Hurghada
Intro

Hurghada ligt aan de Rode Zee en naast een relaxte zonvakantie kun je hier ook uitstekend duiken en snorkelen. Het is een relatief rustig plaats in vergelijking met andere kustplaatsen in Egypte. Naast Sharm el Sheikh is Hurghada de meest populaire bestemming voor duikliefhebbers en snorkelaars. In het water kun je haaien, schildpadden en de meest kleurrijke vissen tegenkomen.

Heel het jaar kun je hier naartoe en zul je altijd zon hebben. Neerslag zul je hier niet gauw hebben en als het al gebeurd dan is het ontzettend weinig. Hurghada is een populaire winterzon bestemming. De zomers zijn erg heet en in de winter zijn de temperaturen aangenaam.

De stad was opgericht in het begin van de 20e eeuw en tot een aantal jaren geleden was het een klein vissersdorp. Binnen enkele jaren is het uitgegroeid tot een favoriete zonbestemming voor reizigers over de hele wereld.

Beste reistijd Hurghada, Egypte

Beste reistijd Hurghada, Egypte

De beste reistijd voor Hurghada in Egypte is van januari t/m december, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en geen tot amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Hurghada is 34°C in juli en de laagste is 20°C in januari. De watertemperatuur ligt tussen 22°C en 31°C. Het weer en klimaat van Hurghada is geschikt voor een zonvakantie.

Het gemiddelde klimaatcijfer voor Hurghada is een 9,6. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de gemiddelde temperaturen, kans op neerslag en weer ervaringen van anderen.

Hurghada heeft een woestijnklimaat. De temperatuur overdag is warm tot heet, terwijl het 's nachts ook koud kan zijn. Regen zul je hier niet snel hebben. Als je wilt weten wat de gemiddelde temperatuur in Hurghada is of wanneer de meeste regen of sneeuw valt, dan kun je dit hieronder snel vinden. Zo ben je goed voorbereid. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

Beste reistijd Hurghada per maand

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
20°C 22°C 24°C 27°C 30°C 33°C 34°C 34°C 32°C 30°C 25°C 22°C
1
mm
1
mm
1
mm
1
mm
1
mm
0
mm
0
mm
0
mm
1
mm
2
mm
1
mm
1
mm