Het klimaat van Narvik en de beste reistijd

In Narvik, Noorwegen, kun je een typisch gematigd zeeklimaat verwachten met milde zomers en koude winters. De temperaturen variëren tussen -3 en 17 graden Celsius gedurende het hele jaar. De neerslag is redelijk gelijkmatig verdeeld en er valt het hele jaar door regen. De zomermaanden kunnen wat warmer zijn, terwijl de wintermaanden behoorlijk koud kunnen zijn en gepaard gaan met sneeuwval. Winden waaien regelmatig over de regio en kunnen de temperatuur en het weer patroon beïnvloeden. Over het algemeen is het weer in Narvik vrij voorspelbaar, met niet al te extreme verschuivingen in temperatuur of neerslag. Het is een plek waar je alle vier seizoenen kunt ervaren en waar je kunt genieten van de prachtige natuur in elk seizoen.

Het klimaat van Narvik en de beste reistijd clear-day 1°C

Klimaatdetails Narvik

  • Beste reistijd: juni t/m augustus
  • Jaartemperatuur: tussen -3°C en 17°C
  • Zeetemperatuur: tussen 5°C en 15°C
  • Regen: 143 dagen per jaar en totaal 616 mm regen
  • Sneeuw: 93 dagen per jaar
  • Zonuren: 1464 zonuren per jaar

Klimaat van Narvik

Het is hier het gehele jaar koud. De gemiddelde jaartemperatuur voor Narvik is 3 graden Celsius en er valt 616 mm regen per jaar. Het is 148 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 84% en een UV-index van 2.

De warmste maand is juli met 15 graden Celsius. De koudste maand is januari met -6 graden Celsius.

Op vakantie naar Narvik?

Klimaatgemiddelden Narvik voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de -6 en 15 graden Celsius en 's nachts tussen de -11 en 9 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 5 en 15 graden Celsius. Het regent 143 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 616 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 93 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 1464 zonuren.

Temperatuurgrafiek Narvik

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Narvik.

Neerslaggrafiek Narvik

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Narvik.

Maximum temperatuur: tussen -6°C en 15°C
Warmste maand: 15°C in juli
Koudste maand: -6°C in januari
Nachttemperatuur: tussen -11°C en 9°C
Zeetemperatuur: tussen 5°C en 15°C
Droge dagen: 129 dagen
Dagen met regen: 143 dagen
Dagen met sneeuw: 93 dagen
Totale regensom: 616 mm
Aantal uren zon: 1464 uur

Narvik ligt in Noorwegen. Bekijk onze pagina over het klimaat van Noorwegen voor meer klimaatinfo over Noorwegen of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Narvik

De beste reistijd voor Narvik in in Noorwegen is van juni t/m augustus. In deze periode heb je een zeer lage temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Narvik is 15°C in juli en de laagste is -6°C in januari. De hoogste watertemperatuur is 15°C en het wordt niet kouder dan 5°C.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Narvik.

Ervaringen met het klimaat van Narvik

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Narvik.

Esmée was in Narvik in oktober
goed

Oktober in Narvik. Heldere, koele dagen, vaak met een helderblauwe lucht, zijn ideaal voor buitenactiviteiten. Er viel echter ook regen en sneeuw. Prachtige herfstkleuren aan de bomen.

Gijsbert was in Narvik in februari
goed

De temperatuur was laag, maar de helderblauwe lucht en het prachtige noorderlicht 's nachts maakten het de moeite waard. Vergeet niet thermisch ondergoed te dragen!

Karin Knipscheer was in Narvik in maart
goed

De kou zorgt voor een magisch landschap en de beperkte hoeveelheid daglicht zorgt voor een unieke ervaring. Een trui en thermische kleding zijn vereist. Voor winterliefhebbers is het prachtig.

Lars van Wilgen was in Narvik in juli
goed

De temperaturen lagen tussen de 10 en 20 graden, waardoor het weer perfect was om te wandelen. De regenjas is prima.

Janneke was in Narvik in november
redelijk

Sneeuwval en vriestemperaturen zijn aan de orde van de dag; koud maar mooi. De dagen zijn kort, maar het noorderlicht is fenomenaal. Vocht kan echter ongemak veroorzaken.

Gerda Taks was in Narvik in april
goed

Prachtige besneeuwde landschappen en helderblauwe luchten maakten dit tot een adembenemend gezicht. Wees voorbereid op onverwachte sneeuwval!

Gijs Schaaij was in Narvik in juni
goed

Hoewel de temperatuur rond de 15 graden wat koel was, was het vaak helder en zonnig. Omdat het bijna niet regende, konden we veel buiten zijn. Een warme jas was echter noodzakelijk.

Kyra was in Narvik in januari
matig

Wees voorbereid op koude, donkere dagen met wisselende sneeuwval. Een paradijs voor winterliefhebbers, maar minder ideaal voor wie de voorkeur geeft aan mildere omstandigheden.

Ben je in Narvik geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Narvik achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Narvik

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Narvik is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Narvik in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C -6 -5 -3 0 4 9 15 14 10 3 -1 -4
Min °C -11 -11 -10 -7 -2 4 9 8 5 0 -4 -8
Water °C 7 6 5 5 7 10 13 15 12 11 9 7
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 52 63 74 47 32 45 47 28 53 65 53 57
Dagen regen 7 7 9 12 13 17 16 14 16 14 10 8
Dagen sneeuw 13 12 18 14 5 1 - - 1 6 9 14
Dagen droog 11 9 4 4 13 12 15 17 13 11 11 9
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 1 4 5 5 5 0 5 10 7 4 2 0
Windkracht (Bft) 3 3 3 2 2 2 2 2 2 2 3 3
UV-index 2 2 1 1 2 4 4 2 2 2 1 2

Klimaat van Narvik per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Narvik? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Narvik

Vandaag is het bewolkt in Narvik en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 1 graden Celsius. De wind waait matig uit het zuidoosten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Narvik

Wil je weten wat voor weer het is in Narvik voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Narvik en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Narvik voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.