Marrakech
Intro

Prachtige rode stad in de zon. Zo kun je Marrakech wel in een zin omschrijven. Veel huizen en stadsmuren zijn gemaakt van rode leem en de zon schijnt hier bijna altijd wel. Marrakech heeft genoeg mooie bezienswaardigheden om te ontdekken en je kunt er overal heerlijk eten. Bezoek de Medina, struin door de smalle straatjes en laat deze stad je hart veroveren.

Hou wel rekening met je kleding, want je schouders en knieën moeten bedekt zijn. En als je Frans spreekt of probeert te spreken dan zul je genoeg lachende gezichten zien. De Franse taal maakt het onderhandelen ook makkelijker. Want wil je wat kopen, dan zul je moeten onderhandelen. Haal van de gevraagde prijs een derde af en probeer zoveel mogelijk lager te gaan. Wil je een foto maken? Vraag dit eerst vriendelijk, dan kunnen ze haast geen nee zeggen. En neem tenslotte een zaklamp mee of gebruik die van je telefoon. Veel straten zijn 's avonds niet verlicht.

Beste reistijd Marrakech, Marokko

Beste reistijd Marrakech, Marokko

De beste reistijd voor Marrakech in Marokko is van maart t/m december, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Marrakech is 37°C in juli en de laagste is 18°C in januari. Het weer en klimaat van Marrakech is geschikt voor een stedentrip.

Het gemiddelde klimaatcijfer voor Marrakech is een 9,1. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de gemiddelde temperaturen, kans op neerslag en weer ervaringen van anderen.

Marrakech heeft 2 soorten klimaten, namelijk het steppeklimaat en mediterraan klimaat. Als je wilt weten wat de gemiddelde temperatuur in Marrakech is of wanneer de meeste regen of sneeuw valt, dan kun je dit hieronder snel vinden. Zo ben je goed voorbereid. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

Beste reistijd Marrakech per maand

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
18°C 19°C 22°C 25°C 28°C 32°C 37°C 37°C 32°C 28°C 22°C 20°C
12
mm
13
mm
21
mm
10
mm
9
mm
2
mm
2
mm
5
mm
9
mm
16
mm
20
mm
7
mm