van het weer genieten ook in de avond varen op de Nijl heerlijk en overdag tikt de zon nog makkelijk de 38graden aan En geen regen dus wij genieten volop in cairo

Ben je in Caïro geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Caïro achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Bestemmingen in de buurt van Caïro

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.