Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Málaga?

Málaga heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 25°C. Gedurende het jaar variëren de maandelijkse temperaturen van een minimum van 17°C tot een maximum van 34°C.

Jaarlijks valt er gemiddeld 385 mm neerslag in Málaga. Ter vergelijking, in Nederland valt er 862 mm neerslag per jaar.

De beste reistijd voor een zonvakantie naar Málaga is februari tot en met december. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Málaga te bezoeken. In de andere maanden van het jaar heb je teveel neerslag of is de temperatuur ongeschikt voor een zonovergoten vakantie.

Goedkope zonvakanties naar Málaga Link


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 17 18 20 22 25 30 32 34 29 25 20 18
Neerslag (mm) 51 36 79 31 29 3,4 0,1 0,7 19 40 55 40

Wil je naar Málaga?

Mis de beste vakantiedeals voor Málaga niet en ontdek wat onze partners voor jou in petto hebben. Klik op een logo voor alle vakantieaanbiedingen.

UitstekendStarStarStarStarStar

Niets dan felle zon en verzengende temperaturen; Ideaal voor... meer

Celine Geelen

UitstekendStarStarStarStarStar

Ideaal voor een ontspannen, zonnige vakantie buiten het norm... meer

Lianne Veldhoen

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 25°C
  • Hoogste temperatuur: 34°C in augustus
  • Laagste temperatuur: 17°C in januari
  • Neerslag: 385 mm per jaar, gemiddeld 32 mm per maand
  • Droogste maanden: 0,1 mm in juli, 0,7 mm in augustus en 3,4 mm in juni
  • Natste maanden: 79 mm in maart, 55 mm in november en 51 mm in januari

Klimaattabel van Málaga

De klimaattabel van Málaga toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 17 18 20 22 25 30 32 34 29 25 20 18
Temp. min (°C) 8 9 11 13 16 19 22 22 19 16 11 9
Neerslag (mm) 51 36 79 31 29 3,4 0,1 0,7 19 40 55 40
UV-index 5 6 7 8 9 9 9 9 8 6 5 5

Gemiddelde temperatuur per maand in Málaga

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Málaga, Spanje. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Málaga, Spanje

Gemiddelde neerslag per maand in Málaga

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Málaga, Spanje gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Málaga, Spanje

Gemiddelde UV-index per maand in Málaga

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Málaga, Spanje. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Málaga, Spanje

Temperatuur per jaar in Málaga

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Málaga, Spanje. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Málaga, Spanje

Neerslagsom per jaar in Málaga

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen jaren is gevallen in Málaga, Spanje. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Málaga, Spanje

Meer klimaatinfo over Málaga

Het klimaat van Málaga, een stad gelegen aan de zuidkust van Spanje, is ongetwijfeld een van de grootste trekpleisters van de stad. Waardoor het een ideale bestemming is voor vakantiegangers, expats en iedereen die op zoek is naar een aangename plek om te wonen of te bezoeken, ongeacht het seizoen. Met zijn zachte winters, warme zomers, en overvloed aan zonlicht, biedt Málaga een klimaat dat moeilijk te overtreffen is, een ware mediterrane oase die blijft aantrekken en betoveren.

Een mediterrane oase

Málaga geniet van een typisch mediterraan klimaat, gekenmerkt door hete, droge zomers en milde winters. Dit klimaatpatroon maakt de stad tot een aantrekkelijke bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een aangename ontsnapping aan de meer extreme weersomstandigheden elders.

De gemiddelde jaartemperatuur in Málaga is een comfortabele 21 graden Celsius, met een relatief lage jaarlijkse neerslag van ongeveer 207 mm. Het is merendeels droog gedurende het jaar, met een gemiddelde luchtvochtigheid van 68% en een UV-index van 5, wat bijdraagt aan de meer dan 3400 zonuren per jaar.

Zomerse hitte en winterse warmte

De zomermaanden in Málaga zijn bijzonder warm, met juli als de warmste maand waarin de temperaturen gemiddeld rond de 28 graden Celsius liggen. Echter, de nabijheid van de stad aan de zee helpt om de hitte draaglijker te maken, met een verkoelende bries die vaak vanaf het water waait. In tegenstelling tot veel andere regio's, waar de zomerse hitte ondraaglijk kan zijn, biedt Málaga een comfortabele warmte die perfect is voor zowel ontspanning aan het strand als voor het verkennen van de stad.

De winters zijn mild met januari als de koudste maand, waarin de temperaturen gemiddeld rond de 14 graden Celsius liggen. Deze milde temperaturen, gecombineerd met de stad's zonnige dagen, maken Málaga tot een populaire winterbestemming voor iedereen die op zoek is naar een ontsnapping aan de koude en sombere wintermaanden in hun thuislanden.

Beste klimaat in heel Europa

Sommige bezoekers geven de voorkeur aan nabijgelegen steden zoals Almería, vanwege het drogere klimaat, of Marbella, die iets koelere zomers heeft dan Málaga. Echter, velen zijn het erover eens dat de kust van Spanje, met Málaga in het bijzonder, het beste klimaat in heel Europa biedt, met milde winters, voldoende zomerwarmte om zwembaden en de Middellandse Zee aangenaam te verwarmen, en genoeg regenval om de natuurlijke vegetatie te ondersteunen zonder overmatig te zijn.

Beste reistijd voor Málaga

Malaga is een populaire zonbestemming aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Als je van de warmte en de zon houdt, dan is Malaga de plaats waar je moet zijn. De beste tijd om Malaga te bezoeken is tussen mei en oktober.

Malaga is gezegend met een uitstekend mediterraan klimaat met het hele jaar door veel zon. De zomerperiode is lang van mei tot oktober met hete temperaturen in juli en augustus. Deze twee maanden zijn niet aan te raden voor een stedentrip. Je kunt dan beter in het voorjaar of najaar een bezoek brengen.

Het weer in de winter is mild en de zee is dan nog warm genoeg om een duik te nemen. Als je afgekoeld uit het water komt, warmt de zon je in een mum van tijd weer op. Dit alles samen maakt het een plaats die het hele jaar door bezocht kan worden.

Ervaringen met het weer in Málaga

Het weer in Málaga wordt gemiddeld beoordeeld met 4,3 van 5 sterren door 13 bezoekers.

Schrijf je eigen beoordeling
Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Met een lichte trui kun je genieten van de zonovergoten terrassen en de milde temperaturen. Er waren een paar regenachtige dagen, maar over het algemeen heerste er een aangename lentesfeer.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Koeler dan de zomer, maar gemiddeld nog steeds rond de 20 graden. De perfecte ontsnapping aan het koude Nederlandse klimaat! Er waren een paar regenachtige dagen, maar het grootste deel van de dag was zonnig.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

De dagen waren helder en er viel nauwelijks regen. De avonden werden aanzienlijk kouder. Prachtig vakantieweer.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Veel zon, maar soms regent het. De avonden waren koel, dus een lichte jas was noodzakelijk. Kortom een ​​prettige ervaring.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Niets dan felle zon en verzengende temperaturen; Ideaal voor een zonnige vakantie. Zorg voor voldoende zonnebrandcrème!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Ideaal voor een ontspannen, zonnige vakantie buiten het normale seizoen. Voor de sneeuw hoef je hier niet te zijn, maar de zon maakt alles goed!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Het weer was ontzettend zonnig en de temperatuur varieerde aangenaam tussen de 20 en 28 graden. Ideaal om te ontspannen op het strand of om de stad te verkennen. Een absolute 5-sterrenervaring!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Overdag is het heerlijk warm met een stralende zon en 's avonds is het aangenaam koel. Wij hebben iedere dag kunnen genieten van de natuur. Een ideale plek om te zonnebaden!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Overdag is er vrijwel geen wolkje aan de lucht. De avond is mild, ideaal om te ontspannen in de frisse lucht. Een ideale plek voor zonaanbidders!

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Een welkome afwisseling van de drukte van het stadsleven, ideaal om te zonnebaden en te ontspannen.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Ik had geluk met het weer in januari 2023. De temperaturen schommelden tussen 18 en 26 graden in de schaduw. De zon was hele dagen aanwezig. ´S avonds werd wel fris. Gewoon perfect!

Weerervaring: Matig StarStarStar

Was koud en somber ook wat regen in de middag werd het wel aangenamer Aan de kust veel beter weer dan in de bergen..

Weerervaring: Slecht StarStar

Van 1 t/m 27 maart 2022 was het ronduit slecht. Wind, storm, saharazand en heel veel regen. Temperatuur schommelde tussen de 13 en 17 graden.

Ben je ooit in Málaga geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Málaga achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Málaga per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Málaga en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Málaga kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Eilanden in Spanje

Costa's in Spanje

Terug naar boven