Het klimaat van Marrakech en de beste reistijd

Marrakech, gelegen in Marokko, heeft een warm woestijnklimaat met hete zomers. In de zomermaanden stijgt de temperatuur tot 44 graden Celsius, terwijl het in de winter kan afkoelen tot 8 graden Celsius. Neerslag is schaars in deze regio, met ongeveer 250 mm per jaar, voornamelijk in de maanden november tot maart. De stad wordt vaak bezocht vanwege het zonnige weer en de prachtige blauwe luchten. Een verfrissend briesje kan af en toe de hitte verlichten, maar over het algemeen is het droog en zonnig. Marrakech staat ook bekend om de beruchte woestijnwind genaamd de "Chergui", die soms hete en stoffige lucht met zich meebrengt. Echter, de meeste dagen zijn perfect om te genieten van de lokale cultuur en de vele bezienswaardigheden van de stad.

Klimaat van Marrakech

Het klimaat in Marrakech is een typisch mediterraan klimaat, met warme en droge zomers en milde, natte winters. De stad ligt in het noordwesten van Afrika, aan de voet van de Atlasgebergte, wat bijdraagt aan het mediterrane klimaat.

Marrakech heeft vier seizoenen, hoewel de overgangen tussen de seizoenen vaak wat minder duidelijk zijn dan in andere delen van de wereld.

Klimaatdetails Marrakech

  • Beste reistijd: maart t/m mei, oktober t/m november
  • Jaartemperatuur: tussen 8°C en 44°C
  • Regen: 28 dagen per jaar en totaal 250 mm regen
  • Zonuren: 2920 zonuren per jaar

Lente (maart tot en met mei)

De lente is een heerlijk tijd om Marrakech te bezoeken, met aangename temperaturen en weinig neerslag. De temperaturen liggen overdag rond de 20-25 graden Celsius, met een paar zeer warme dagen in april en mei.

Zomer (juni tot en met augustus)

De zomer is het warmste seizoen in Marrakech, met temperaturen die gemiddeld rond de 30 graden Celsius liggen. Het is droog en zonnig, met weinig neerslag. De avonden zijn meestal koeler, wat het aangenaam maakt om buiten te zijn.

Herfst (september tot en met november)

De herfst is een heerlijke tijd om Marrakech te bezoeken, met temperaturen die rond de 20-25 graden Celsius liggen. Er valt wat meer neerslag dan in de zomer, maar nog steeds niet veel.

Winter (december tot en met februari)

De winter is het natste seizoen in Marrakech, met gemiddeld rond de 15 graden Celsius overdag en af en toe wat regen of sneeuw in het Atlasgebergte. Het is nog steeds aangenaam om buiten te zijn, al is het wel kouder dan in de zomer.

Klimaatgemiddelden Marrakech voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 18 en 37 graden Celsius en 's nachts tussen de 7 en 24 graden Celsius. Het regent 60 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 126 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3572 zonuren.

Temperatuurgrafiek Marrakech

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Marrakech.

Neerslaggrafiek Marrakech

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Marrakech.

Maximum temperatuur: tussen 18°C en 37°C
Warmste maand: 37°C in juli
Koudste maand: 18°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 7°C en 24°C
Droge dagen: 305 dagen
Dagen met regen: 60 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 126 mm
Aantal uren zon: 3572 uur

Marrakech ligt in Marokko. Bekijk onze pagina over het klimaat van Marokko voor meer klimaatinfo over Marokko of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Marrakech

De beste reistijd voor Marrakech is afhankelijk van wat je wilt doen tijdens je reis. Als je van warm weer houdt, is het hoogseizoen van juni tot augustus misschien wel ideaal voor jou. Houd er wel rekening mee dat het tijdens deze periode erg druk kan zijn en de temperaturen behoorlijk hoog kunnen oplopen.

Een goed alternatief is het voor- of naseizoen, van april tot juni en september tot november. Tijdens deze periodes is het weer nog steeds aangenaam warm en is het minder druk dan in het hoogseizoen. Dit is dus een goede keuze als je van rustige, ontspannen vakanties houdt.

Als je liever koudere temperaturen hebt, dan is het winterseizoen van december tot maart wellicht iets voor jou. Houd er wel rekening mee dat het 's nachts best koud kan zijn en sommige bezienswaardigheden en activiteiten tijdens deze periode gesloten kunnen zijn.

Of je nu van warm weer of juist van rust en rustige temperaturen houdt, er is altijd wel een goed moment om Marrakech te bezoeken.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Marrakech.

Ervaringen met het klimaat van Marrakech

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Marrakech.

Klaas was in Marrakech in mei
uitstekend

Het weer was zonnig maar niet te warm en de avonden waren aangenaam koel. Ideaal voor avondwandelingen en dineren in de buitenlucht.

Sven was in Marrakech in april
goed

De matige wind droeg bij aan de afkoeling. Er waren echter ook onvoorspelbare regenbuien. Over het algemeen goed vakantieweer.

Stefan Polat was in Marrakech in juni
goed

De temperatuur ligt dan rond de 32 °C en loopt soms op tot 38 °C. Er valt bijna geen regen en de stad straalt onder een strakblauwe hemel. Omdat het buiten erg warm is, kunnen sommige activiteiten vermoeiend zijn.

Pien was in Marrakech in augustus
redelijk

Augustus in Marrakech was heet, soms ondraaglijk: de temperaturen overschreden de 40 graden Celsius. De droge lucht en de felle zon maakten veel buitenactiviteiten leuk. Maar 's avonds werd het aangenaam koud. Ervaring!

Emiel Kortleve was in Marrakech in januari
goed

Overdag is het zonnig en warm genoeg om een ​​t-shirt te dragen, maar zodra de zon ondergaat wordt het koud. Het regende sporadisch.

Reinier Leenman was in Marrakech in maart
goed

De dag is warm maar niet drukkend heet, met temperaturen rond de 24°C. De avonden waren iets kouder. Ondanks de onvoorspelbare regenbuien is het meestal zonnig en aangenaam om buiten te zijn.

Sjoerd Storm was in Marrakech in juli
redelijk

Overdag is de hitte ondraaglijk, vaak boven de 40 graden. Daarom moeten ze hoge temperaturen kunnen verdragen. De avonden zijn gezellig.

Joelle was in Marrakech in december
goed

Niet zo warm als in de zomer, maar toch zeer comfortabel tijdens het hardlopen. Een paar regenachtige dagen, maar over het algemeen droog en helder.

Niels was in Marrakech in februari
goed

Een paar regenachtige dagen, maar over het algemeen best aangenaam. Vergeet een trui niet voor koelere avonden.

Angela was in Marrakech in oktober
uitstekend

Wij waren hier de laatste 4 dagen van oktober en hadden tussen de 30 en 35 graden.

Ben je in Marrakech geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Marrakech achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Marrakech

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Marrakech is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Marrakech in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 18 19 22 25 28 32 37 37 32 28 22 20
Min °C 7 8 10 12 16 19 22 24 20 18 13 10
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 12 13 21 10 9 2 2 5 9 16 20 7
Dagen regen 5 6 8 7 5 2 2 4 5 6 6 4
Dagen droog 26 22 23 23 26 28 29 27 25 25 24 27
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 10 9 10 12 12 12 11 10 8 7 7
Windkracht (Bft) 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
UV-index 4 4 5 5 6 7 8 7 6 5 4 4

Klimaat van Marrakech per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Marrakech? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Marrakech

Vandaag is het bewolkt in Marrakech en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 26 graden Celsius. De wind waait matig uit het noordwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Marrakech

Wil je weten wat voor weer het is in Marrakech voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Marrakech en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Marrakech voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Marrakech

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.