Ga eens op vakantie naar het indrukwekkende Noorwegen

Veel mensen die een vakantie boeken, kijken vooral naar warme streken in het zuiden. Dit is enerzijds logisch als je op zonvakantie wilt. Je hebt dan (meestal) de garantie op zon. Maar anderzijds moeten we de Scandinavische landen ook niet onderschatten. In de zomer is de gemiddelde temperatuur in Noorwegen en Zweden ook zeker 25° Celsius.

Fantastische temperaturen die niet te hoog zijn, zodat je ook nog wat kunt ondernemen. In Noorwegen bijvoorbeeld, krijg je naast deze heerlijke temperaturen ook prachtige natuur cadeau tijdens je vakantie. Overweeg daarom eens een vakantie naar Noorwegen.

Met de auto naar Noorwegen

Autoweg in de Lofoten met witte huizen in Noorwegen

Je kunt het vliegtuig nemen naar Noorwegen, maar je vakantie wordt nog veelzijdiger als je met de auto naar Noorwegen rijdt. Je hebt in het land zelf dan alle vrijheid om waar ook naartoe te rijden. Zorg alleen dat je je autopapieren in orde hebt en kijk ook je autoverzekering na. Ga desnoods online nog je autoverzekering vergelijken. Zorg dat je voor je Noorse autovakantie bijvoorbeeld pechhulp in Europa hebt. Wel zo handig.

Waar je ook rekening mee moet houden is natuurlijk de overtocht naar Noorwegen. Je rijdt eerst naar Denemarken en vanuit hier neem je een ferry naar het zuiden van Noorwegen, waarna je door kunt rijden naar het noorden. Onderschat niet de afstanden in Noorwegen. Wil je vanuit het zuiden naar het meest noordelijke punt, dan duurt dit 30 uur. De wegen zijn gelukkig wel erg goed, je moet alleen rekening houden met diverse tolwegen.  

Adembenemende Noorse natuur

Zodra je door Noorwegen rijdt, zul je onder de indruk zijn van de prachtige Noorse natuurschoon. Noorwegen heeft de meeste en mooiste fjorden ter wereld, met prachtige uitkijkpunten over de hoge bergen en diepe dalen. Je zult daarom regelmatig je auto even aan de kant zetten om van een uitkijkpunt te genieten en prachtige foto's te maken.

Soms kom je een waterval tegen en op sommige punten is de natuur zo rustig en vredevol dat het werkelijk doodstil is. Geen geruis van auto's in de buurt, maar genieten van optimale rust en stilte. Kom je zomers boven de poolcirkel, dan geniet je van de magische midzomernachten. De zon gaat dan nooit helemaal onder en je geniet van prachtig gekleurde luchten.

Noorderlicht met verlichte huizen in de Lofoten, Noorwegen

Oslo is zeker de moeite waard

In het zuiden van Noorwegen ligt de hoofdstad Oslo. Deze stad moet je gezien hebben en er zijn ook veel bezienswaardigheden. Het gemeentehuis van Oslo doet tevens dienst als kunstmuseum en ook in het Akershus, een vesting van voor de middeleeuwen, leer je de Noorse geschiedenis kennen.

Het Vigelandpark is gratis te bezoeken en staat vol met bronzen en stenen beelden die door de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland zijn gemaakt. In de zomermaanden is het ook mogelijk om het 19e eeuwse koninklijk paleis van de Noorse koning te bezoeken.