Het klimaat van La Palma en de beste reistijd

La Palma in Spanje kent een mediterraans klimaat met warme zomers en milde winters. De gemiddelde minimumtemperatuur is 15 graden, terwijl de maximumtemperatuur kan oplopen tot 28 graden. Neerslag valt voornamelijk in de wintermaanden, van november tot maart. De zon schijnt het hele jaar door, waardoor La Palma een aangename bestemming is voor liefhebbers van zon en zee. De Passaatwinden zorgen voor een aangename verkoeling tijdens de warme zomermaanden. La Palma staat bekend om haar heldere blauwe luchten en prachtige zonsondergangen. Het eiland biedt een ideale combinatie van zon, zee en natuur, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel zonvakanties als actieve vakanties in de natuur.

Klimaat van La Palma

Het eiland La Palma, gelegen in de Canarische Eilanden, wordt gezegend met een tropisch savanneklimaat dat het hele jaar door warmte biedt, met zowel natte als droge seizoenen die het karakter van het eiland bepalen. Dit klimaattype kenmerkt zich door milde temperaturen en een gematigde neerslag, wat La Palma tot een aantrekkelijke bestemming maakt voor reizigers die op zoek zijn naar zon, zee en natuurlijke schoonheid.

Het klimaat van La Palma, gekenmerkt door zijn tropische savanneklimaat, biedt het hele jaar door aangename temperaturen, voldoende zonneschijn en milde neerslag.

Klimaatdetails La Palma

  • Beste reistijd: mei t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 15°C en 28°C
  • Zeetemperatuur: tussen 20°C en 25°C
  • Regen: 50 dagen per jaar en totaal 89 mm regen
  • Zonuren: 3378 zonuren per jaar

Gemiddelde klimaatgegevens van La Palma

Volgens statistieken is de gemiddelde jaartemperatuur op La Palma een aangename 21 graden Celsius. Deze constante warmte wordt geaccentueerd door een gemiddelde luchtvochtigheid van 76% en een UV-index van 6, wat betekent dat de zonkracht hoog is gedurende het hele jaar. Dit maakt het eiland een paradijs voor zonliefhebbers en strandgangers.

Seizoensgebonden variaties

Hoewel La Palma het hele jaar door een mild klimaat heeft, zijn er subtiele variaties tussen de seizoenen die de ervaring van een bezoek aan het eiland kunnen beïnvloeden. Augustus wordt beschouwd als de warmste maand, met temperaturen die oplopen tot 24 graden Celsius, terwijl januari de koudste maand is, met een gemiddelde temperatuur van 19 graden Celsius. Deze seizoensgebonden schommelingen zijn echter niet zo uitgesproken als op veel andere bestemmingen.

Dagelijkse en nachtelijke temperaturen

Overdag schommelen de temperaturen op La Palma doorgaans tussen de 19 en 24 graden Celsius, terwijl de nachten iets koeler zijn met een bereik van 18 tot 23 graden Celsius. Deze stabiele temperaturen dragen bij aan het comfort van reizigers en stellen hen in staat om het eiland zowel overdag als 's avonds te verkennen zonder extreme schommelingen in temperatuur te ervaren.

Neerslag en zonuren

La Palma ontvangt gemiddeld 89 mm neerslag per jaar, verspreid over ongeveer 50 dagen. Dit betekent dat regen zeker voorkomt, maar niet in overvloed, waardoor het eiland zijn kenmerkende groene landschappen kan behouden. Wat betreft zonuren, zijn er gedurende het hele jaar maar liefst 3378 uur zonneschijn, waardoor er ruimschoots gelegenheid is om van de buitenlucht en de natuur te genieten.

Zeetemperatuur

Voor liefhebbers van watersport en strandactiviteiten biedt La Palma ook aangename zeetemperaturen, die variëren tussen de 20 en 25 graden Celsius gedurende het hele jaar. Deze warme wateren maken het eiland ideaal voor zwemmen, snorkelen en andere maritieme avonturen, ongeacht het seizoen.

Klimaatgemiddelden La Palma voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 19 en 24 graden Celsius en 's nachts tussen de 18 en 23 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het regent 50 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 89 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3378 zonuren.

Temperatuurgrafiek La Palma

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor La Palma.

Neerslaggrafiek La Palma

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor La Palma.

Maximum temperatuur: tussen 19°C en 24°C
Warmste maand: 24°C in augustus
Koudste maand: 19°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 18°C en 23°C
Zeetemperatuur: tussen 20°C en 25°C
Droge dagen: 315 dagen
Dagen met regen: 50 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 89 mm
Aantal uren zon: 3378 uur

La Palma hoort bij Spanje. Bekijk onze pagina over het klimaat van Spanje voor meer klimaatinfo over Spanje of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor La Palma

De beste reistijd voor La Palma, Spanje is mei t/m oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en bijna geen neerslag. Op het eiland La Palma is de warmste maand augustus met 24°C en het meest koud is het in januari met 19°C. De maximale watertemperatuur is 25°C en de laagste watertemperatuur is 20°C.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in La Palma.

Ervaringen met het klimaat van La Palma

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van La Palma.

Yara van Muijden was in La Palma in september
uitstekend

Er was voldoende zon, maar niet te warm. Ideaal om de natuur te verkennen of te ontspannen op het strand.

Nico was in La Palma in oktober
uitstekend

Niet te warm, perfect voor het verkennen van het eiland en de stranden. Het zeewater was perfect voor een verfrissende duik. Zou niet beter kunnen!

Carlijn van Ouwerkerk was in La Palma in augustus
uitstekend

Elke dag zon, gemiddelde temperatuur 28 graden. Veel zwemmen in de schone, warme zee. Absoluut zonnige plek!

Lize Schreuders was in La Palma in december
goed

Ideaal om te wandelen, maar te koud voor stranddagen. Minder geschikt om te zwemmen.

Abel was in La Palma in januari
goed

De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 15 en 20 graden, ideaal voor dagtochten in plaats van zwemmen. Een paar regenachtige dagen, maar over het algemeen goed.

Faye was in La Palma in april
goed

April op La Palma is onvoorspelbaar maar zeker aangenaam. Minder druk dan in het zomerseizoen en overwegend mild weer. Afwisselend zon en lichte bewolking. Genoeg zon om te zwemmen en wandelen.

Lisa Eikelboom was in La Palma in november
goed

November op La Palma was aangenaam, met veel zon en gematigde temperaturen: ideaal voor excursies en ontspannen op het strand. Zwemmen in de zee was misschien een beetje koud maar verfrissend.

Alec Klamer was in La Palma in maart
goed

Niet de intense zomerhitte, maar een aangename mix van zon en enkele bewolkte dagen. Ideaal om te wandelen en te ontspannen.

Bas Dussel was in La Palma in juli
uitstekend

Een gemiddelde temperatuur van 26 graden en constante zonneschijn maken het een ideale bestemming voor strandliefhebbers. De altijd warme zee was ideaal om te zwemmen, het was een genot!

Micca was in La Palma in januari
uitstekend

In juni was het aan de westkust goed warm, rond de 28 graden. Soms bewolkte dagen maar nog steeds warm. In de avond koelt het lekker af.

Ben je op La Palma geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van La Palma achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van La Palma

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor La Palma is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van La Palma in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 19 19 19 19 20 21 23 24 24 24 22 21
Min °C 18 18 18 18 19 21 22 23 23 23 21 20
Water °C 20 20 20 21 22 23 23 24 24 25 23 22
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 5 6 9 4 2 2 2 2 3 18 27 9
Dagen regen 5 5 7 4 2 1 1 1 2 8 8 6
Dagen droog 26 23 24 26 29 29 30 30 28 23 22 25
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 9 9 9 9 9 9 9 10 10 9 9 9
Windkracht (Bft) 4 4 4 4 4 4 4 4 3 3 4 4
UV-index 5 5 5 5 6 6 6 6 6 6 6 5

Klimaat van La Palma per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor La Palma? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer op La Palma

Vandaag is het bewolkt op La Palma en er kan een lichte regenbui vallen. De temperatuur loopt op tot 19 graden Celsius. De wind waait matig uit het noordoosten.

Bekijk het volledige weerbericht voor La Palma

Wil je weten wat voor weer het is op La Palma voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting op La Palma en zo ben je goed voorbereid op wat het weer op La Palma voor je in petto heeft.

Populaire bestemmingen op La Palma

Alle bestemmingen op La Palma

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.