Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in New Delhi?

New Delhi heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 34°C. Gedurende het jaar variëren de maandelijkse temperaturen van een minimum van 27°C tot een maximum van 42°C.

Jaarlijks valt er gemiddeld 1239 mm neerslag in New Delhi. Ter vergelijking, in Nederland valt er 862 mm neerslag per jaar.

De beste reistijd voor een zonvakantie naar New Delhi is januari tot en met maart en oktober tot en met december. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om New Delhi te bezoeken. In de andere maanden van het jaar heb je teveel neerslag of is de temperatuur ongeschikt voor een zonovergoten vakantie.

Het orkaanseizoen in New Delhi duurt van begin juni tot eind november.


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 28 27 34 41 42 38 32 32 33 33 31 27
Neerslag (mm) 11 14 40 20 19 166 403 296 207 50 4,4 8,1

GoedStarStarStarStar

'S Avonds was het wat koeler, dus een lichte jas was soms no... meer

Dirk

GoedStarStarStarStar

Overdag is het rond de 30 graden, maar 's nachts koelt het a... meer

Jesse van Hoeve

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 34°C
  • Hoogste temperatuur: 42°C in mei
  • Laagste temperatuur: 27°C in februari en december
  • Neerslag: 1239 mm per jaar, gemiddeld 103 mm per maand
  • Droogste maanden: 4,4 mm in november, 8,1 mm in december en 11 mm in januari
  • Natste maanden: 403 mm in juli, 296 mm in augustus en 207 mm in september

Klimaattabel van New Delhi

De klimaattabel van New Delhi toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 28 27 34 41 42 38 32 32 33 33 31 27
Temp. min (°C) 14 13 20 25 28 27 25 25 25 22 17 13
Neerslag (mm) 11 14 40 20 19 166 403 296 207 50 4,4 8,1
UV-index 7 8 9 10 10 8 6 6 7 8 7 7
Orkaanseizoen Hurricane Hurricane Hurricane Hurricane Hurricane Hurricane

Gemiddelde temperatuur per maand in New Delhi

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in New Delhi, India. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in New Delhi, India

Gemiddelde neerslag per maand in New Delhi

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in New Delhi, India gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in New Delhi, India

Gemiddelde UV-index per maand in New Delhi

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in New Delhi, India. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in New Delhi, India

Temperatuur per jaar in New Delhi

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in New Delhi, India. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in New Delhi, India

Neerslagsom per jaar in New Delhi

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen jaren is gevallen in New Delhi, India. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in New Delhi, India

Ervaringen met het weer in New Delhi

Het weer in New Delhi wordt gemiddeld beoordeeld met 3,1 van 5 sterren door 10 bezoekers.

Schrijf je eigen beoordeling
Weerervaring: Matig StarStarStar

De temperatuur was hoog, waardoor het overdag soms oncomfortabel was. Er viel weinig regen, wat prettig was. De nachten waren aangenamer, maar nog steeds warm.

Weerervaring: Slecht StarStar

De warme temperaturen kunnen voor sommigen te hoog zijn, hoewel de nachten iets koeler waren. Verwacht de hele dag natte en zonnige omstandigheden.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

'S Avonds was het wat koeler, dus een lichte jas was soms nodig. Soms was er smog.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Overdag is het rond de 30 graden, maar 's nachts koelt het aangenaam af. Er valt weinig regen, wat ideaal is voor reizigers die droog willen blijven. Zorg voor voldoende water en zonnebrandcrème!

Weerervaring: Slecht StarStar

Regelmatige moessonregens zorgden voor barre tropische omstandigheden. Airconditioning was vereist. Niet ideaal voor zomervakanties.

Weerervaring: Matig StarStarStar

Onvoorspelbare regenbuien verstoorden soms de plannen. Maar tussen hen was het comfortabel en warm, ideaal om te ontspannen. Een hoge luchtvochtigheid veroorzaakt soms ongemak.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

De temperatuur was mild, niet te warm en niet te koud. Het was zonnig, er viel bijna geen regen. Het was ideaal voor een actieve vakantie, maar de smog viel tegen.

Weerervaring: Matig StarStarStar

December in New Delhi was een mix van lichte mist en felle zonneschijn. De aangename koelte van de ochtend maakte plaats voor een aangenaam warme dag. De avonden werden snel weer koel. De luchtverontreiniging was negatief.

Weerervaring: Slecht StarStar

Er was vrijwel geen koeling. Dit was vaak ondraaglijk voor iemand die dergelijke temperaturen niet gewend was.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

De meeste dagen scheen de zon, al waren er enkele bewolkte dagen met wat regen. Een ideale optie voor een vakantie zonder de zinderende hitte!

Ben je ooit in New Delhi geweest?

Laat je ervaringen met het weer in New Delhi achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in New Delhi per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in New Delhi en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van New Delhi kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Terug naar boven