Het klimaat van Salou en de beste reistijd

Salou, gelegen in Spanje, heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot zo'n 30 graden, terwijl het in de winter gemiddeld rond de 8 graden is. De neerslag is gelijkmatig verdeeld over het jaar, met af en toe een verfrissende bui. Over het algemeen kun je in Salou genieten van veel zonneschijn en aangename temperaturen. De perfecte bestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand!

Klimaat van Salou

Salou, een bruisende kustplaats aan de Costa Dorada in Spanje, is een populaire bestemming voor zonzoekers en avonturiers. Met zijn gouden stranden, levendige boulevard en nabijheid tot het beroemde PortAventura World, trekt Salou jaarlijks duizenden bezoekers. Wat het weer betreft, biedt Salou een aangenaam mediterraan klimaat dat garant staat voor een heerlijke vakantie, ongeacht het seizoen.

Salou's aangename klimaat, gecombineerd met zijn prachtige stranden, culturele bezienswaardigheden en nabijheid tot avontuurlijke attracties, maakt het tot een topbestemming aan de Spaanse kust.

Klimaatdetails Salou

  • Beste reistijd: mei t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 8°C en 30°C
  • Zeetemperatuur: tussen 14°C en 27°C
  • Regen: 111 dagen per jaar en totaal 320 mm regen
  • Sneeuw: 1 dagen per jaar
  • Zonuren: 3394 zonuren per jaar

Het mediterrane klimaat van Salou

Salou geniet van een typisch mediterraan klimaat, gekenmerkt door hete, droge zomers en milde, vochtige winters. De gemiddelde jaartemperatuur in Salou is ongeveer 19 graden Celsius, wat het een ideale bestemming maakt voor diegenen die op zoek zijn naar zon en warmte. Met ongeveer 217 droge dagen per jaar en een gemiddelde luchtvochtigheid van 69%, biedt Salou een comfortabel klimaat voor allerlei buitenactiviteiten, van zwemmen en zonnebaden tot wandelen en sightseeing.

De warmste maand is juli, met een gemiddelde temperatuur van 28 graden Celsius, terwijl januari de koudste maand is met een gemiddelde van 12 graden Celsius. Ondanks de overwegend droge dagen, ontvangt Salou ongeveer 320 mm neerslag per jaar, verspreid over 111 regendagen, voornamelijk in de herfst en wintermaanden. Sneeuw is een zeldzaamheid in Salou, met gemiddeld slechts één sneeuwdag per jaar, wat bijdraagt aan de aantrekkingskracht van de stad als een winterzonbestemming.

Beste reistijd voor Salou

De beste tijd om Salou te bezoeken hangt grotendeels af van persoonlijke voorkeuren en het soort activiteiten dat je wilt ondernemen. Voor liefhebbers van zon en zee is de periode van juni tot september ideaal, met lange zonnige dagen en zeetemperaturen die aangenaam warm zijn voor zwemmen en watersporten. De zeetemperatuur varieert gedurende het jaar van 14 tot 27 graden Celsius, waarbij de warmste maanden ook de beste omstandigheden bieden voor een duik in de Middellandse Zee.

Voor diegenen die de drukte willen vermijden en toch van goed weer willen genieten, zijn de maanden mei en oktober uitstekende keuzes. Deze maanden bieden mildere temperaturen, minder drukte en vaak lagere prijzen voor accommodatie en attracties. Bovendien is het weer in deze periodes nog steeds warm genoeg voor de meeste buitenactiviteiten, terwijl de koelere avonden perfect zijn voor ontspannen wandelingen langs de promenade of het verkennen van de lokale gastronomie.

Klimaatgemiddelden en weerpatronen

Het weer in Salou wordt beïnvloed door zijn geografische ligging aan de kust, wat resulteert in aangename briesjes tijdens de hete zomermaanden en mildere temperaturen in de winter dan in het binnenland van Spanje. De temperatuur overdag varieert van 12 tot 28 graden Celsius gedurende het jaar, met nachttemperaturen die iets koeler zijn, variërend van 6 tot 22 graden Celsius. Deze gematigde temperaturen maken Salou tot een aantrekkelijke bestemming voor een breed scala aan bezoekers, van gezinnen en koppels tot solo-reizigers.

Met meer dan 3394 zonuren per jaar is Salou een zonovergoten paradijs voor iedereen die op zoek is naar een dosis vitamine D. De UV-index in Salou is gemiddeld 4, wat betekent dat zonnebrandcrème en beschermende kleding aanbevolen zijn, vooral tijdens de zomermaanden wanneer de zon op zijn sterkst is.

Klimaatgemiddelden Salou voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 12 en 28 graden Celsius en 's nachts tussen de 6 en 22 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 14 en 27 graden Celsius. Het regent 111 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 320 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 1 dag per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 3394 zonuren.

Temperatuurgrafiek Salou

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Salou.

Neerslaggrafiek Salou

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Salou.

Maximum temperatuur: tussen 12°C en 28°C
Warmste maand: 28°C in juli
Koudste maand: 12°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 6°C en 22°C
Zeetemperatuur: tussen 14°C en 27°C
Droge dagen: 253 dagen
Dagen met regen: 111 dagen
Dagen met sneeuw: 1 dag
Totale regensom: 320 mm
Aantal uren zon: 3394 uur

Salou ligt in Spanje. Bekijk onze pagina over het klimaat van Spanje voor meer klimaatinfo over Spanje of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Salou

De beste reistijd voor Salou in in Spanje is van mei t/m oktober. In deze periode heb je een warme temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Salou is 28°C in juli en de laagste is 12°C in januari. De hoogste watertemperatuur is 27°C en het wordt niet kouder dan 14°C.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Salou.

Ervaringen met het klimaat van Salou

Plaats je review over je ervaringen met het weer van Salou.

Ben je in Salou geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Salou achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Salou

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Salou is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Salou in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 12 12 15 17 21 25 28 28 25 21 16 13
Min °C 7 6 9 11 14 18 21 22 19 16 11 8
Water °C 14 14 14 17 21 26 27 27 27 25 20 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 18 18 30 33 23 21 15 22 33 49 40 18
Dagen regen 7 7 11 13 10 8 7 9 12 12 9 6
Dagen sneeuw - 1 - - - - - - - - - -
Dagen droog 24 20 20 17 21 22 24 22 18 19 21 25
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 9 9 9 12 12 12 10 9 9 7 7
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 3 2 2 2 2 3 3 3
UV-index 3 3 4 4 5 6 6 6 6 4 3 3

Klimaat van Salou per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Salou? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Salou

Bekijk het volledige weerbericht voor Salou

Wil je weten wat voor weer het is in Salou voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Salou en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Salou voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.