Het klimaat van Zadar en de beste reistijd

Zadar, gelegen aan de Adriatische Zee, kent warme zomers met temperaturen die kunnen oplopen tot 30 graden Celsius. De winters zijn zacht en aangenaam, met een gemiddelde temperatuur van rond de 5 graden Celsius. Neerslag is gedurende het hele jaar mogelijk, maar de meeste regen valt in de maanden november en december. Over het algemeen heeft Zadar een mediterraan klimaat met milde winters en hete zomers. De stad wordt af en toe getroffen door de bura, een krachtige koude wind uit het noordoosten. Deze wind kan het weerbeeld behoorlijk beïnvloeden, maar is meestal van korte duur. In de zomer zorgt de maestral, een verkoelende zeewind, voor wat verlichting tijdens de warme dagen.

Klimaat van Zadar

De zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. De gemiddelde jaartemperatuur voor Zadar is 18 graden Celsius en er valt 940 mm regen per jaar. Het is 192 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 68% en een UV-index van 4.

Klimaatdetails Zadar

  • Beste reistijd: juni t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 5°C en 30°C
  • Zeetemperatuur: tussen 13°C en 28°C
  • Regen: 130 dagen per jaar en totaal 940 mm regen
  • Sneeuw: 1 dagen per jaar
  • Zonuren: 2800 zonuren per jaar

De warmste maand is juli met 28 graden Celsius. De koudste maand is januari met 9 graden Celsius.

Klimaatgemiddelden Zadar voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 9 en 28 graden Celsius en 's nachts tussen de 5 en 21 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 13 en 28 graden Celsius. Het regent 142 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 602 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 1 dag per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 3276 zonuren.

Temperatuurgrafiek Zadar

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Zadar.

Neerslaggrafiek Zadar

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Zadar.

Maximum temperatuur: tussen 9°C en 28°C
Warmste maand: 28°C in juli
Koudste maand: 9°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 5°C en 21°C
Zeetemperatuur: tussen 13°C en 28°C
Droge dagen: 222 dagen
Dagen met regen: 142 dagen
Dagen met sneeuw: 1 dag
Totale regensom: 602 mm
Aantal uren zon: 3276 uur

Zadar ligt in Kroatië. Bekijk onze pagina over het klimaat van Kroatië voor meer klimaatinfo over Kroatië of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Zadar

De beste reistijd voor Zadar in in Kroatië is van juni t/m september. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Zadar is 28°C in juli en de laagste is 9°C in januari. De maximale watertemperatuur is 28°C en de laagste watertemperatuur is 13°C.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Zadar.

Ervaringen met het klimaat van Zadar

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Zadar.

Suze de Meijer was in Zadar in oktober
redelijk

Hoewel het hier behoorlijk warm is met temperaturen rond de 20-25 graden, waren er tijdens mijn verblijf toch enkele regenachtige dagen. Ook 's avonds was het beduidend koeler.

Yasmine was in Zadar in april
goed

De temperaturen waren gematigd en er waren veel zonnige dagen. Er vielen wel buien, maar deze waren voorspelbaar en van korte duur. De lucht was helder, perfect voor buitenavonturen.

Milan was in Zadar in mei
goed

Mei in Zadar was aangenaam, vaak zonnig, met temperaturen rond de 23 graden. Af en toe regen, maar overwegend droog. Uitstekend weer voor actieve recreatie.

Jasper Noorman was in Zadar in december
matig

Het weer in december in Zadar is teleurstellend. Hoewel de middagen aangenaam kunnen zijn, was het tijdens mijn verblijf meestal grijs en regenachtig. Kouder dan verwacht. Dit is nauwelijks een plek voor winterzon.

Romy was in Zadar in september
goed

Droog en zonnig, gemiddelde temperatuur 25 graden. Nooit te warm, maar perfect om te ontspannen. Het regende af en toe, maar het was kort en verfrissend.

Olivier was in Zadar in november
redelijk

De temperaturen waren vrij mild en de lucht was grotendeels helder, maar het is raadzaam om je voor te bereiden op mogelijke buien.

Aron was in Zadar in februari
redelijk

Het weer in Zadar in februari was mild, hoewel behoorlijk wisselvallig. Zonnige dagen werden afgewisseld met bewolkte en regenachtige dagen. De temperatuur was draaglijk, maar niet hoog genoeg om in zee te zwemmen.

Timo was in Zadar in juli
goed

Hoge temperaturen, vaak rond de 30 graden. 's Avonds was er veel zon en af ​​en toe een verfrissende bui. Gebruik zonnebrandcrème!

Silke was in Zadar in januari
redelijk

Een mix van zonnige en regenachtige dagen met temperaturen rond de 10 graden. Ideaal voor rustige wandelingen, maar neem wel een jas mee!

Karel was in Zadar in juni
uitstekend

De felle zon, het aangename klimaat en de minimale regenval gaven mijn vakantie een bijzondere sfeer. Het was verfrissend en ontspannend. Ideaal voor actieve vakanties.

Ruud Walet was in Zadar in april
uitstekend

Ik heb iedere dag zon gehad. Ik ben mooi verkleurd in de ochtend en avond was het wat fris. Het zeewater was heerlijk

Ben je in Zadar geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Zadar achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Zadar

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Zadar is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Zadar in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 9 9 13 16 20 25 28 28 24 19 15 11
Min °C 5 5 8 11 14 18 21 21 18 14 11 7
Water °C 15 13 14 16 22 26 27 28 27 23 20 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 65 72 52 34 39 36 25 20 54 63 83 59
Dagen regen 14 13 13 13 13 10 10 7 11 11 14 13
Dagen sneeuw - 1 - - - - - - - - - -
Dagen droog 17 14 18 17 18 20 21 24 19 20 16 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 6 8 11 11 12 12 12 11 7 6 6
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
UV-index 2 3 4 4 5 6 7 6 5 4 3 3

Klimaat van Zadar per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Zadar? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Zadar

Vandaag is het bewolkt in Zadar en er kan een lichte regenbui vallen. De temperatuur loopt op tot 14 graden Celsius. De wind waait zwak uit het westen.

Bekijk het volledige weerbericht voor Zadar

Wil je weten wat voor weer het is in Zadar voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Zadar en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Zadar voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Zadar

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.