Het klimaat van Ksamil en de beste reistijd

Ksamil, gelegen in Albanië, heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur varieert tussen de 9 en 31 graden. Neerslag is gelijkmatig verdeeld over het hele jaar, waardoor er geen duidelijk regenseizoen is. De lente en de herfst zijn aangenaam met aangename temperaturen en weinig neerslag. In de zomermaanden kunnen temperaturen oplopen tot boven de 30 graden, ideaal voor zonaanbidders. Over het algemeen geniet Ksamil van veel zonuren en een aangename bries vanaf de Middellandse Zee. Perfecte omstandigheden voor een ontspannen vakantie aan het strand.

Klimaat van Ksamil

Het klimaat van Ksamil, een pittoresk dorpje in Albanië, is een fascinerende mix van mediterrane warmte en zachte winters, waardoor het een ideale bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar zon, zee, en cultuur. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 19 graden Celsius en ongeveer 800 mm neerslag per jaar, biedt Ksamil een comfortabele omgeving voor bezoekers gedurende het hele jaar.

De zomers zijn er heet en droog, met juli als warmste maand, waarin de temperaturen oplopen tot 28 graden Celsius. In tegenstelling tot de zomer, biedt de winter mildere temperaturen, met januari als koudste maand, waarin het kwik daalt tot 12 graden Celsius.

Klimaatdetails Ksamil

  • Beste reistijd: mei t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 9°C en 31°C
  • Zeetemperatuur: tussen 15°C en 30°C
  • Regen: 146 dagen per jaar en totaal 800 mm regen
  • Zonuren: 3341 zonuren per jaar

De beste reistijd

De beste periode om Ksamil te bezoeken is van mei tot en met september. Gedurende deze maanden genieten bezoekers van warme temperaturen en weinig neerslag, wat het perfect maakt voor stranddagen en het verkennen van de omgeving. De hoogste gemiddelde temperatuur in Ksamil bereikt 28°C in juli, terwijl de laagste gemiddelde temperatuur 12°C is in januari. De zeetemperatuur varieert tussen een aangename 15°C en een warme 30°C, waardoor zwemmen en watersporten bijna het hele jaar door mogelijk zijn.

Klimaatgemiddelden en weersverwachtingen

Ksamil geniet van een gemiddelde temperatuur die overdag schommelt tussen de 12 en 28 graden Celsius en 's nachts tussen de 9 en 24 graden Celsius. Met 146 regendagen per jaar en een totale neerslag van ongeveer 800 mm, blijft het grootste deel van het jaar droog, waardoor het een uitstekende locatie is voor buitenactiviteiten. De regio profiteert ook van 3341 zonuren per jaar, wat bijdraagt aan het aangename klimaat.

Persoonlijke ervaringen

Bezoekers van Ksamil die op onze website hun ervaringen met het weer deelden, variërend van warme en zonnige dagen tot onverwachte regenbuien. Sommige dagen kunnen verrassend warm zijn, met temperaturen rond de 20°C, terwijl andere dagen grijs en regenachtig kunnen zijn.

Het weer in Ksamil kan onvoorspelbaar zijn, met vroege winterstormen of onverwachte zonnige dagen in de winter. Juni wordt vaak beschreven als een geweldige maand om Ksamil te bezoeken, met meestal zonnig weer, aangename temperaturen rond de 25°C, en sporadische regenbuien die voor verkoeling zorgen.

Klimaatgemiddelden Ksamil voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 12 en 28 graden Celsius en 's nachts tussen de 9 en 24 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 15 en 30 graden Celsius. Het regent 146 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 800 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3341 zonuren.

Temperatuurgrafiek Ksamil

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Ksamil.

Neerslaggrafiek Ksamil

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Ksamil.

Maximum temperatuur: tussen 12°C en 28°C
Warmste maand: 28°C in juli
Koudste maand: 12°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 9°C en 24°C
Zeetemperatuur: tussen 15°C en 30°C
Droge dagen: 219 dagen
Dagen met regen: 146 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 800 mm
Aantal uren zon: 3341 uur

Ksamil ligt in Albanië. Bekijk onze pagina over het klimaat van Albanië voor meer klimaatinfo over Albanië of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Ksamil

De beste reistijd voor Ksamil in in Albanië is van mei t/m september. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Ksamil is 28°C in juli en de laagste is 12°C in januari. De hoogste watertemperatuur is 30°C en op z’n koudst is het water 15°C.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Ksamil.

Ervaringen met het klimaat van Ksamil

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Ksamil.

Inge Lenders was in Ksamil in november
redelijk

Sommige dagen waren warm en zonnig (rond de 20°C), andere grijs en regenachtig. Temperatuurverschillen kunnen onverwacht zijn. Het was een beetje teleurstellend, maar oké.

Floris was in Ksamil in maart
redelijk

Echte warmte was er niet, al scheen de zon regelmatig. Als je van zacht weer houdt, is dat geweldig.

Bas was in Ksamil in december
redelijk

Er waren veel bewolkte dagen, de temperatuur lag rond de 15 graden. Zeker niet de beste tijd om te relaxen in de zon, maar wel ideaal als je niet van de hitte houdt.

Valerie was in Ksamil in januari
redelijk

Hoewel het weer over het algemeen mild is, kan het verraderlijk onvoorspelbaar zijn. Vroege winterstormen zijn zeker mogelijk. Aan de andere kant maken minder reizigers het leven wat rustiger.

Koen Wetzels was in Ksamil in juni
goed

Juni in Ksamil was geweldig. Meestal zonnig met wat regen. De temperatuur lag rond de 25°C, perfect voor op het strand. 's Avonds kan het koud worden, dus een lichte jas is een goed idee.

Liv Widdershoven was in Ksamil in februari
redelijk

Het weer in Ksamil in februari was gemengd: verschillende dagen waren verrassend zonnig en warm, afgewisseld met koele, regenachtige dagen. Natuurlijk was het geen perfecte strandvakantie, maar het was toch leuk.

Karin was in Ksamil in oktober
goed

Hoewel de temperatuur rond de 20 graden lag, iets koeler dan in de zomer, was het nog steeds warm genoeg om naar het strand te gaan en buiten te dineren. Een beetje regen, maar over het algemeen mooi vakantieweer.

Merel Berkouwer was in Ksamil in april
redelijk

De temperatuur was aangenaam, tussen de 18 en 24 graden. Het was goed voor buitenactiviteiten, maar niet ideaal om te zwemmen.

Lennart was in Ksamil in juli
goed

Juli in Ksamil is midzomer met overwegend zonnig weer. De temperaturen kunnen oplopen tot 30 graden, dus wees voorbereid op de hitte. Sporadische onweersbuien zorgen voor afwisseling. Kortom een ​​goede zomerplek.

Julia van Oerle was in Ksamil in augustus
goed

Zonnig en aangenaam, perfect voor stranddagen. Er waren meerdere onverwachte regenbuien, maar deze hadden geen invloed op de vakantie.

Lammert was in Ksamil in september
goed

Veel zon maar soms ook onverwachte regen. Door de hoge luchtvochtigheid was het af en toe wat benauwd.

Ben je in Ksamil geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Ksamil achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Ksamil

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Ksamil is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Ksamil in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 12 12 14 17 20 24 28 28 25 21 17 13
Min °C 9 10 11 13 17 20 23 24 21 18 15 11
Water °C 15 15 15 17 21 25 28 30 27 22 20 16
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 125 88 69 39 35 24 7 8 56 102 156 91
Dagen regen 17 17 15 13 13 9 5 4 11 13 14 15
Dagen droog 14 11 16 17 18 21 26 27 19 18 16 16
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 7 8 10 12 12 12 12 10 8 6 6
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
UV-index 3 3 4 5 5 6 7 7 6 5 4 3

Klimaat van Ksamil per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Ksamil? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Ksamil

Vandaag is het bewolkt in Ksamil en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 22 graden Celsius. De wind waait zwak uit het noordwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Ksamil

Wil je weten wat voor weer het is in Ksamil voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Ksamil en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Ksamil voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Ksamil

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.