Het klimaat van Malgrat de Mar en de beste reistijd

Malgrat de Mar in Spanje kent aangename temperaturen met milde winters en hete zomers. De gemiddelde temperatuur varieert tussen de 10 en 30 graden Celsius. Neerslag valt voornamelijk in de wintermaanden, terwijl de zomermaanden over het algemeen droog zijn. De zon schijnt regelmatig en het weer is meestal zonnig en aangenaam. Malgrat de Mar is een populaire bestemming voor zonaanbidders vanwege het mediterrane klimaat. Het weer is ideaal voor strandactiviteiten en het verkennen van de omgeving. Kortom, Malgrat de Mar biedt een heerlijk klimaat met warme zomers en milde winters, perfect voor een ontspannen vakantie aan de Costa Brava.

Klimaat van Malgrat de Mar

De zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. De gemiddelde jaartemperatuur voor Malgrat de Mar is 18 graden Celsius en er valt 348 mm regen per jaar. Het is 213 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 72% en een UV-index van 5.

Klimaatdetails Malgrat de Mar

  • Beste reistijd: mei t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 10°C en 30°C
  • Zeetemperatuur: tussen 14°C en 27°C
  • Regen: 115 dagen per jaar en totaal 348 mm regen
  • Zonuren: 3342 zonuren per jaar

De warmste maand is juli met 26 graden Celsius. De koudste maand is januari met 12 graden Celsius.

Klimaatgemiddelden Malgrat de Mar voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 12 en 26 graden Celsius en 's nachts tussen de 7 en 22 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 14 en 27 graden Celsius. Het regent 115 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 348 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3342 zonuren.

Temperatuurgrafiek Malgrat de Mar

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Malgrat de Mar.

Neerslaggrafiek Malgrat de Mar

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Malgrat de Mar.

Maximum temperatuur: tussen 12°C en 26°C
Warmste maand: 26°C in juli
Koudste maand: 12°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 7°C en 22°C
Zeetemperatuur: tussen 14°C en 27°C
Droge dagen: 250 dagen
Dagen met regen: 115 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 348 mm
Aantal uren zon: 3342 uur

Malgrat de Mar ligt in Spanje. Bekijk onze pagina over het klimaat van Spanje voor meer klimaatinfo over Spanje of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Malgrat de Mar

De beste reistijd voor Malgrat de Mar in in Spanje is van mei t/m oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Malgrat de Mar is 26°C in juli en de laagste is 12°C in januari. De hoogste watertemperatuur is 27°C en het wordt niet kouder dan 14°C.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Malgrat de Mar.

Ervaringen met het klimaat van Malgrat de Mar

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Malgrat de Mar.

Joyce was in Malgrat de Mar in april
goed

April in Malgrat de Mar was best aangenaam. De temperatuur lag rond de 20 graden, ideaal voor buitenactiviteiten. We hadden een paar regenachtige dagen, maar over het algemeen was het zonnig en warm.

Fabian was in Malgrat de Mar in februari
redelijk

De dag was vaak zonnig, maar nog steeds behoorlijk koel. Ook vielen er af en toe regenbuien, dus het was zeker geen strandweer.

Aaltje was in Malgrat de Mar in september
goed

De temperatuur was zeer aangenaam en er viel weinig regen. Maar let op: het kan 's avonds fris zijn. Een lichte jas wordt aanbevolen.

Zenna Veerkamp was in Malgrat de Mar in juni
uitstekend

Iedere dag felle zon en aangename temperaturen. Gelukkig is het niet te warm. Het waaide een aantal dagen, maar over het algemeen was het weer ideaal voor een ontspannende vakantie.

Marit was in Malgrat de Mar in januari
redelijk

Het weer kan echter onvoorspelbaar zijn en af ​​en toe regenbuien veroorzaken. Geweldig om te wandelen, maar misschien niet voor stranddagen.

Petra was in Malgrat de Mar in december
redelijk

Warm was het zeker niet, maar vergeleken met de Nederlandse winters was het mild, met een gemiddelde temperatuur van 15 graden. Er waren ook regenachtige dagen waardoor de vakantie in Spanje wat tegenviel.

David was in Malgrat de Mar in oktober
goed

Niet te warm maar toch erg zonnig. De temperatuur lag rond de 23 graden, wat perfect was voor een wandeling door de stad of ontspannen op het strand. Er waren een paar regenachtige dagen, maar over het algemeen was alles prima.

Nico was in Malgrat de Mar in maart
goed

Overdag was het vaak rond de 18 graden, behoorlijk warm voor de tijd van het jaar. Er vielen enkele buien, maar overwegend zonnig. In de avonduren is het koeler, dus een extra laag kleding is aan te raden.

Hans was in Malgrat de Mar in oktober
uitstekend

In de herfstvakantie in Margrat de mar geweest. Overdag prima te doen. Lekker in zee gezwommen en zwembad van het hotel was ook te doen. In de avond kan het wat frisser worden, maar echt koud was het zeker niet. We hadden van de 10 dagen 1 halve dag wat regen en 1 avond rond 20:00 uur een ferme onweersbui. Gezien het weer en de goedkope hotelprijs is deze vakantie zeer goed bevallen!

Ben je in Malgrat de Mar geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Malgrat de Mar achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Malgrat de Mar

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Malgrat de Mar is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Malgrat de Mar in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 12 12 14 16 19 23 26 26 24 21 16 13
Min °C 8 7 9 12 14 18 21 22 19 16 12 9
Water °C 14 14 14 17 21 26 27 27 27 25 20 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 23 19 36 32 25 21 18 20 34 55 50 15
Dagen regen 8 8 10 12 10 9 9 9 13 11 10 6
Dagen droog 23 20 21 18 21 21 22 22 17 20 20 25
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 9 9 9 11 12 12 11 9 8 7 7
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 2 2 2 2 2 3 3 3
UV-index 3 3 4 4 5 6 6 6 6 5 4 4

Klimaat van Malgrat de Mar per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Malgrat de Mar? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Malgrat de Mar

Vandaag is er veel bewolking in Malgrat de Mar en er kan een lichte regenbui vallen. De temperatuur loopt op tot 15 graden Celsius. De wind waait sterk uit het oosten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Malgrat de Mar

Wil je weten wat voor weer het is in Malgrat de Mar voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Malgrat de Mar en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Malgrat de Mar voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Malgrat de Mar

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.