Het klimaat van New Delhi en de beste reistijd

New Delhi in India heeft een extreem klimaat met temperaturen die variëren van 14 tot 40 graden Celsius. Het is er heet en droog in de zomer, met temperaturen die gemakkelijk boven de 40 graden kunnen stijgen. De regenval is beperkt tot de moessonperiode, die plaatsvindt van juli tot september. Tijdens deze maanden kan er hevige regenval optreden, wat kan leiden tot overstromingen in de stad. De winters zijn mild en aangenaam, met temperaturen rond de 14 graden. Het weerbeeld in New Delhi wordt voornamelijk bepaald door de moesson en de intense hitte in de zomer. Het is belangrijk om rekening te houden met deze extremen bij het plannen van een reis naar deze stad.

Het klimaat van New Delhi en de beste reistijd partly-cloudy-day 39°C

Klimaatdetails New Delhi

  • Beste reistijd: oktober t/m maart
  • Jaartemperatuur: tussen 14°C en 40°C
  • Regen: 64 dagen per jaar en totaal 248 mm regen
  • Zonuren: 3541 zonuren per jaar

Klimaat van New Delhi

Het is het hele jaar warm tot heet en bomen groeien hier niet door de droogte. Het bestaat voornamelijk uit zand met grassen en soms struiken. De gemiddelde jaartemperatuur voor New Delhi is 33 graden Celsius en er valt 248 mm regen per jaar. Het is 282 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 42% en een UV-index van 7.

De warmste maand is mei met 42 graden Celsius. De koudste maand is januari met 21 graden Celsius.

Op vakantie naar New Delhi?

Klimaatgemiddelden New Delhi voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 21 en 42 graden Celsius en 's nachts tussen de 9 en 31 graden Celsius. Het regent 64 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 248 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3541 zonuren.

Temperatuurgrafiek New Delhi

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor New Delhi.

Neerslaggrafiek New Delhi

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor New Delhi.

Maximum temperatuur: tussen 21°C en 42°C
Warmste maand: 42°C in mei
Koudste maand: 21°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 9°C en 31°C
Droge dagen: 301 dagen
Dagen met regen: 64 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 248 mm
Aantal uren zon: 3541 uur

New Delhi ligt in India. Bekijk onze pagina over het klimaat van India voor meer klimaatinfo over India of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor New Delhi

De beste reistijd voor New Delhi in in India is van oktober t/m maart. In deze periode heb je een hoge temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in New Delhi is 42°C in mei en de laagste is 21°C in januari.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in New Delhi.

Ervaringen met het klimaat van New Delhi

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van New Delhi.

Coen was in New Delhi in april
redelijk

De temperatuur was hoog, waardoor het overdag soms oncomfortabel was. Er viel weinig regen, wat prettig was. De nachten waren aangenamer, maar nog steeds warm.

Sjoerd was in New Delhi in juni
matig

De warme temperaturen kunnen voor sommigen te hoog zijn, hoewel de nachten iets koeler waren. Verwacht de hele dag natte en zonnige omstandigheden.

Dirk was in New Delhi in november
goed

'S Avonds was het wat koeler, dus een lichte jas was soms nodig. Soms was er smog.

Jesse van Hoeve was in New Delhi in maart
goed

Overdag is het rond de 30 graden, maar 's nachts koelt het aangenaam af. Er valt weinig regen, wat ideaal is voor reizigers die droog willen blijven. Zorg voor voldoende water en zonnebrandcrème!

Isa was in New Delhi in augustus
matig

Regelmatige moessonregens zorgden voor barre tropische omstandigheden. Airconditioning was vereist. Niet ideaal voor zomervakanties.

Jesse Hans was in New Delhi in september
redelijk

Onvoorspelbare regenbuien verstoorden soms de plannen. Maar tussen hen was het comfortabel en warm, ideaal om te ontspannen. Een hoge luchtvochtigheid veroorzaakt soms ongemak.

Olaf was in New Delhi in oktober
goed

De temperatuur was mild, niet te warm en niet te koud. Het was zonnig, er viel bijna geen regen. Het was ideaal voor een actieve vakantie, maar de smog viel tegen.

Lucas was in New Delhi in december
redelijk

December in New Delhi was een mix van lichte mist en felle zonneschijn. De aangename koelte van de ochtend maakte plaats voor een aangenaam warme dag. De avonden werden snel weer koel. De luchtverontreiniging was negatief.

Femke was in New Delhi in juli
matig

Er was vrijwel geen koeling. Dit was vaak ondraaglijk voor iemand die dergelijke temperaturen niet gewend was.

Jan was in New Delhi in februari
goed

De meeste dagen scheen de zon, al waren er enkele bewolkte dagen met wat regen. Een ideale optie voor een vakantie zonder de zinderende hitte!

Ben je in New Delhi geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van New Delhi achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van New Delhi

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor New Delhi is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van New Delhi in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 21 25 32 38 42 42 37 35 35 34 29 23
Min °C 9 11 17 23 29 31 29 28 26 23 18 12
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 7 13 7 6 5 20 66 66 53 2 1 2
Dagen regen 2 4 4 4 3 6 14 15 9 1 1 1
Dagen droog 29 24 27 26 28 24 17 16 21 30 29 30
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 10 10 11 12 12 11 11 9 8 7 7
Windkracht (Bft) 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
UV-index 5 5 7 8 9 8 8 7 8 6 6 5

Klimaat van New Delhi per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor New Delhi? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in New Delhi

Vandaag is er veel bewolking in New Delhi en er kan een lichte regenbui vallen. De temperatuur loopt op tot 39 graden Celsius. De wind waait matig uit het westnoordwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor New Delhi

Wil je weten wat voor weer het is in New Delhi voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in New Delhi en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in New Delhi voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.