Thorsmork in IJsland. Een wandelaar kijkt uit over de vallei

Ontdek IJsland: het land van vuur en ijs

IJsland is echt een vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Door de unieke ligging van het eiland heeft het veel spectaculaire vulkanische bezienswaardigheden zoals geisers en hotsprings. Er zijn gletsjers, prachtige watervallen en diepe fjorden. Naast al deze natuurpracht biedt Reykjavik volop cultuur en het is momenteel een van de meest trendy steden van Europa.

Met ons ruime aanbod aan reizen naar IJsland moet het zeker lukken de reis van jouw dromen te vinden. Ga jij voor buiten de gebaande paden of voor een rondreis waar je alle hoogtepunten bewondert? Buro Scanbrit tipt de mooiste rondreizen!

Ontdek de hoogtepunten van IJsland

De Strokkur bij de Geysir in de Golden Circle

Al rijdend over de ringweg passeer je prachtige watervallen, immense gletsjers, vissersdorpjes en zwarte zandstranden. Je wandelt over een gletsjer, gaat badderen in warmwaterbronnen en spot walvissen en papegaaiduikers vanuit Reykjavik. De Golden Circle met de indrukwekkende Gullfoss waterval, de geisers Strokkur en Geysir en de historische kloof in Thingvellir Nationaal Park ontbreekt ook niet tijdens je reis.

En in het land van de vulkanen mag een uitstapje naar een lavatunnel niet ontbreken. Je waant je in een andere wereld tijdens een boottocht tussen de ijsschotsen op het Fjallsárlón gletsjermeer. Tijdens de rondreis Sindri beleef je alle hoogtepunten van dit bijzondere land vanuit een vakantiewoning op verschillende locaties.

Maak zelf de Sindri rondreis

  • Rondreis IJsland naar alle hoogtepunten
  • Zowel voor stellen als gezinnen de ideale reis
  • Mogelijkheid tot bijboeken van geweldige excursies

De Golden Circle en de Diamond Circle

Gullfoss in IJsland

De Ólafur rondreis volgt de 2 bekendste routes over het eiland: de Golden Circle en de Diamond Circle.  Maak je klaar voor een reis vol hoogtepunten! De spuitende geiser bij Geysir, watervallen als Gullfoss, Goðafoss en Dettifoss en prachtige kloven bij Ásbyrgi en Thingvellir Nationaal Park.

Speur vanaf een (RIB-)boot op de Noordelijke IJszee naar walvissen. En volg de Hverfell Volcano Trail voor een wandeling over de gehele kraterrand en een fantastisch uitzicht op het Mývatn meer. Na deze reis neem je een koffer vol met herinneringen mee naar huis!

Maak zelf de Ólafur rondreis

  • De hoogtepunten van de Golden Circle en Diamond Circle
  • Watervallen, walvissen, vulkanen en Geysir
  • Vissersdorpjes en zeehondjes op Snæfellsnes

Op avontuur met de 4×4 huurauto naar de Askja vulkaan

4x4 met een jeep rondreis door IJsland

Zin in avontuur? Tijdens de Kristin rondreis ontdek je met je 4×4 huurauto het ongerepte en rustige noordoosten van IJsland. Je bewondert lavavelden, warmwaterbronnen en watervallen. Het absolute hoogtepunt van de reis is een dagtocht naar de beroemde Askja vulkaan. Met je 4×4 auto rijd je door het maanlandschap van de uitgestrekte hooglanden over gravel wegen en door kleine riviertjes!

Ook de hoogtepunten van de Diamond Circle, zoals de Ásbergi-canyon en de Dettifoss watervallen liggen op je route. Maak mooie wandelingen door lavavelden en over kraterranden en langs watervallen. Je IJsland ervaring maak je compleet tijdens een walvissafari en een geothermische warme bad met uitzicht op de lavavelden.

Maak zelf de Kristin rondreis

  • Naar de Askja vulkaan en incl. entree Mývatn
  • Nature Baths Bewonder de lavavelden, warmwaterbronnen en watervallen
  • Ontdek per 4×4 de uitgestrekte hooglanden van Noord-IJsland

Rondje IJsland in een week!

Hverir bij Mývatn met de geiser


In een korte tijd IJsland leren kennen? Beleef alle hoogtepunten in een week tijdens de Heida rondreis. Je vliegt rechtstreeks vanaf Rotterdam naar Akureyri, de noordelijkste luchthaven van IJsland. Je start je reis dus meteen in het noorden en vervolgens volg je de geasfalteerde ringweg het hele eiland rond. Onderweg stop je bij de belangrijke bezienswaardigheden. Je brengt een bezoek aan de Gullfoss waterval, en bewondert het spuitende water bij Geysir, de enorme Vatnajökull gletsjer en je geniet van de fjorden aan de oostkust.

In Mývatn maak je een wandeling door het lavalabyrinth Dimmuborgir met zijn bizarre lavaformaties. Om de hoek bij Hverir pruttelt en sist het onder je voeten, je wandelt langs dampende zwavelbronnen, stoompotten en kokende modderpoelen. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan de hoofdstad Reykjavík niet.

Maak zelf de Heide rondreis

  • Beleef alle hoogtepunten van IJsland in een week
  • Reykjavik, Geysir en Vatnajökull Nationaal Park
  • Voeg zelf excursies toe zoals een walvissafari

Lekker rustig spectaculair IJsland verkennen

Fjallsárlón gletsjermeer in IJsland


Wil je meer tijd en op je gemak IJsland verkennen? De rondreis Katla heeft een rustig reistempo, waarbij je op veel locaties 2 nachten verblijft. Ontdek de vulkanische wonderen in het noorden en het spectaculaire fjordengebied in het oosten. In het zuiden wandel je over het zwarte strand met uitzicht op de basaltformaties. Maak een spectaculaire boottocht op het Fjallsárlón gletsjermeer met ijsschotsen van immens formaat. Om je vervolgens weer te vergapen aan de spuitende geisers van Geysir, de Gullfoss waterval en Thingvellir Nationaal Park van de bekende Golden Circle route. Op het bergachtige schiereiland Snæfellsnes is het mogelijk om met een gids af te dalen in lavagrotten. En onderweg bezoek je vissersdorpjes en oude turfhuisjes. Kortom, IJsland op zijn best!

Maak zelf de Katla rondreis

  • Ontdek in rustig reistempo spectaculair IJsland
  • Vulkanische wonderen en imposante ijsschotsen
  • Maak geweldige wandelingen door de overweldigende natuur

Ga op droomreis naar IJsland

Uitzicht over watervallen in IJsland

Bekijk alle rondreizen door IJsland van Buro Scanbrit dé vakantiespecialist voor Noordwest-Europa, en vind jouw droomreis. En boek je een reis met vertrek vanaf Rotterdam rechtstreeks naar Noord-IJsland, dan begint jouw ontdekkingsreis meteen in Akureyri!

Maak zelf een rondreis door IJsland

Tip: op geselecteerde reizen en vertrekperiodes geldt een mooie korting oplopend tot € 200 per boeking!